Saláta igény szerint – Freshland, Budapest, West End, kívánság saláta

Egyszer még Pécsett ettem egy nagyon
finom pizzát, ami a feta sajt-csirkemell-paradicsom hármassal nyitott és nagyon
jól harmonizált a három alapanyag. Noha ez nem pizza, de ezek az alapanyagok itt
is rendelkezésre állnak. Szóval idézzük fel ezt az élményt, legyen a hús csirke
és az első 2 alapanyag feta sajt és paradicsom. Még 3 dolgot választhatok.
Mostanában nagyon rákattantam a rukkola salátára, és a paradicsommal szeretem
együtt, így azt is választottam. Láttam a zöldségek között újhagymát is, azt
nagyon szeretem, randit már nem terveztem aznapra, legyen benne! Még egyvalami
lehet. Itt sokat hezitáltam, mert a lehetséges alapanyagok választéka széles,
már-már lenyűgöző. 2-3 féle gomba (ezzel mondjuk én sokra nem megyek, mert
utálom a gombát), 2-3 féle sajt, olívabogyó, főtt tojás és több olyan zöldség
is, amit nem is ismertem fel. Ugyanakkor, mivel nem akartam rizikózni, ezúttal
inkább egy egyszerű kígyóuborkát kértem bele, abból nem lehet baj. Már csak
szószt kell választani. A pultoshölgy nagyon kedves volt, elmondta, melyik az,
amelyik olajos, melyik inkább krémes. Ez alapján egy joghurtos-fokhagymás szósz
mellett döntöttem (talán a snidling elnevezésű volt, de erre nem mernék
megesküdni).
Az étel ránézésre nem tűnt olyan
soknak, azonban, amikor rátették a kis papírtartót a mérlegre, láttam, hogy 480
gramm, vagyis közel fél kiló. Az azért már nem gyenge. A kóstolást követően nem
tudtam, hogy a helyet dicsérjem, vagy magamat J Ugyanis úgy érzem,
hogy igen harmonikus salátát sikerült magamnak összeállítani. A csirke-paradicsom-feta
hármas jól működött, a paradicsom a lédússágot, a másik két elem a
karakterességet adta. De a helyet is meg kell dicsérni, ugyanis mindhárom
alapanyagból jó sokat adtak, a csirkét meg sikerült puhára, és nem szárazra
készíteni.
A többi alapanyag is jól működött, a
zöldhagymának mindkét részéből kaptam, a rukkola hozta azt a jellegzetes ízt,
amit szeretek benne, az uborka meg roppanós elemnek funkcionált. A joghurtos
mártásnak a savanyúságát elvette a fokhagyma íze, viszont megmaradt a
krémessége, ami főleg a feta sajttal alkotott jó harmóniát. Miközben ettem az
ételt, a végefele elgondolkodtam azon, hogy lehet, hogy nem fogom tudni
megenni, olyan sok? Azért azt nem akartam, hogy egy saláta kifogjon rajtam.
Szerencsére erre azért nem került sor, meg bírtam enni az ételt, de abszolute
jól laktam vele.

Az egyetlen apró hiányosság nálam
valami kis ropogós „szénhidrát” volt a saláta mellé. Persze lehet, hogy ez csak
az én rigojám, de szeretem, ha valami ilyesmit is kapok hozzá. Akár egy kis
pirítós vagy bagett-szelet is elég, csak legyen. Romániában egyszer egyébként jártam
egy olyan helyen, ami egyszerre volt pékség és saláta-bár, így az ember, ha
akarta, rögtön megvehette a friss bagettet a salátája mellé. Ez itt hiányzott
nekem kicsit. De ezt leszámítva minden tökéletes volt.
Láttam, hogy az étlapon van néhány
gyümölcsös desszert is. (Apropó, mi az a chia-puding? Még nem találkoztam vele
sosem) Ezt sajnos nem próbáltam ki, de a leírás alapján csábítónak tűnnek,
ezért mindenképpen szeretném még azt is kipróbálni, mielőtt kiutazom
Kolozsvárra.
Értékelésem: 9/10 (hogy ez mit
jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben a helyről: https://www.freshland.hu
Ha szeretnél értesülni az új cikkekről,
csatlakozz a blog facebook-oldalához:https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése