A „klasszikus” pécsi kebab – Kebab & Pizza House, Pécs


Pécsett elég sok kebabos van, de ha a kebab szót kiejtjük, szerintem a legtöbb ember arra a helyre asszociál, ami a Rákóczi úton az Árkádtól nem messze található. Ennek oka egyrészt az, hogy talán ez van a legrégebb óta Pécsett, másrészt a Non Stop nyitvatartása miatt szinte biztos, hogy a legtöbben már megfordultak ott. És azért a környéken lévő kellemes illat is számít egy kicsit J. Még nem írtam róla, de az egyik ismerősöm kérése volt, hogy legyen ez a következő hely, így hát be is tértem, és gondoltam, itt is megkóstolom az ételt.

A kínálata a helynek nem túl nagy, de abszolute elégséges. Kebab kétféle húsból, dürüm, tortilla, tál, Döner boksz, a tálakat, boxokat rizzsel vagy hasábburgonyával is lehet kérni, plusz van pár pizzafajta is, ezenkívül az összes étel kapható vegetáriánus verzióban hús helyett feta sajttal. Szóval valamit mindenki talál itt.

Ezúttal én egy sima kebab mellett döntöttem. Gyorsan elkészült, levágták a húst, felvágták a pitát, bele a húst, szósz, zöldségek, chilipor és már kész is. Ami pozitívum, hogy kifejezetten figyeltek a rétegzésre, törekedtek a szendvics formára, nem csak tessék-lássék módon pakolgatták bele a cuccokat.  A mérettel szemben viszont voltak fenntartásaim, nem éreztem túl nagynak, főleg az árához képest nem.

Az ételben nekem a legkiemelkedőbb elem a pita. A mellett, hogy helyben készítik, enyhén édeskés, nagyon finom és szinte mindig frissen kapom. A helyben készített pitákat mindig jobban preferálom, mint a bolti verziókat, de azt gondolom, hogy ez városi szinten a legfinomabb, talán még Budapesten a Pasa kebabnál ettem hasonlóan jót, ahol konkrétan akkor kezdték el készíteni a pitát, amikor leadtam a rendelést (meg a Tarisznya Táborok sütögetésén, ha a gyerekek nem készítették túl vagy nem hagyták meg nyersen a tésztát J).

Hús tekintetben mindkettőt kóstoltam már, jók, a sütésük optimális. Nekem a Mumis kebabé egy hajszállal jobban ízlik, talán picit fűszeresebb, de ez is nagyon ízletes. A zöldségek tekintetében már kicsit vegyesebb érzéseim voltak. Persze friss, finom az összes, és lédúsak is, de a mennyiségükkel már akad problémám. Leginkább az, hogy mennyiségileg nem vagyok velük megelégedve. A jégsalátából rendre sokat adnak és még a hagyma is – fogjuk rá – elegendő, de uborkából és paradicsomból nem egy alkalommal kaptam már 1 vagy 2 karikát az egész ételbe. Ezt nem szeretem, szerintem a zöldségeket ennél sokkal jobban lehetne arányosítani.

Szószból ez a hely is az édeskésebb, majonézes vonalat viszi magával. Ha már előbb a Mumis kebabbal hasonlítottam, megteszem most is, ott többféle ízt éreztem a szószban, itt viszont ami van, az intenzívebb, jobban érzem az egész kaján. Mindent egybevetve e tekintetben kb. egyformának értékelem a két ételt. A chiliporban semmi extra nincs, csíp, de nem veszettül erős, nincs vele semmi baj, de nem is kiemelkedő.

Az egész ételért ha jól emlékszem 940 forintot fizettem. Ha a minőséget nézem, akkor az mondom, hogy egyértelműen ez Pécs legjobb helyeinek az egyike. Azonban ha az ár-mennyiség arányt, akkor már árnyaltabb a kép. Azt érzem ugyanis, hogy amíg ez a legdrágább pécsi hely, ahol ettem, addig mennyiségben a középmezőnyben vannak. Persze az is igaz, hogy a Non Stop nyitvatartásnak nyilván megvannak a költségei, és ezeket a költségeket meg kell fizetni, sőt, én ezt a beépített költséget tisztességesebbnek gondolom, mint a többször már emlegetett éjszakai étlapot. De ha azt nézem, hogy 2 hely közül az egyik kicsit olcsóbb, nagyobbat ad, és a minősége között sincs szignifikáns különbség, akkor én – ha csak nem éjszaka van – nyilván oda fogok menni. Ugyanakkor az éjszakai nyitva tartás meg a kaja mennyisége miatt nem kérdés számomra, hogy erre a helyre mindig lesz igény.

Bár ebben a cikksorozatban az alapételeket igyekszem összehasonlítani, valamit mégis muszáj a végére tennem. Nem olyan régen vegetáriánus kebabot is ettem ott, és nagyon nagy meglepetést okozott a hely, pozitív értelemben. Nagyon estefele már nem szívesen eszem húst, ezért gondoltam, hogy megkóstolom, hogy milyen a kebabjuk feta sajttal. És két tekintetben is maximálisan meg voltam elégedve. Egyrészt ilyen nagy szelet sajtokat kevés helyen kapok a városban (persze, tudom, itt hús helyett van, ezt is figyelembe kell venni), másrészt ezt tényleg repedésig nyomták a zöldségekkel, és azokból a problémákból, amit előbb írtam, ennél az ételnél semmit sem lehetett érezni. Nyilván arról van szó, hogy mivel a feta sajt ára alacsonyabb, mint a húsé, de a 2 étel ára egységes, ezért a zöldségmennyiségben kompenzálnak. Viszont sok kebabosnál meg hamburgeresnél tapasztaltam már azt, hogy a vega étel azonos árkategóriában (vagy kb. 50 forinttal olcsóbban) van, mint a rendes húsos és kb. ugyanazt kapjuk a hús helyett valami jelképes sajttal vagy zöldséggel. Itt szó nincs erről, és ezt követendő példának gondolom. Úgyhogy erre a részére fel tudok ajánlani külön egy 10-est.

Értékelésem egyébként (a húsosé): 8/10 (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz)

Bővebben a helyről: http://www.kebaphouse.hu/pecs/

Ha szeretnél értesülni a legfrissebb cikkekről, csatlakozz a Blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

  1. A hely koszos, igénytelen, konkrétan büdös van a környéken - nem illat , hanem szag - , evés után 1 órával garantált a fosás.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról