Ilyen egy olasz pizza? – Bar Stellina, Velence, négysajtos pizza
Nemrégiben
Velencében jártam, és úgy gondoltam, hogy nem mehetek el onnan a nélkül, hogy
egy olasz pizzát meg ne kóstoltam volna. Ugyanakkor amikor megláttam az ottani
nagyobb éttermek étlapját, majdnem lemondtam az egészről A legtöbb helyen
ugyanis egy sima margharita pizza is 12 Eurónál kezdődött (több mint 4.000
forint). Jó, értem én, hogy biztos egyedi és nagyon finom, de azért van egy határa
annak, hogy meddig megyek el ételek áraiban, még egy ilyen helyen is. Végül egy
kisebb, nem annyira elit helyet találtunk, ahol ebédeltünk. A társaságomban
lévő 2 másik személy rántott csirkemellet és hasábburgonyát, a harmadik
Spaghetti carbonarat kért. Én egy négysajtos pizza mellett döntöttem, ami itt
„csak” 7,5 euró volt. Ez is sok, de még nem annyira vészes ebben a
környezetben.
A
kiszolgálás kedves volt, viszont az ételre kicsit sokat kellett várni, kb.
25-30 perc alatt került elénk. Mellé hozták a ketchupot, illetve a majonézt a
többieknek. Ezt itt nem tartottam túl pozitív előjelnek, azért egy igazi pizzaszakácsnak
inkább sértés a bolti ketchup használata, itt meg automatikusan kapjuk. De
sebaj, lépjünk túl ezen.
Ha a
többiek ételét nézem meg, elég vegyes a kép. A rántott csirkemell számomra elég
nehezen minősíthető volt, eleve egy szelet hús, nem túl sok krumpli 7 vagy 8
euroért nagyon kevés, és az a hús sem friss csirkemellnek tűnt, vagy valamilyen
mirelit hús volt, vagy valamilyen kevert hús (vagy mindkettő egyszerre). Csalódott
lettem volna, ha ezt kapom. A spaghetti carbonara egész jól nézett ki, bár az
adagmennyiséget ott sem vitték túlzásba. Ami engem illet, nekem nem lehetett
panaszom a mennyiségre, egy rendes 32 cm-es pizza, és a sajtmennyiséggel sem
spóroltak.
A
tészta az egyik legvékonyabb volt, amit eddig ettem, azonban ez így egy vegyes
képet adott. A pizza közepén örültem neki, a roppanósága adott egy extra
textúrát a szósz és a sajtok mellé. Ugyanakkor a szélén egy kicsit túlkészült
az a pizza, amit az ember már közel sem fogyaszt olyan szívélyesen (ehhez
kellett a ketchup, hogy legalább legyen valami íze is). A szósz alapvetően
ízlett, paradicsomos, fűszeres, de azt azért nem mondom, hogy ilyet
Magyarországon nem eszem.
A
végére hagytam a sajtféléket. Mozarella, ementáli és gorgonzolla mellett egy
negyedik, számomra ismeretlen sajtféle. Talán annak az ízét éreztem, amikor úgy
véltem, hogy az egész sajtos kombináció valamivel édeskésebb, mint amiket
itthon eszem. De ez nem zavart, legalább valami újfajta ízt megtapasztaltam, és
egyébként nem is volt rossz. Ami még külön tetszett, hogy a gorgonzolla sajt
egységesen volt jelen a pizzán. Főleg Magyarországon sok helyen tapasztalom,
hogy ezt az egyébként elég jellegzetes ízű sajtfajtát ugyanúgy rakják rá az
ételre, mint a paradicsomot meg a többi „darabos” összetevőt. Ezt viszont nem
szeretem, mert ahol érzem az ízét, ott nagyon sok, amúgy meg hiányolom. Itt
azonban sikerült ezt optimálisan kivitelezni.
Összességében
nem ez volt a legjobb pizza, amit eddig ettem (és szerintem nem is ez a legjobb
Velencében), de azért ízlett. Az ára nyilván a magyar árakhoz képest sok, de
mégiscsak egy drágább ország egyik legnagyobb turista központjában jártam,
szóval azért el lehet fogadni. Viszont – ha nem is nagy súllyal – de nem
hagyhatom figyelmen kívül azt a rántott szeletet, amivel találkoztam…
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése