Figyelmességből jeles – Gerosz Gyros, Pécs

 

A Gerosz Gyros-ról sokáig nem hallottam, a Netpincéren láttam először a helyet, holott a cím alapján annyira nincs is messze a lakóhelyemtől (jó azért nem is a szomszéd J ). Magát az étlapot nézve nekem egy egyszerű, hétköznapi gyrososnak tűnt, különösebb extra nélkül. A névadó gyrosuk nem pitában van, hanem valamilyen kifliszerű pékáruban, de ez annyira nem hatott meg, a többféle, választható szósz már kicsit izgalmasabb. Egyszer kb. 1,5-2 hónapja már rendeltem tőlük, de akkor a pitás gyrosban nagyon „összeértek” az ízek, mire megkaptam, így külön-külön nem tudtam volna az alapanyagokról írni.



Hogy ezt a hibát kompenzáljam, ezúttal egy tálat rendeltem tőlük. Tálból is többféle választható, van kistál pitával, nagytál pitával, kistál krumplival, nagytál krumplival. Ezúttal a nagyobb tálat választottam a pitás verzióval. Ami egyedi, hogy a zöldségek között itt a kukorica is szerepel – bár én nem kértem, mivel annyira nem vagyok oda érte – valamint, hogy háromféle szószból lehet választani, van csípős, kapros-joghurtos vagy majonézes. Úgy döntöttem, kipróbálom mindhármat. A tálhoz kétfélét lehet rendelni ingyen, de +100 forintért lehet kérni a harmadikat is. Én kapros és csípős szószt kértem alapból, és külön tálban majonézest.


Az étel nagyon gyorsan megérkezett a Netpincéren lévő nagyjából 50 perces kiszállítási idő dacára fél órán belül már az asztalomon volt az étel. Kicsomagolva a dolgokat, több minden feltűnt. Egyik, hogy mindegyik szószt külön tálkában kaptam. Bár környezettudatosság szempontjából ebbe bele lehet kötni, cserébe viszont nem ázott szét az étel a szállítás során, ami egy gyrosnál fontos tényező. Magát az ételt papírdobozba csomagolták, ami nagyon praktikus volt, mivel közvetlenül abból is lehetett enni. Sajnos utólag vettem észre, hogy elfelejtettem lefotózni a tálat, de mivel itt nagyon hasonlít a Netpincéres promóképre, be merem tenni azt.



A szószokat volt lehetőségem külön-külön és az ételen is megkóstolni. A csípős szósz önmagában nekem kicsit naturális volt, a csípősségen kívül sok mindent nem adott hozzá, viszont a zöldségekkel együtt ízlett, úgy már nem éreztem tolakodónak sem. Hasonló érzésem volt kapros szószról is. Magában kóstolva nekem kicsit túlzónak érződött a kapor mennyisége, de a zöldségekre ráöntve már visszafogottabbnak éreztem a szószt, viszont remekül összeillett a zöld elemekkel. A majonézes mártásnál viszont egy kicsit megfordult nálam ez a dolog. Ez önmagában kifejezetten kellemes volt, itt is éreztem egy kis fokhagymás háttérízt a majonéz mellett, nem volt túl édeskés, nagyon ízlett. Ez is nagyon jól illett a zöldségekhez, amikor önmagában volt. Viszont amikor a másik két szószra tettem rá harmadikként, akkor picit az volt az érzésem, hogy a két másik mártás elnyomja ezt. Mivel mindhárom öntet picit híg, nem javaslom mindhármat egy tálra tenni (mondjuk nem is ajánlja ezt az étterem), szerintem már a kelleténél jobban szétáztatja az ételt. Ha valaki csípősen szereti, akkor a kapros mártást javaslom, ha valaki nem akar csípőst, akkor a majonézest.

 


A többi összetevőből a pita egy egyszerű sima bolti termék, tunkolásnak jó a végén, túl sok egyebet nem tesz hozzá az ételnek. A hús ellenben nagyon kellemes, finom, puha, fűszeres csirkehús, pontosan úgy, ahogyan azt én szeretem. A zöldségekkel sincs semmi probléma, mindegyik friss, finom és jó sokat kap belőle az ember.

 

Az ételért 1.850 forintot fizettem, amiből 1.750 volt a tál, és 100 az extra szósz. Összességében a mennyiség tükrében szerintem nem volt ezzel a gond. A végértékelésem összességében nagyon pozitív, és az a durva, hogy elsődlegesen nem is az ízek miatt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a legjobb gyros volt ez, amit valaha ettem  (nincs vele semmi gond, finom az egész, csak nincs benne semmi olyan rendkívüli hűha faktor, ami miatt kiemelném). De az egész kiszállítás és a körülmények nagyon jók. Az is jól esett, ami az első rendelésnél volt, amikor extra feta sajtot kértem, hogy felhívtak, hogy pitába tegyék a fetát, vagy külön. Szerintem ez nagyon figyelmes gesztus. E mellett gyorsan szállítanak ki, friss marad az étel, nem kell melegíteni, figyelnek, hogy ne ázzon el, jó a csomagolás. Ezek apróságokban tűnnek, de az a tapasztalatom, hogy szinte semelyik kiszállításnál nem működik tökéletesen. Én viszont ezek miatt – és a háromféle szósz lehetősége miatt – igenis merek adni egy magas pontszámok (ami eggyel nagyobb, mintha csak az ételt értékeltem volna).

 

Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/Gerosz-Gyros-109173000997411

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról