Tonhal + ananász? Működhet! – Póker Pizza, Pécs, pizzák + palacsintatorta


Ahogyan a karantén helyzet fokozódik, kezdenek fogyni a kóstolós anyagaim, így kicsit visszamegyek az időben. Az ételeket, amikről ma írok, még tavaly nyáron kóstoltam, és igazából fogalmam sincs, hogy akkoriban miért nem írtam róla, valószínűleg kimaradt, nem nagyon volt időm, és utána kissé feledésbe merült, pedig elég egyedi élményt kaptam a helytől. Amikor első alkalommal rendeltem a helyről, akkor igazából csak egy pizzára vágytam és körbenéztem a Netpincéren. És találtam egy nagyon érdekes összeállítást a Póker Pizza étlapján, ami a Mediterrán névre hallgatott. Sajt, tonhal, ananász…ez vajon milyen lehet? A tonhalat nagyon szeretem pizzán és ugyanígy vagyok az ananásszal is, de ezt a párost együtt nagyon nehezen tudtam elképzelni. Viszont rögtön kíváncsivá is tett, hogy miként kombinálják össze ezt a két elemet. Ezenkívül egy palacsintatortát is kipróbáltam, nutella, vanília, ananász, ez egy hagyományosabb, de elég jó kombináció. Lássuk, mit kapok ezektől az ételektől!

Hogy őszinte legyek, a kiszállítási időre már nem emlékszem, de az akkor adott visszajelzésem alapján rendben volt. A pizza külsőre egész látványosan hatott, és azért szerencsére mind halból, mind ananászból egész nagy mennyiséget tettek rá. A tésztája ízletes, jól készült, közepes vastagság (talán annál egy hajszállal vékonyabb), friss és a széle is kellemes élményt adott, köszönhetően annak, hogy némi sajt is jutott oda. A paradicsomszósz nem kiemelkedő, de ettől függetlenül funkcióját ellátja, paradicsomos, kicsit fűszeres, rendben van ez.

A két extra elem kombinációja viszont meglepett, méghozzá kellemesen. Persze, mindkettő konzervtermék volt, de ennél a két ételnél ez általános jellemző, amit már a rendeléskor tudtam, így ezt nem fogom felróni a helynek. Viszont meglepő módon működtek, a halat a gyümölcs édessége mellett kicsit visszafogottabbnak éreztem, de hozta azért a tonhal szokásos ízét, és a sajttal együtt egy nagyon kellemes hármassá váltak. Ez utóbbit éreztem egyfajta összekötő elemnek, mert a sajtot mind a hal, mind az ananász mellé szívesen eszem, és így együtt „édes hármasban” is jó kombinációt alkottak. Azért meg külön pirospont, hogy az ananászt kicsit megtisztították a konzerv levétől, így nem rakódott le a pizza egyes részein.

Ezután rátértem a desszertre, ami azért erős jóindulattal nevezhető csak palacsintatortának. Vagy legalábbis az én megközelítésemben, mert nekem a palacsintatorta a rakott palacsinta jellegű elkészítést jelenti, így arra is számítottam, hogy 1 réteg palacsinta, egy réteg nutella, palacsinta-vanília, majd a tetejére az ananász. Ehhez képest amit kaptam az egy nutellás palacsinta, vaníliával és ananásszal a tetején. Nálam ez nem torta. Viszont ha eltekintünk az elnevezésbeli aggályaimtól, akkor nagyon ízlett, telepakolták a palacsintát mogyorókrémmel, ami összekeveredett kicsit a vaníliával, egy nagyon kellemes elegyet adva, az ananász meg gondoskodott arról, hogy kis gyümölcsíz is legyen az ételben (ezt hiányoltam a HaWanna csokis-vaníliás elegyénél). Szóval ezért is jár a pacsi!

Azóta egyébként egyszer édesapámmal közösen is rendeltünk onnan, akkor én a csirkés2 fedőnevű pizzát, amiben csirke, bacon, virsli sajt, paradicsom volt található, ő pedig egy kívánságpizzát, sonka, gomba, pfefferóni, paradicsom négyessel. És akkor is ízlett mindkettőnknek, és a mennyiségekkel sem akadtak gondok (nekem a csirkém minimálisan szárazabb volt, mint amit szeretek, de még bőven élvezhető).

Amikor első alkalommal rendeltem, akkor a pizza és a desszert összesen 1.910 forintba került, ami nagyon olcsó. Azóta sajnos mindkét étel 200 forinttal drágult. De ha sikerült tartani a minőséget, akkor azt mondom, hogy még a 2.310 forintos ár sem vészes ezért. Magam részéről bátran ajánlom a helyet, mert bár semmi világrengetőt nem tartalmaz de mégis, amit kínálnak, abban biztosítják a jó minőséget. Ennél több pedig nem is kell!

Értékelésem: 9/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)


Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: 
https://www.facebook.com/velemenyes/ 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról