Nem teljesültek a kívánságaim – Aladdin Gyors Bar, Debrecen, Extra Gyros tál


Március elején jártam Debrecenben egy vitaversenyen, ahol úgy alakult, hogy az egyik este viszonylag kevés időm volt megvacsorázni. Ezért gondoltam, keresek egy gyors és lehetőség szerint jó Street Food kajáldát. Szinte azonnal észrevettem a belvárosban az Aladdin Gyros Bárt, és mivel az Aladdinhoz, mint meséhez kellemes emlékek kötnek, gondoltam ezt is kipróbálom.

Benn a terület nagyon szűknek tűnt, de mint utóbb kiderült, ennek az az oka, hogy a hely alagsorában lehet enni, ott már kellőképpen tágas hely fogadott sok asztallal és székkel. De addig azért történt 1-2 esemény. Az első az volt, hogy amikor betértem, az egyik alkalmazott éppen hangosan veszekedett egy másikkal, mert állítólag az egyikük leidiótázta a másikat, amin megsértődött. Mindez eltartott kb. két percig, ne is zavarjon senkit, hogy ott van egy vendég, aki éppen ételt vásárolna! Végre kb. 2 perc után észrevették, hogy ott vagyok, és kérdezték, hogy mit kérek. Mivel elég éhes voltam, a legnagyobb adagot, az extra gyros tálat kértem. A neve ellenére semmi extra nem volt (csak a méretében), hús, zöldség, szószok és sült krumpli.

Az étel kb. egy perc múlva már előttem is volt…csakhogy ez rögtön gyanús lett. Ugyanis mint említettem az ételt hasábburgonyával tálalták. No már most, a krumplinak ennél biztos több idő kell, hogy elkészüljön, akkor is, ha mirelit. Tehát vagy folyamatosan készítik a krumplit, és adják a vendégeknek, amit a vendégsereg létszáma ezesetben nem indokolt, vagy nem kaptam frissen a krumplit. Amikor megkóstoltam az ételt, rögtön tudtam, hogy az utóbbi.  A sült krumpli langyos volt, és a són kívül semmi fűszert nem éreztem rajta. Egy mirelit krumpli eleve nem egy nagy ízélmény, ezen maximum a frissesség vagy a fűszerezés tud javítani, de itt mindkettő hiányzott.

A tál maga egyébként jó nagy volt tényleg, de eltért attól, amit a fali étlapon láttam. Ott ugyanis pitaszeletek is voltak hozzá, erről a tálról az lemaradt. Igazából nem hiányoztak nagyon – főleg ha a szokásos bolti pitát tálalják – de azért én jobban szeretem, ha az étlapon a saját ételekről látok fényképet.

Ami viszont valóban hiányzott az a csípős szósz és a hagyma. Ugyanis mindkettő lemaradt, nem tudom, miért. Tisztán emlékszem, hogy kértem őket. Mindig szoktam kérni. No igen, hogyha az alkalmazott jobban figyelne a vendégre, mint a kolléga anyázására, lehet máris jobb lenne a helyzet. Így ezekről nem tudok mit mondani.

Sajnos a zöldségekkel sem voltam kibékülve. Valahogy az egész saláta nem tűnt annyira frissnek. Néha olyan érzésem volt, mintha előre készített salátakeveréket adtak volna hozzá. Jó, lehet, hogy nem így volt, de akkor meg a tárolásával volt valami gond, de lédúsnak egyáltalán nem éreztem a zöldségeket, és annyira frissnek sem.

Ezek után sajnos már az ért meglepetésként, hogy a hús az egész jó volt. Ha nem is a legfinomabb, amit valaha ettem, de puha és fűszeres, ez határozottan pozitív eleme volt az ételnek.

A joghurtos szószról még nem beszéltem, de sajnos a többi alapanyag sorát folytatta. Az ételben teljesen jellegtelennek, ízetlennek éreztem, mígnem egyszer egy falatnál azt éreztem, mintha egy egész köménymagra vagy mentalevélre harapnék rá. Gondolom sokan ismerik ezt a fajta ízhatást, én is, de nem szeretem, és most sem hiányzott. Ezután maradt a szokásos jellegtelen íz.

Végülis az ételnek kb. 15-20%-át ott hagytam, már nem tudtam megenni. Hogy ebben mennyire volt befolyásoló erő a mennyiség és mennyiben az íz, azt nem tudom, szerintem mindkettő hatással volt a döntésemre.

Az ételért 1.450 forintot fizettem, ami ha csak a kaja mennyiségét nézem, akkor nem volt sok, mert tényleg jó nagy adag, szerintem a legnagyobb étvágyúak is jól laknának vele, de ha az ízélményt (?) is, akkor ez bizony nekem nem érte meg.

Ezek után megnéztem a hely facebook-oldalát is, és az értékeléseknél érdekes dolgot tapasztaltam. 2017 nyaráig szinte csak 5-ös pontszámokat kapott (1-5-ös skálán), 1-2 gyengébbel. Azóta viszont, bár még mindig sok az ötös, rengeteg egyessel és néhány kettessel is találkoztam. Mintha valami akkor ott elcsúszott volna, amit azóta sem sikerült helyrehozni. Azt gondolom, hogy annyi ember, aki az értékelést adta, nem tévedhet, így abban bízom, hogy a hely mielőbb visszatalál a helyes útra. Nekem azonban csak egy kóstolásom volt, azt kell értékelnem, és sajnos úgy gondolom, hogy ez a gyros tökéletes kiszolgálás mellett is maximum egy átlagos étel lett volna, amit az alkalmazottak viselkedése még lejjebb vitt.


Értékelésem: 4/10. (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).


A helyről többet megtudhatsz az alábbi oldalon: https://www.facebook.com/AladdinGyrosBar/


Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról