Akkor zenélünk is? – Blues-Kert vendéglő, Szeged, gyümölcsleves+csevapcsicsa


Még március elején jártam Szegeden és éppen egy találkozóra vártam, mivel elég korán érkeztem meg. Ezért úgy gondoltam, eszem egyet előtte, volt még majdnem egy órám. Ez az idő azonban nem elég arra, hogy az ember rendesen körbejárja az éttermeket, így általában a hozzá legközelebb lévőt választja. Egy hangulatos kisvendéglőt találtam szinte azonnal, a Blues-Kertet, ahol azért ültek benn viszonylag szép számmal, de nem volt túlzsúfolt a hely. Így aztán úgy gondoltam, én is betérek.

Az étlapot megnézve rögtön gondolkozásra késztetett. 1.190 és 1.390 forintért is láttam menüket, de 1.500-2.500 forint környékén A’la Carte ételeket is kínáltak. Noha csábító volt az ötlet, hogy az ebédmenük rovatot folytassam, de mivel ki tudja, mikor fogok legközelebb ott járni, inkább a rendes étlap mellett döntöttem. Csevapcsicsa, sültkrumpli, nagyon egyszerű párosítás, de mégis finom lehet jól elkészítve. És mivel láttam, hogy a menülevesek magukban is kérhetők 300 forintért, ezért egy adag gyümölcslevest is úgy döntöttem, hogy megkóstolok.

A leves elég hamar megérkezett, kb. 5 percet kellett várakoznom, és ami kellemes gesztus, hogy bár italt nem rendeltem, egy pohár vizet azért kaptam. Maga a leves nem egy klasszikus vegyes gyümölcsleves, amire számítottam, hanem egy almaleves volt. De az almalevest nagyon szeretem, úgyhogy emiatt a világért sem fogok panaszkodni. Az adag nem volt túl nagy, de ez sem zavart, hiszen rá van írva az étlapra, hogy 3 deciliter, annyi megvolt, és almát azért jó sokat tettek bele. Összességében nagyon ízlett, jó fahéjas, de a gyümölcs ízét is intenzíven kiéreztem belőle. Egy kicsit itt is éreztem azt az édeskés-pudingos háttérízt is, ami miatt a Szofinál panaszkodtam, de itt most egyáltalán nem zavart, mert voltak mellette más ízek. Kicsit meglepett a hideg leves, az almaleveseket gyakran főleg a téli időszakban melegen tálalják, de azért hidegen is ízletes volt. Mivel ez egy 300 forintos étel, a világmegváltást nem várhatja tőle az ember, de mindent hozott, amit egy jó gyümölcslevesnek hoznia kell.

A főételre még kb. 10 percet várnom kellett, de éttermi kiszolgálás mellett ez sem hosszú idő. A tálalás elég esztétikus, a karikára vágott sült burgonyaszeletek, az igen emberes adag hús (pedig ez a kisebb adag volt), és némi zöldség mellé. A húst megkóstoltam, nagyon kellemes, klasszikus szerb fűszerezés érezhető benne, ízletes az egész úgy, ahogy van. A burgonya is jól készült, kívül kicsit ropog, belül puha, viszont a hőmérsékletével nem voltam kibékülve, konkrétan tűzforró volt, ami egy fűszeres étel mellé nem annyira szerencsés. A zöldségek inkább díszelemként funkcionáltak, de nagyon kellettek, adtak némi frissességet ennek az ételnek, kicsit visszafogták az erős-fűszeres ízeket. Összességében nagyon kellemes kis főétel kerekedett ebből. Viszont egy kicsit hiányoltam valamilyen mártást hozzá (leginkább a klasszikus ajvárkrémet), az még kicsit hozzá tudott volna tenni a menühöz. Ebből a szempontból a Szofiban evett hasonló étel komplexebb volt (igaz, nem ekkora adag).

A két ételért borravalóval együtt 2.500 forintot fizettem, ami elég jutányos ár szerintem, főleg, mert a főételt mégiscsak „étlapról” választottam. Tulajdonképpen nagy kritikával nem tudom illetni a helyet, minden finom volt, a főétel jó nagy adag, a kiszolgálás kedves, figyelmes, várakozási idő nincs sok, és az ára is megfizethető. Blues zene ugyan nem volt J, de igazából nem is vártam, ez nyilván esteken vagy hétvégéken, rendezvényeken szokott megjelenni. Apró hibákat persze megemlegettem a cikkben, de ezek javíthatók, és az összképet nem rontották olyan mértékben, hogy igazán le kelljen értékelnem a helyet. És bár most ez nem tűnik a közeljövőre nézve reálisnak, de nagyon remélem, hogy hamarosan meglátogathatom újra a helyet és egy ebédmenüjüket is kipróbálhatom.



Értékelésem: 9/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: http://blueskert.hu/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról