Akkor zenélünk is? – Blues-Kert vendéglő, Szeged, gyümölcsleves+csevapcsicsa
Még
március elején jártam Szegeden és éppen egy találkozóra vártam, mivel elég
korán érkeztem meg. Ezért úgy gondoltam, eszem egyet előtte, volt még majdnem
egy órám. Ez az idő azonban nem elég arra, hogy az ember rendesen körbejárja az
éttermeket, így általában a hozzá legközelebb lévőt választja. Egy hangulatos
kisvendéglőt találtam szinte azonnal, a Blues-Kertet, ahol azért ültek benn
viszonylag szép számmal, de nem volt túlzsúfolt a hely. Így aztán úgy
gondoltam, én is betérek.
Az
étlapot megnézve rögtön gondolkozásra késztetett. 1.190 és 1.390 forintért is
láttam menüket, de 1.500-2.500 forint környékén A’la Carte ételeket is
kínáltak. Noha csábító volt az ötlet, hogy az ebédmenük rovatot folytassam, de
mivel ki tudja, mikor fogok legközelebb ott járni, inkább a rendes étlap
mellett döntöttem. Csevapcsicsa, sültkrumpli, nagyon egyszerű párosítás, de
mégis finom lehet jól elkészítve. És mivel láttam, hogy a menülevesek magukban
is kérhetők 300 forintért, ezért egy adag gyümölcslevest is úgy döntöttem, hogy
megkóstolok.
A
leves elég hamar megérkezett, kb. 5 percet kellett várakoznom, és ami kellemes
gesztus, hogy bár italt nem rendeltem, egy pohár vizet azért kaptam. Maga a
leves nem egy klasszikus vegyes gyümölcsleves, amire számítottam, hanem egy
almaleves volt. De az almalevest nagyon szeretem, úgyhogy emiatt a világért sem
fogok panaszkodni. Az adag nem volt túl nagy, de ez sem zavart, hiszen rá van
írva az étlapra, hogy 3 deciliter, annyi megvolt, és almát azért jó sokat
tettek bele. Összességében nagyon ízlett, jó fahéjas, de a gyümölcs ízét is
intenzíven kiéreztem belőle. Egy kicsit itt is éreztem azt az édeskés-pudingos
háttérízt is, ami miatt a Szofinál panaszkodtam, de itt most egyáltalán nem
zavart, mert voltak mellette más ízek. Kicsit meglepett a hideg leves, az
almaleveseket gyakran főleg a téli időszakban melegen tálalják, de azért
hidegen is ízletes volt. Mivel ez egy 300 forintos étel, a világmegváltást nem
várhatja tőle az ember, de mindent hozott, amit egy jó gyümölcslevesnek hoznia
kell.
A
főételre még kb. 10 percet várnom kellett, de éttermi kiszolgálás mellett ez
sem hosszú idő. A tálalás elég esztétikus, a karikára vágott sült
burgonyaszeletek, az igen emberes adag hús (pedig ez a kisebb adag volt), és
némi zöldség mellé. A húst megkóstoltam, nagyon kellemes, klasszikus szerb
fűszerezés érezhető benne, ízletes az egész úgy, ahogy van. A burgonya is jól
készült, kívül kicsit ropog, belül puha, viszont a hőmérsékletével nem voltam
kibékülve, konkrétan tűzforró volt, ami egy fűszeres étel mellé nem annyira
szerencsés. A zöldségek inkább díszelemként funkcionáltak, de nagyon kellettek,
adtak némi frissességet ennek az ételnek, kicsit visszafogták az erős-fűszeres
ízeket. Összességében nagyon kellemes kis főétel kerekedett ebből. Viszont egy
kicsit hiányoltam valamilyen mártást hozzá (leginkább a klasszikus
ajvárkrémet), az még kicsit hozzá tudott volna tenni a menühöz. Ebből a
szempontból a Szofiban evett hasonló étel komplexebb volt (igaz, nem ekkora
adag).
A két
ételért borravalóval együtt 2.500 forintot fizettem, ami elég jutányos ár szerintem,
főleg, mert a főételt mégiscsak „étlapról” választottam. Tulajdonképpen nagy
kritikával nem tudom illetni a helyet, minden finom volt, a főétel jó nagy
adag, a kiszolgálás kedves, figyelmes, várakozási idő nincs sok, és az ára is
megfizethető. Blues zene ugyan nem volt J, de igazából nem is vártam, ez nyilván esteken vagy
hétvégéken, rendezvényeken szokott megjelenni. Apró hibákat persze
megemlegettem a cikkben, de ezek javíthatók, és az összképet nem rontották
olyan mértékben, hogy igazán le kelljen értékelnem a helyet. És bár most ez nem
tűnik a közeljövőre nézve reálisnak, de nagyon remélem, hogy hamarosan
meglátogathatom újra a helyet és egy ebédmenüjüket is kipróbálhatom.
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése