Élő közvetítés a Dal döntőjéről!

Szeretettel köszöntök minden olvasót! Mindjárt kezdődik a Dal döntője, ahol kiderül, ki képviseli idén hazánkat Izraelben az Eurovíziós Dalversenyen. Tartsatok velem, folyamatosan véleményezek és (remélhetőleg) érdekes tartalommal töltöm meg az oldalt! :)

Tavaly nem közvetítettem élőben, de véleményt azért alkottam a döntősökről. Aki szeretné, a kezdésig olvassa el :)

http://velemenyes.blogspot.com/2018/02/eurovizios-dalverseny-dontos-dalok.html

Ez a kezdő produkció nekem bejött, jól összemixelték a két dalt. De a lényeg most nem ezen van!

Ha a pontokat nézzük, akkor a elődöntőkben így alakultak:

1. Acoustic Planet - 45 pont
1. Pápai Joci - 45 pont
3. Szekér Gergő - 43 pont
4. Vavra Bence - 42 pont
4. Nagy Bogi - 42 pont
6. The Middletonz - 41 pont
6. Oláh Gergő - 41 pont
8. Fatal Error - 40 pont

Ez elég szoros verseny, itt bármi lehet. Kérdés, hogy a zsűri a közönség által bejuttatott 3 produkcióból bejuttat-e valakit a 4-be.

Az idei mezőnyben viszonylag sok újonc van a legjobb 8-ban. Pápai Joci, Kállay Saunders András és Oláh Gergő járt már itt (kettő ki is jutott), a többiek még nem.

Ezúttal székfoglalósat játszok. Minden dal végén elmondom, hogy benn van-e a TOP 4-ben vagy nem. Ha a 4 hely megtelik, és valakit be akarok juttatni, akkor valakit kiejtek helyette és azt is leírom, hogy kit.

1. Első produkció a The Middletonz, ezúttal táncosokkal jelennek meg, ha minden igaz. Ez a táncprodukció nekem sokat nem ad hozzá sajnos az egész produkcióhoz. Valahogy nekem nem elég kifejező és túl direkt. Viszont az előadás ezúttal is profi, mindkét fél nagyon biztos és minőségi produkciót ad, a vokál is jó, ez egy igazi nemzetközi dal. Nem kérdés, TOP4-es dal nálam, egyik hely ezzel elkelt.

Feró és Vincze Lilla is dicsér. Feró szerint újat alkottak Lilla szerint kihozták a maximumot magukból és a fuzionális zenéből újszerűt hoztak létre. Vajon ez végén a pontokban is megnyilvánulnak?


2. Jön Oláh Gergő és a Hozzád bújnék. A 3 családi kötődésről szóló dalt most igyekszem még jobban egymással összehasonlítani. Az első viszont még önmagában kell értékelni. Minél többször hallgatom ezt a dal, annál jobban tetszik. Őszinte, egyszerű és Gergő előadásában gyönyörű. A szövege nem túl bonyolult, kicsit naív is, de szerintem ehhez a dalhoz ez tökéletesen illik. Egyelőre mindenképpen TOP4-es dal nálam, igaz, a másik kettő hasonló dal ezen még változtathat.

Kicsit sok nekem a zsűri egymás zrikálása, de e mellett Both Miki dicséri a dalt, szerinte az előadó nagyon magas szinten tudja élettel megtölteni ezt a dalt. Örült neki, hogy még improvizált benne. Feró örül, hogy nincs hamis hang, Misi szerint sincs itt véletlenül a Gergő, és szerinte egy társadalom attól jó, ha a cselekedeteik alapján ítélik meg az embereket. Tegnapi találkozásuk megerősítette benne, hogy Gergő milyen ember.


3. Nagy Bogi jön harmadszorra, a Holnap című dalával. Bogi mindenképpen büszke lehet arra, hogy egy ilyen mezőnyben a legjobb 8-ba került, főleg, hogy mindez a zsűri által történt. És most is nagyon szépen énekel. Sajnos a korábbi aggályaimat azonban nem tudom kinőni. Ilyen típusú dalokból van az Eurovízióban kb. 10, és attól tartok, nem tudna kiemelkedni. Sajnos minden tiszteletem ellenére nem tudom TOP4-be tenni.

Lilla kiemeli Bogi angyali mivoltját, de szerinte Boginak nem szabad elengedni most a kezét. Ferót is elbűvölte a produkció, szerinte Bogi majdnem a csillagokban van.


Miközben írok, ti is kommentálhattok, hogy kit éreztek a TOP 4-ben, főleg majd a végén.


Kis interjú, Kállayék mesélték az újításokat. Szerintem is jobb lett egyébként zeneileg.

Olh Gergő az elmúlt 4 évben egyénileg vagy formációban mindig szerepelt a Dal-ban. Eddig a "Győz a jó" című dala jutott legmesszebbre. Vajon túlszárnyalja az idei?

https://www.youtube.com/watch?v=XrKZocEe5oA


4. Már érkezik is a következő produkció, a Fatal Error. Az eddigi dalok kapcsán talán ez az egyik nagy dilemma nálam, néha az élre teszem, néha nagyon hátul érzem. Ezen most sok fog múlni. Ami a zenekarokról mondtak, az tetszett. Nem érzem, hogy igazán változott ez a produkció, sem előnyére, sem hátrányára. Azt érzem szinte pont, amit tavaly az AWS-nél, nem rossz, de vajon elég lesz?  Hisz vannak olyan rajongók, akik erre tuti nem szavaznak, de van egy olyan rész, aki meg emiatt szavazna a zenekarra. Egyelőre beteszem a TOP4-be, de nem meggyőződésem, hogy ott marad.

Az az érzésem, hogy nem kerülnek a TOP4-be, a zsűri nem meri megkockáztatni a tavalyit. Feró örül, hogy van rockzenekar és bátorítja a többit is indulásra, de étterembe nem javasolja a csapatot :)


5. Pápai Joci következik, és az apjáról szóló dal. Megint egyedül áll a színpadra, aminek abból a szempontból örülök, hogy nem kell most értékelnem egy új színpadképet, és össze tudom hasonlítani majd jobban Szekér Gergővel. Hozza ezúttal is azt, amit szeretek benne. Ha az Oláh Gergő féle dallal hasonlítom össze, akkor szövegben az egy kicsit jobb, de dallamában ez tetszik jobban, és Joci hangja ezt remekül kiegészíti. Gergőnél az a benyomásom, hogy az éneke magasabb szintre emeli a dalt, itt azt, mintha az éneket a dalhoz írták volna. Kis félelmem továbbra is van, hogy ez betölt-e egy eurovíziós nagyszínpadot. Igaz, ezzel múltkor sem volt baj. Nem kérdés, hogy TOP4-es dal nálam.

Ezzel elfogyott a 4 dalom, most már csak kiesés árán kerülhet be bárki is.

Misi már 2004-ben felfigyelt Jocira és örült, hogy már az Origonál célba ért, és vett egy jó irányt a karrierje. A legfontosabb szerinte a saját karakter, és Jocinál ez megérkezett. Lillának is tetszik, hogy a dal mennyire harmóniában van Joci hangszínével.

Kis beszélgetés, addig iszom egyet :)


6. Szekér Gergő következik a Repülj madárral. Csak most érzékelem, hogy eddig a 6 dalból 5 magyar...összesen 8-ból 6, kicsit meglepő arány...nem hibázott kicsit a tempónál? Nem érdekel...ezt a dalt továbbra is imádom. Nagyon szép hajlítások, nagyon változatos dallam, sokrétű, összetett, ez az elforgatott színpadkép nagyon nagyon bejön. Nem kérdés, hogy Top 4-es dal...mivel túl sok a hasonló dal a listámon, ezért Oláh Gergő helyett.

Both Mikinek egy ukrán ballada jutott eszébe...egy madár repül, először a mezőt, majd a fákat, majd egy házat is felismer...aztán tönkremegy a közvetítés nálam...szóval kis szünet, remélem helyreáll :)

Misi szerint bátorság, hogy valaki kommenteket olvas, szerinte veszélyes, de a dalhoz gratulál. Az én kommentjeimet Gergő nyugodtan olvashatja :)


7. Következő az Acoustic Planet és a Nyári zápor. Ha már a tavalyiakkal hasonlítom össze, erről Süle Zsolt dala jut eszembe. Tetszik, érdekes, aranyos, őszinte, de nemzetközi mezőnyben nem tartom meggyőzőnek, mert vannak hasonló hangszerelésű dalok, és az énekesnőt sem érzem annyira stabilnak. Sajnos nem tudom TOP4-be tenni.

Tavaly Süle Zsolt az első 2 válogatón jól szerepelt, aztán döntőben nem kapott egy pontot sem. Vajon hasonló sorsra jutnak ők is, vagy itt más lesz a vége?

Feró a randi vonalat nem tudja eldobni, nekem már sok ez...dalról hallhatnánk valamit?

Úgy tűnik, nem...

Köszi, Miklós...szerinte kifejezetten emelkedik a produkció, sok dalnál érzi azt, hogy kifullad a végére, itt szó sincs erről.


8. Vavra Bence sem marad szótlan ma. :) . Na jó, rossz poént volt. Az ének is tökéletes, interakciók kicsit tényleg jobbak, bár nem mondom, hogy sokat számít :). Kicsit félek itt is, hogy hány hasonló produkció lesz, de Bence szerintem talán jobban ki tudna tűnni, mint Bogi. Utálni fognak sokan, de nálam ez TOP4-es dal a Fatal Error helyett. 

Misi szerint professzionális énekes, és most szerinte Bence stílusa megy és divatos. Szerinte lehet még ő példakép. Lilla is kiemeli, hogy a dalnak és az előadónak is nagy szerepe van és ez a kapcsolat itt erős. Kis játékosság még szerinte jól jön neki.


Na, most jön a döntés. Az én TOP4-en (bejutás sorrendjében)

- The Middletonz
- Pápai Joci
- Szekér Gergő
- Vavra Bence

Mindjárt adok pontokat. :)


Egy produkciónak adok 10 pontot, egynek 8-at, egynek 6-ot, egynek 4-et. Nem szeretnék nagyon hasonló produkciókat az első 2 helyre tenni. De én most egy magyar dalt preferálok. A sorrend a következő nálam:

10 pont: Szekér Gergő
8 pont: The Middletonz
6 pont: Pápai Joci
4 pont: Vavra Bence

Ti mit gondoltok? Írjátok meg!


Nézzük a pontokat!

Both Miklós: 4 pont: Middletonz, 6 pont: Pápai Joci (mint én), 8 pont: Szekér Gergő, 10 pont: Acoustic Planet. 4-ből 3 egyezik alapvetően. :)

Nagy Feró: 4 pont: Vavra Bence (mint én), 6 pont: Acoustic Planet, 8 pont: Fatal Error, 10 pont: Nagy Bogi...teljesen felkavarodott a mezőny.

Vincze Lilla: 4 pont: Middletonz, 6 pont: Nagy Bogi, 8 pont: Vavra Bence, 10 pont: Pápai Jovi. Ezzel 16-16-16 pontja van Nagy Boginak, Pápai Jocinak és Acoutic Planetnek, 12 Vavra Bence.

Mező Misi: Szekér Gergő: 4 pont, 6 pont: Acoustic Planet, 8 pont: Vavra Bence, 10 pont: Pápai Joci.

Ezzel végeredmény:

1. Pápai Joci - 26
2. Acoustic Planet - 22 pont
3. Vavra Bence - 20 pont
4. Nagy Bogi - 16 pont

5. Szekér Gergő - 12 pont
6. The Middletonz - 8 pont
6. Fatal Error - 8 pont
8. Oláh Gergő - 0 pont

Ezt inkább nem szeretném kommentálni...

USNK a legjobb akusztik produkció...hogy még legyen egy kis hab a tortán.

Innentől Hajrá Joci! Remélem ő nyeri meg a közönségszavazást.

Vajon ki nyer?





Kis extra produkció, visszatért az AWS. Jó a dal feldolgozása, de most már érdekelne a végeredmény! :)

A szavazásnak vége, lássuk, mi az eredmény!

És megvan a győztes Pápai Joci személyében!

Azt gondolom, hogy a közönség elsőrangú kármentést produkált, és a 4-ből egyértelműen a legjobbat választotta! Gratulálok neki, tényleg remek dala van, ezt be kell ismerni.

Köszönöm a figyelmet, hallgassuk meg a győztes dalt!

https://www.youtube.com/watch?v=aonagB1PBKA

Megjegyzések

  1. Ez megy már egy ideje. Akit ki akarnak küldeni, azt összerakják 3 másikkal, aki a közönségnél kevésbé kedvelt. Ez volt Pápai Joci első kijutásakor is, Tóth Gabi lepontozásával, ugye... Jó, tavaly az AWS és a magyar metálosok bekavartak Király Viktornak. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak itt ki lehet az 1? Megint Pápai Joci? Vagy az Acoustic Planet?

      Törlés
    2. Jó kérdés, talán mindegy is nekik a kettő közül, de az elődöntőben is Jocit preferálta a nép.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról