Sajtorgia a Don Pepénél – Chicken Parmi Carbonara Burger
Az
elmúlt hónapokban nem nagyon kóstoltam a Don Pepe Havi Extra burgereit, főleg,
mert többségében vegán hamburgerek voltak, ami nekem azért mégsem annyira a
vágyálmom. Júliusra azonban egy érdekes csirkeburger-verziót kínálnak havi
újdonságként, ami sokkal inkább elnyerte a tetszésemet. Az étlap szerint a
burgerben parmezános bundában rántott csirkemell található carbonara
toppinggal, mellé mascarpone, mozarella, rukkola, hagyma és bacon, valamint a
szokásos burgonya-szósz párosítás. Izgalmasnak tűnt, a soksajtos burgerféléket
eleve nagyon szeretem – ilyenről már
korábban is írtam – és kíváncsi voltam, hogy csirkefronton mit hoz a Don Pepe.
Szóval kértem egy adagot belőle, kiszállításra.
Az
étel 45 perc alatt érkezett meg ez a „Don Pepe mércével” picit lassabb volt az
átlagnál, objektíve azonban bőven jó. A szokásos dobozt kaptam, benne a
burgerrel, a krumplival és egy adag szósszal, ami viszont eltért a hagyományos
Don Pepe szósztól. Megkóstoltam, és füstös-céklás ízt éreztem, így gondoltam,
hogy ez az a céklás BBQ szósz, amit anno a „Te vadállat” burgerhez kellett
volna, hogy kapjak, de véletlenül hagyományos szósszal érkezett. És ez innentől
egy érdekes helyzetet hozott. Az igazat megvallva nem is olvastam el, hogy
milyen szósz jár az ételhez, és én azt gondoltam, hogy ez egy tudatos
választás, és tetszett is. A rántott csirke-sült krumpli-cékla hármas
klasszikus vasárnapi ebédem, és ennek egy modern Street Food változatát véltem
felfedezni a csirkeburgerrel és a céklás BBQ-val, ami nagyon bejött, ötletként
meg külön dicsérni akartam.
Nem
sokkal később olvastam a Don Pepe honlapján, hogy ezt az ételt valójában
hagyományos Don Pepe szósszal kínálják, és én csak véletlenül kaptam más szószt
(megint). Viszont ez azért érdekes, mert szerintem nagyon illet az ételhez,
ugyanis a sok sajt miatt inkább lágyabb, visszafogottabb hamburger mellé
kifejezetten jó kontrasztot adott egy markánsabb, füstösebb ízvilág. Szóval ez
most az a helyzet, amikor egy kicsit kifogyok a szavakból, mert bár nem azt a
szószt kaptam, amit kellett volna, egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a
sima Don Pepe szósz jobban illett volna az ételhez, mint ez. Úgyhogy most
kicsit bajban vagyok az értékeléssel. A krumpliról már sokszor írtam,
megismételni nem akarom magam, most is jó volt.
No de
térjünk rá inkább a burger összetevőire! Egyértelműen a sajtfélék domináltak
benne, ezek ízét lehetett a legmarkánsabban érezni, amivel jól harmonizált a
rántott csirkemell. A hús egyébként nagyon jól készült, nem száradt ki, panírja
ropogós maradt és kívül-belül érződött benne a hús mellett a sajtok íze. Nagyon
ízlett, az meg egy külön pirospont, hogy két szelet húst is tettek a burgerbe,
így mennyiségileg kompenzálták azt, hogy most nem a jóval drágább marhahúst
használták. A mozzarella sajt olvasztva került az ételbe, nagyon ízlett, a
Mascarponéról már írtam a vadállat burgernél, ugyanakkor itt más élmény adott,
az a lágy krémes ízvilág nekem a vadhúsokhoz nem igazán illett, ide viszont
tökéletes volt.
A
zöldségek tekintetében kicsit visszafogottabb ez a burger, csak hagyma és
rukkola található benne. Viszont mind a kettő elég markáns ízű zöldség, amik
abszolute kiérezhetőek, és frissességet adnak az ételhez. Végére hagytam a
bacont, ami egy kicsit elbújt az ételben, legalábbis nem érezhető minden
falatban, de ahol igen, ott azért hozzáadja az ételhez a maga sós-húsos ízét.
A
burger körettel, szósszal együtt 2.890 forintba kerül, ami nem kifejezetten
olcsó ár, viszont cserébe tényleg minőségi, nagyon finom, és nem mellesleg
egyedül alig-alig tudja megenni az ember. Mindent egybevetve nagyon meg voltam
elégedve, és az az érdekes eset áll fenn, hogyha nem tudnám, hogy nem megfelelő
szószt kaptam, akkor azt mondanám, hogy ez egy tökéletes étel. Viszont tudom,
hogy nem ezt kellett volna kapni. A másik oldalról viszont mindig és mindenkor
azt mondom, hogy nekem azt az ételt kell értékelnem, amit ettem. Márpedig ebben
az esetben az ételben nem találok kivetnivalót. Szóval nem tudok mást mondani,
mint hogy:
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése