Szerencsére nem hakniznak – Hakni burger Pécs, Cheese n Dream hamburger menü


Nemrégiben talán csak véletlenül bukkantam rá Interneten a Ferencesek utcájában fellelhető Street-food étteremre. Ugyanakkor mivel a hamburgert szeretem és a kínálata is elnyerte a tetszésemet, úgy éreztem, érdemes egy próbát tennem. Így éppen névnapomon, egy pénteki kvíz előtt úgy döntöttem, megnézem magamnak a helyet. Egyébként mindez éppen a névnapomon történt, így kicsit betudható ünnepi vacsorának is J

A beltér nagyságra átlagos, de egyébként szép színes, a retro és a modern stílusnak megfelelő ötvözete. A hely étterem-jellegű, tehát nem kell a pulthoz mennünk rendelni, hanem kijönnek hozzánk. Sőt, a felszolgáló volt olyan kedves, hogy a menüket szépen egyesével elmagyarázta. Ez alapján 4-féle kategóriában vannak menük. A mini menüben 70-30%-os sertés-marhahús található, kb. McDonaldsos hamburger méretben. A standard menükben nem hamburgerhús van, hanem különböző rántott ételek, csirke, sertés, hal stb. a DeLuxe burgerek valódi marhahúsos hamburgerek, azokkal már igazán jól lehet lakni. A prémiumok pedig hatalmas méretű burgerek, egyedül ritkán eszi meg őket az ember. Menüben mindegyik mellé kérhető akár tea is, ha nem vágyom az üdítőre. Mivel jó hideg volt, ezzel a lehetőséggel éltem, és úgy gondoltam, hogy egy 2.390 ft-os DeLuxe menüvel próbálkozom, azon belül is a Chese N Dreammal, ami egy nagy és kicsi marhahúspogácsából, savanyú uborkából, paradicsomból, salátából, cheddar sajtból és cheddar, valamint helyi hamburgerszószból áll.

Az étel kb. 15 perc alatt érkezett meg. Méretre nagyjából közepesnek tűnt a hamburger, mellette pedig ott volt a sült krumpli, egy adag saláta, és egy tasaknyi ketchup (teámat korábban megkaptam). A krumpliban sok extra nem volt, de frissen készítették és a fűszerezése is oké, jó volt ez. A saláta viszont meglepett. Egyrészt, mert nem láttam a menü tartozékai között, másrészt, mert elütött attól  a klasszikus coleslaw-vonaltól, amit a legtöbb helyen eszek. Ugyanakkor ez nem negatív kritika, sőt. A salátában paradicsom, rukkola, bébispenót és még többféle zöldség volt, tetején egy kis joghurtos öntettel. Nagyon ízlett, egyedi volt, de mégis egyszerű és különleges. A tasaknyi ketchupot viszont elég nehezen tudom értelmezni. Jó, persze értem, a szándék a krumplihoz való mártogatás, de ez annyira kevés, hogy kb. 5 szálnyi burgonya van, amit normálisan bele tudok tenni. Ebben a formában ennek nem sok értelme van szerintem.

No de térjünk rá a hamburgerre! A buciról már az elején láttam, hogy nem átlagos bolti termék, még sosem találkoztam vele korábban. Friss, ropogós péksüteményről beszélünk, alapvetően a sós vonulatot viszi tovább, nem az édeskésebbet. Nekem ízlett. Húsból valóban volt egy nagyobb és egy kisebb, és a kisebb sem nevezhető nagyon picinek. Valódi marhahús az íze alapján, médiumra megsütve, ezt így szeretem. A zöldségek frissek, finomak, mást nemigen tudok róluk mondani. A szószok kapcsán vegyesebb volt a képlet. A cheddar sajtszósz valóban intenzíven sajtos ízű, de az ízesítése kissé a sósabb vonulatot követte. Ezzel alapvetően nem lenne baj, de minden egyben már kicsit sok volt. Nagyon sok hamburgeres esik bele abba a hibába, hogy egy édesebb zsemle mellé tesz egy édesebb szószt, és még a coleslaw saláta is ezt a vonalat követi. Ezt nem tartom igazán jónak, itt viszont egy kicsit átestünk a ló másik oldalára. Egy sósabb buci és egy sósabb hús mellé egy sósabb szósz is dukál. Itt örültem volna valami édesebb elemnek is. A másik szószról meg sajnos nem tudok nyilatkozni, mivel a két öntet összekeveredett a kajában és ez a cheddar-szósz teljesen elnyomta a másikat. Ennek nem örültem.

Mindent egybevetve ezzel együtt is egy nagyon finom ételt ettem, a tea is jó márka, amit kaptam, és jól is lehetett lakni vele. Azonban sajnos hallottam közben egy olyan beszélgetést, amit nem kellett volna. Egy másik vendég rákérdezett a salátára, mondván, hogy az az étlap szerint nincs a menüben. Mire a pultos azt válaszolta, hogy mert az nem is jár alapvetően, csak péntekenként. Na ezért kár. Összességében a 2.390 forintos ár bár nem olcsó, de ezért a komplex ételért elfogadhatónak tartottam. Ugyanakkor, ha virtuálisan kiveszem belőle a salátát, akkor kijön az, hogy a klasszikus burger-krumpli-üdítő hármast, és egy tasak ketchupot vettem ennyi pénzért. Bevallom, ezt így én már sokallom. Tudom, nem szerencsés mindig ezt a példát felhozni, de a Neked Csak Szofiban, bár a hús kétségkívül kevesebb, ennek kétharmadáért sokkal komplexebb burgertálat ettem. Persze így, hogy én kaptam hozzá salátát, minden oké, de azért mégse hagyhatom figyelmen kívül ezt az információt.

Ha össze kell foglalnom, akkor szerintem egy nagyon kellemes hely, kedves kiszolgálással, jó étellel, de az ára számomra kicsit borsos. De ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki és alkosson róla saját véleményt! Én is biztos, hogy ki fogom még próbálni és megnézem, milyenek az olcsóbb árkategóriás menük.


Értékelésem: 8/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/hakniburgers/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról