Visszavágó – La Casa De Pizza
Pár
hete írtam egy cikkemben a La Casa De Pizza hamburgeréről, ami sajnos nem zárta
magát a szívembe. Viszont már ott leírtam, hogy fogok még egyszer próbálkozni,
hiszen azért egy pizzériánál nem biztos, hogy a hamburger a fő profil, ami alapján
érdemes megítélni a helyet. Szóval úgy voltam vele, hogyha már pizzéria, akkor
néznünk egy pizzát is! De ennek már jónak kell lennie.
Ahogy
megnéztem az étlapjukat, láttam, hogy a pizzák elnevezése egy-egy városhoz
kötődik, és nagyon sok közülük igen extravagáns, nem sok helyen találkozom
velük. A Berlin fedőnevű pizza is ezek közé tartozik, ami egy igazi bajor
hangulatú pizzának tűnik (bár erről nekem inkább München jutna eszembe, de ezen
nem veszünk össze). Tejfölös-mustáros alap, grillkolbász, ez remek, amitől
jobban féltem, az a hasábburgonya, régi olvasóim tudják, hogy volt már egy
kellemetlen élményem egy hasábburgonyás pizzával. De reménykedtem, hogy ezúttal
jobb lesz. A pizza mellett kipróbáltam a túrós-vaníliás palacsintatortájukat
is, amit vaníliapudinggal és erdei gyümölcsös mártással kínáltak.
A kiszállítás ezúttal jobban sikerült, mint legutóbb, „csak” 65 perces, ami mondjuk objektív mércével még mindig nem tökéletes, de a kiírt 70 perchez képest oké, sőt még egy picit sikerült gyorsabbnak lenni. Mivel legutóbb elég nagy különbség volt a promókép és a hozott kaja között, ezúttal is ezzel kezdtem a vizsgálatot. Ez volt a fotón:
És ez
a valóság:
Ezúttal
közelebb van egymáshoz a kettő, bár a kolbász nem annyira rendszerezett, és
mennyiségileg is kevesebb, krumpliból viszont van bőven rajta. A
mustáros-tejfölös alap nagyon ízletes, egyszerre éreztem egy kellemesen
savanykás ízt, meg a mustár pikáns hatását is, ez nagyon bejött. Ugyancsak
ízletes a grillezett kolbász, hagyományosan elkészített, átlagos fűszerezésű,
de finom, egy pizzához ez illik. A hasábburgonya a múltkori ellentétben itt
most kifejezetten pozitív hatást ért el nálam. Ennek egyrészt az az oka, hogy
itt most kifejezetten frissnek hatott a krumpli, önmagában is nagyon szívesen
eszem, másrészt, mert a mustár-kolbász-krumpli hármas olyan étel, amit bármikor
szívesen eszem és a tésztával-sajttal kiegészítve egy tökéletes hibrid ételt
hozott…
…volna,
ha a tésztáról is ilyen jó véleménnyel vagyok. Sajnos itt éreztem a pizza
legnagyobb hibáját, nekem a tészta nem jött be. Igazából nagyon átlagosnak
éreztem, és azt a friss, ropogós érzést sem adta át, amit pizzák esetén igazán
szeretek. Azokon a részeken, ahol a szósz, a kolbász jelen volt, ez nem zavart,
de a szélénél, ahol legfeljebb a krumpli egészítette ezt ki, egyáltalán nem
volt nagy élményt. És ezt fokozta, hogy ez a szél nagyon sok volt és sajnos
pont a két igazán jó elemből kerülhetett volna több a pizzára. Így a szélét az
első szelet kivételével nem is ettem meg.
A
pizza egyébként nagyon laktató, egy fél annyira eltelített belőle, hogy a másik
felét, meg a desszertet is eltettem későbbre (utóbbi szintén igen emberes adag,
kis túlzással leves utáni főételnek is oké lenne). A palacsintatortát röviden
és tömören tudom értékelni: ez egy tökéletes desszert. A tészta még melegítve is
finom volt, a torta sok rétegű, a vaníliakrémtől kicsit a fehéres színe miatt
tartottam, de nagyon kellemesen édes, és jó összhangban van a kissé
savanykásabb erdei gyümölcsös mártással, amiben néhány valódi gyümölcsdarabot
is találtam. Még nem említettem a túrós krémet, de az is finom, az édesebb
irányba megy el, én így szeretem. Aprócska kritika, hogy néhány tésztaréteg között
nem volt túró, de oda se neki, az egész annyira finom volt, hogy ezt szinte
észre sem vettem.
A két
ételért nagyjából 3.400 forintot fizettem, ami nem olcsó, de mivel bőséges és
különleges mindkét étel, szerintem megfelel. Az biztos, hogy az előzőnél lényegesen
jobb kóstolásom lett, és itt nem zavart a viszonylag magas ár, mert a mennyiség
mellett minőségből is kaptam valami különlegeset. Nem volt hibátlan, de ezt már
bátran merem ajánlani kipróbálásra!
Értékelésem:
8/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/La-Casa-De-Pizza-P%C3%A9cs-104314861488842
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése