Bolognai hangulat – Don Pepe, Chicken Parmy Bolognese Burger

 

Amikor lehetőségem engedi, mindig kipróbálom a Don Pepe valamelyik havi extráját. Ezúttal bár nagyon látványosan nézett ki az extra pizzájuk, de a brokkolival ki lehet kergetni a világból, úgyhogy az kimaradt. A burgerek közül azonban kifejezetten kíváncsi voltam a havi extrára. Egy korábbi rántott csirkés burgere már nagyon bejött a helynek, most megint egy ilyennel találkozhattunk. A Chicken Parmy Bolognese fedőnevű ételük azonban inkább egy milánói sertésborda irányába viszi el az ízeket, csak éppen csirkével és bolognai alappal J. Viccet félretéve, a húson bolognai topping és mozzarella található, ezenkívül a paradicsomszósz is a bolognai irányt viszi tovább. Ezenkívül bacon, hagyma, paradicsom és saláta is található az ételben.

 


A kiszállítás most kifejezetten jól sikerült, alig több mint fél óra, ami azért is gyönyörű, mert ezúttal nem a kertvárosi lakásba, hanem az irodába rendeltem, ami a Don Pepétől távolabb van. Az étel ezúttal is szép nagy, a buci, a krumpli és a szósz olyanok, amiket korábban már értékeltem, így most nem fogom ismételni magam, de ezúttal is mindegyik ízlett.

 

A hús egy kicsit kilógott a buciból, de rántott húsos szendvicsnél ezt nem tartom problémának, sőt, el is várom, hogy egy csirkemell nagyobb adag legyen, mint mondjuk egy marhahús. Ezúttal a legutóbbival ellentétben csak egy szeletet kaptam, de az nagyon nagy és laktató, szóval a mennyiségre most sem lehet panasz. A minőségre sem, a panír ropogott, a hús nagyon puha maradt, tökéletes és a rajta lévő bacon, sajt és bolognai szósz nagyon jól kiegészítette. Ugyancsak ízletesek voltak a zöldségek, mindegyik friss, finom és jó nagy adagban érkezett.

 


Az egyetlen kicsit visszás érzésem a paradicsomszósszal volt. Sűrű, fűszeres, jó paradicsomos, szintén az olaszos hangulatot adja, és tökéletes elegyet alkot, amikor a hússal és a zöldségekkel együtt kóstoltam. A bajom azzal volt, hogy talán a szükségesnél kicsit több került az ételbe, és az, amikor összenyomtam a burgert, akkor ez a szósz az étel szélére került, ahol már nem volt jelen a többi összetevő. És amikor csak a bucit és a szószt ettem, akkor nekem kicsit zavaró volt ez a mártás, túlontúl fűszeresnek éreztem. Az ilyen esetek miatt szeretem, ha egy burgerszósz eteti magát és csak a bucival is jó elegyet alkot. Ezt itt most nem éreztem.

 


Ezt az egyetlenegy apróságot leszámítva azonban minden más szempontból nagyon elégedett vagyok az étellel, ráadásul akkora adag volt megint, hogy simán elég egy étkezésre, kevésbé nagy étvágyúaknak kettőre is. Ez az extra menü 2.990 forintba kerül, ami nem a legolcsóbb, de ezért a mennyiségért és minőségért bőven vállalható. Az igazat megvallva nekem a nyáron kóstolt hamburger, illetve a múlt havi pizza egy kicsivel jobban ízlett, de ez is magasan üti az elvárt szintet. Hogy erről megbizonyosodjatok, kóstoljátok meg ti is. Ezt még bő két hétig tehetitek meg!

 

Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.donpepe.hu/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról