Sajtorgia Marosvásárhelyen – Ultimate Cheesburger, Butcher’s Kitchen Bistro


Tavaly több ízben is írtam a Butcher’s Kitchen Bistróról, mind a klasszikus marhaburgerüket, mind a csirkeburgerüket megkóstoltam már. A héten, amikor benéztem azzal a céllal mentem, hogy a sertésburgert is kipróbáljam, hogy az milyen. Ezt a tervemet azonban gyorsan kénytelen voltam elvetni, ugyanis a sertésburger azóta lekerült az étlapjukról. Úgyhogy körülnéztem, mi van még.

Az étlap megújult, régen máshogy is nézett ki, és ahogy láttam, többféle új hamburger megjelent. Többszöri végiglapozás után egyikkel elkezdtem szemezni, ez pedig az ultimate Cheesburger, ami a hús mellett salátát, paradicsomot, cheddar sajtot, házi füstölt sajtot, parmezánchipset, bacon és bayonnaise szószt tartalmaz. Szerintem egyébként viszonylag új étel lehet, mert még az online étlapon sem látom. Bár egy kicsit tartottam attól, hogy hagyma és savanyú elem nélkül mennyire fogom élvezni az ételt, meg eleve nem járok-e úgy, hogy túl sok lesz a sajt, mint anno a Hakni burgerben, de kíváncsiságom nem hagyott nyugodni. Így azt gondoltam, hogy legyen ez. Csak utána vettem észre, hogy véletlenül sikerült a havi menüs burgert kifognom, vagyis a hamburger, a köret és az üdítő együtt 30 lej (2.000 forint kb.). Ez jelen esetben nem kis kedvezmény, mert a burger egyébként 27 lej, a krumpli 6, az üdítő meg 4, tehát 37 lej lenne, így viszont nem csak az üdítőt kaptam meg kvázi ajándékba, hanem a krumpli is olcsóbb. Jelezték, hogy sok a rendelés, így 25-30 percet kell várnom, de így, hogy előre szólnak, nincs ezzel bajom, van az úgy, hogy egyszerre sok rendelés jön be, főleg, ha kiszállítással is foglalkozik egy hely.

Amikor megérkezett az étel, örömmel konstatáltam, hogy a mérete nem változott. Ezúttal is igen emberes burgert kaptam. A krumpli most nem a múltkori fémtálban érkezett, hanem egy hagyományosabb „papírcsákóbam”, de ezen nem akadok fenn, igazából mindegy. Azok az elemek, amiket már korábban is kóstoltam, ezúttal is nagyon bejöttek. A buci laza és édeskés, egyáltalán nem fullasztó, a hús prémium minőség, a zöldségek frissen, ez a héjastul sült hasábburgonya pedig továbbra is kedvenc.
  
Az új elemek azonban nagyon megleptek, és szerencsére pozitív értelemben. Féltem, hogy a háromféle sajt elnyomja az étel maradékát, de nem ez történt, és szerintem elsősorban azért nem, mert mindhárom sajt különböző ízvilágú és elkészítésű volt. A cheddar sajt a klasszikus vonalat képviselte, enyhén édeskés, az csak simán rákerült az ételre. A házi füstölt sajt már pihent egy kicsit a sütőlapon, de nem emiatt szerettem, hanem az íze miatt. Nagyon markáns, füstös ízvilága volt, szinte már azt mondanám, hogy átmenet a bacon és a sajt között. A parmezán pedig ropogósra sült formában került az ételre, ízben kevesebbet adott hozzá, de a roppanósága miatt azért örültem, hogy ott volt az ételben.

A másik újítás az előzőekhez képest a baconös vonal. A burger felső részén ugyanis bacon szalonna is volt, méghozzá nagyon jó ízű, szinte már a falusi sonkák ízére emlékeztetett, és nem spóroltak vele a legkevésbé sem. A bayonnaise pedig – aminek a nevéből sejthető módon a két összetevője a bacon és a majonéz – egyszerre volt édes és füstös. Így az egész ételben azt éreztem, hogy a baconös-sós íz és a sajtos vonulat is 3 különböző variációban jelent meg, plusz még ott volt a marhahús, a buci és a zöldségek. Tehát mondhatjuk egy full extrás bacon-cheese burgernek is.

Az egészben az a különleges, hogy bár az elején féltem, hogy hiányérzetem lesz, de miközben ettem az ételt, rájöttem, hogy ebből semmi sem hiányzik, itt minden klappol, és a meglévő elemek olyan összhangot alkotnak, amihez nem kell sem hagyma, sem savanyú uborka, sem semmi más. Így van egyben.

Az ételért menüben 30 lejt fizettem, amit a legkevésbé sem sajnálok érte, egy ilyen prémium burger menüért egyáltalán nem volt drága. Ahogy elnéztem, a hely havonta váltja a menüburgerét, így még bő 2 hetetek van ezen az áron megkóstolni. Az igazat megvallva azért vagyok különös helyzetben, mert tavaly ilyenkor megadtam a maximális pontszámot a klasszikus hamburgernek. De ez még ahhoz képest is emelt egyet a szinten. Így ha tehetném, most 11 pontot adnék, de nem tehetem, így marad az, hogy:

Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: http://www.bkbistro.ro/home#home

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról