A tavalyi év utolsó hamburgere – Erzsébet Sörház, Kaposvár, marhaburger


Az Erzsébet sörházban december 29. előtt még sosem jártam, de a hely maga mégsem ismeretlen számomra, ugyanis a Quizzone Országos Kvízbajnokság kaposvári versenyhelyszínéről beszélünk, így a Quizzone oldalán rendszeresen látom az esemény-kiírásokat a hely nevével. Ugyanakkor ezúttal nem kvíz, hanem egy hatalomkártya-verseny miatt mentem oda, ahol egyszeri, beugró helyszínként kapott szerepet. Azonban úgy gondoltam, hogy ha már ott vagyok, akkor kipróbálom a konyhájukat is. A hely felső szintjén voltunk, ami viszonylag tágas, kényelmes, nekem mondjuk kicsit félhomályos volt, de azért bőven jó. Az étlapot nézegetve rögtön láttam, hogy van hamburgerük, ami fel is keltette érdeklődésemet. Mivel az összes burger menü ára 1.950 forint volt, nem az ár alapján kell választani. Ezúttal maradtam a hagyományos marhaburgernél, ami marhahúsból, paradicsomból, sült hagymából, salátából, csemege uborkából, sajtból és házi szószból állt, plusz sült krumpli és coleslaw saláta is dukál hozzá.

Az ételt kb. 20 perc alatt készítették el. A burgert első ránézésre kb. közepes nagyságúnak ítéltem meg, a krumpli azonban nagyon szimpatikus volt, jó vastag szeletekre vágott, helyben készült burgonyának tűnt. Megkóstolva is hozta, amire számítottam. Belül puha, kívül ropogós. A coleslaw saláta is hozta, amit kellett, szaftos, finom.

A burger elemei közül a buci szintén kiemelkedő volt. Helyben készítettnek tűnt, friss, enyhén édes, kapott egy kis pirítást, ez pont olyan, ahogyan én szeretem. A marhahús folytatta ezt a remek sort. Bár széltében nem volt túl nagy a hús, de nagyon vastag szeletet a kaptam. Egyébként kívül jól átsült, belül kissé rózsaszín, de nem nyers hús volt, ez is nagyon ízlett. A sajtot a húsra ráolvasztva kaptam, újabb piros pont.



A zöldségek hozták, amit kell, frissek, finomak. Ami kicsit meglepett, hogy hagymát sülten és nyersen is tettek a buciba. Engem ez nem különösebben zavart, sőt, mivel szeretem a hagymát, ez számomra külön pozitívum volt. Azért randi előtt nem ajánlom J. A végére hagytam a házi szószt, ami a paradicsomos-édeskés vonalat képviseli, de sokkal frissebb és karakteresebb, mint egy egyszerű bolti ketchup. Mivel ennek az ételnek a többi eleme nem édes, ezért ez az édesség kifejezetten passzolt a burgerhez.

Az étel mennyiségében is megfelelő, én abszolute jól laktam vele. A kajáért, mint azt írtam, 1.950 forintot fizettem, de szerintem egy valódi, minőségi marhaburgerért ez egy teljesen oké ár, márpedig ennek a minőségébe nem lehet belekötni. Örülök, hogy végül az év utolsó hamburgere egyben az év egyik legjobb hamburgere volt, amit biztos, hogy szeretnék még enni máskor is, és nektek is ajánlom ugyanezt.


Értékelésem: 10/10 (hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

A helyről bővebben itt: https://www.facebook.com/erzsebetsorhaz/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról