Kis Nosztalgia – Casablanca Pécs, Extra Gyros


A Casablanca Gyros bárban eddig nem túl sűrűn jártam, de maga a hely ébreszt fel bennem némi nosztalgiát. Egyetemista koromban 1-1 sikeres vizsga után gyakran mentem be abba a gyrososba, ami még akkor volt ott, és kértem egy gyrost. 550 ft volt akkor, ami viszonylag drágának számított, de nagyon szerettem a helyet, a zöldségek szinte megszólaltak, olyan frissek, színesek voltak, de a húst is nagyon szerettem ott. Később olcsóbbá vált a hely, azt hiszem tulajdonost is váltott, de az már akkoriban nem jött be, a minőség silányult. Később pedig láttam, hogy – valószínűleg egy újabb tulajdonosváltást követően – átalakították a helyet, és így jött létre a Casablanca. Most úgy gondoltam, hogy ha már több helyet is megvizsgáltam a pécsi gyrososok közül, ez sem maradhat ki. Így esik este betértem.

Maga a hely a kis területe ellenére elég kényelmes, a falnál is kialakítottak étkezőt, meg néhány asztal is van ott. Miközben nézegettem az étlapot, ezúttal is feltűnt nekem a külön éjszakai ár, ami kb. 15%-kal nagyobb, mint a napközbeni ára az ételeknek. Egyszer már megírtam erről a véleményem, ismételni nem szeretném magam, így maradjunk annyiban, hogy a továbbiakban sem szimpatikus ez a megoldás. Az étlapon láttam, hogy van egy „névadó” gyrosuk, a Casablanca gyros. Először arra gondoltam, hogy olyat kérek, de megtudtam, hogy olívabogyó van benne, amit nagyon nem szeretek, így maradtam egy extra gyorsnál, ezúttal „sétálóban”. Gyorsan el is készült és falatozhattam is.

Ahhoz képest, hogy ez „extra” gyros, egyáltalán nem tűnt olyan nagynak, a Trójai faló bucipitás gyrosához képest kifejezetten kicsinek hatott. A pita a szokásos, egyszerű bolti termék, ami viszont dicséretes, hogy legalább kapott némi pirítást, ami minden esetben ad az ételnek egy kis élvezeti értéket. A hús engem fűszerezésben az Oázisnál említett húsra emlékeztetett, annál viszont jobban ízlett, nem éreztem azt a kissé már kellemetlenbe ható köményes ízt, és kicsit jobban meg is sült. Amivel viszont kevésbé voltam kibékülve, az a mennyisége, ahhoz képest, hogy az extra gyros elvileg dupla húsos, nekem nem tűnt ez olyan soknak. Jó, több volt, mint egy átlagos gyrosban, de a „duplát” nem éreztem. Vagy ha ez annyi volt, akkor elég kicsi a szimpla adag.

A csípős szósz nem az az édesebb-csípősebb vonulat, amivel több helyen találkoztam, inkább egy klasszikusabb vonal, ezt leginkább a Gyros toronyban lévőhöz tudnám hasonlítani. A kettő közül nekem ez ízlett jobban, valahogy harmonikusabbnak éreztem, mint a kicsit délebbre fekvő társát. A joghurtos szószt nem tartom kiemelkedőnek, de azért nem is rossz, kellemesen savanykás. A zöldségekkel sincsen különösebb probléma, frissek, finomak, a sült hagymát tudom kiemelni, mint apró extrát. De a mennyiségi probléma itt is előjött nálam, kb. az étel harmadánál, ha éreztem a számban valamilyen zöldséget.

Az egész ételért 890 forintot fizettem, tehát kb. abban a kategóriában maradtam, amiben eddig. Ha az étel minőségét kel néznem, nekem egyértelműen jobban bejött, mint az Oázisban lévő, nagyjából egy súlycsoportba tenném a másik kettővel, amit eddig kóstoltam. Azonban sajnos nem tudok elmenni a mellett, hogy mennyiségben nekem ez egy kicsit kevés volt, inkább csak ez a „fogjuk rá, hogy jól laktam” érzés kerített hatalmába. És sajnos e mellett a pontozáskor sem tudok elmenni.


Értékelésem: 7/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/casablancagyros/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról