Az étel jó… - Maestro Pizzéria, Pécs


2-3 évvel ezelőtt több alkalommal ettem a Maestro pizzériában, azonban az elmúlt időszakban nem nagyon. Aztán tavaly év végén, amikor a család nyaralásból érkezett haza, egy pizzarendelés mellett döntöttünk, és akkor úgy gondoltam, érdemes tenni egy próbát velük ismét. Kétféle pizzát is rendeltünk, az egyik a farmer becenevet viselte, ami a hagyományos pizza összetevőkön kívül bacon-kolbász-kukorica-paprika négyest tartalmazza, én azonban kukorica nélkül kértem. A másik egy vegetáriánus pizza volt, teljes kiörlésű tésztával.

Az étel kb. 40 perc alatt érkezett meg, teljesen korrekt. Mindkét pizza szépen nézett ki, de már a legelején észrevettem valamit, amit nagyon nem akartam látni, konkrétan a kukoricát a farmer pizzán. No ez az, amit soha nem tudok megérteni. Egy telefonon sem szerencsés, ha egy extra kérést nem vesznek figyelembe, de ott talán még mindig meg lehet magyarázni, hogy nem értették, elfelejtett szólni, vagy valami…de amikor az ember egy online rendelési felületen konkrétan LEÍRJA, hogy mit nem kér, akkor hogy nem lehet azt észrevenni? Ez nettó hanyagság, és annak is a rosszabb fajtája, mert nyilván az ember nem véletlenül írja oda egy elemhez, hogy azt nem kéri. Ezzel az egész ételt tönkre lehet tenni, és bizony nekem sem volt nagy élmény egyesével kiszedegetni az ételből a kukoricaszemeket…

Nem kezdett innentől túl magasról a hely, szerencsére azonban sikerült feltornásznia magát. A tésztája nagyon friss, kicsit sósabb, mint az átlag, de a valamivel édesebb szósz mellett ez kifejezetten kellemesen hatott. Aminek még külön örültem, hogy a szélére is jó sok sajt jutott, így az ételnek az a része is kifejezetten élvezhető maradt. A szósz szintén folytatja ezt a pozitív irányt, édeskés, de e mellett a paradicsom ízét kiérezni belőle, és a fűszerezése is rendben van. Sok helyen érzem azt, hogy a pizzaszósz inkább csak „ott van” az ételben, de nem ad hozzá túl sokat, itt szinte minden falatban érzem. Baconből és kolbászból egyaránt elég sok került az ételre, mind a kettő ízletes. A két elem sósságát pedig a paprika édessége remekük kompenzálta. Nagyon ízlett. A vegetáriánust én nem kóstoltam meg, de kinézetre az is szimpatikusnak tűnt és édesanyámnak is nagyon ízlett.


A vega pizzáért 1.590-et, a farmerért 1.790-et kellett fizetni (sajnos a válság itt is megemelte az árakat, így azóta már valamivel drágább). Alapvetően meg voltam elégedve az ízekkel, a feltétek minőségével és mennyiségével egyaránt, és nagyonis jól lehetett vele lakni, sőt, átlag étvágyú embernek egy bő fél pizza bőven elég, így akár kétszemélyes ételnek is tudnám ajánlani. Ki merem jelenteni, hogy az egyik kedvenc pizzám lett a városban. Ugyanakkor az értékelésen jelentőset ront az a tény, hogy nem úgy készítették el, ahogyan én kértem. 

Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)


Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: 
https://www.facebook.com/velemenyes/ 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról