Ezúttal csirkéből – Erzsébet Sörház, Kaposvár, csirkeburger
A
2018-as év során egy hatalomkártya versenyen ettem az év utolsó hamburgerét az
Erzsébet Sörházban Kaposváron. Az idei évben december 29-én ismét Kaposváron
voltunk, ismét Hkk versenyen, ismét a Sörházban. És ismételten úgy döntöttem,
megkóstolom a hamburgert. Azonban az egyik – egyébként nagyon szimpatikus J
- pincérlány ajánlására a csirkeburgert próbáltam ki. Ajánlotta tükörtojással
is, de azt annyira nem szeretem, így maradtam a simánál. Mellé hasábburgonyát és
fokhagymás-joghurtos mártást kértem.
Nagyon
gyorsan érkezett meg az étel, szerintem kevesebb, mint 15 perc alatt, viszont a
tavalyihoz képest nekem valamivel kisebbnek tűnt. Ezenkívül a krumpli is
megváltozott, egy hagyományosabb hasábburgonya volt. Ízében ugyanakkor hozza
amit kell, friss, finom. A fokhagymás-tejfölös mártást 6 opcióból választottam,
de jól sikerült, nagyon kellemes savanykás-pikáns ízvilág jellemzi, és mivel a
burgerben majonézes szósz van, jól kiegészíti, nem kellett kétféle majonéz
alapú kencét ennem.
A hús
viszont nagyon meglepett, kellemesen. Nem húspogácsa volt, hanem egy fűszeres
bundás, kvázi rántott hús, azonban annyira omlósra sikeredett, hogy evés közben
adott egy húspogácsa érzetet. A bundája ropogott és valóban fűszeres volt, nem
köménnyel szórták tele, mint ahogy anno a Tettye étteremben volt egy ilyen
érzetem. A buciról nagyjából ugyanazt tudom elmondani, amit tavaly, ezúttal is
nagyon ízlett, ahogy a zöldségekkel sem volt semmi baj sem ízben, sem
frissességben, sem mennyiségben. A szósz szerepét egy tárkonyos majonéz
töltötte be, nagyon jó választás, a majonéz eleve illik a csirke ízéhez, a
tárkony meg a kellemes extra ízt adott az egész ételnek.
Összességében
tehát minőségben abszolute hozza a tavalyi szintet a hely. Ami miatt azonban
mégis egy kicsit rosszabb szájízzel távoztam, az az ára. Ezúttal 2.250 forintot
fizettem, ez 300 forinttal több, mint tavaly, úgy, hogy a burger szerintem
kisebb volt és a coleslaw saláta helyett is csak egy szósz járt mellé. Ez egy
év alatt nem kis változás az árban, illetőleg a mennyiségben. Ráadásul ezúttal
is felmerült az az aggályom, amiről már a vegán tesztem kapcsán is
megemlékeztem. Rendben van, hogy én lemondok a marhahúsról, és egy olcsóbb
dolgot (jelen esetben másfajta húst) fogyasztok. De ha a hamburger ára a
marhahús miatt drága, akkor miért van az, hogy a csirke- és a marhaburger mind
árban, mind mennyiségben ugyanannyi?
Persze
nem akarom, hogy bárki azt higgye, hogy ez egy rossz étel volt. Sőt, nagyon
ízlett, a csirkeburgerek közül az egyik legjobb, ha nem a legjobb, amit ettem.
De sajnos ez a dilemma miatt nem tudom megadni a helynek a tavalyi pontszámom a
mellett, hogy továbbra is csak ajánlani tudom azt!
Értékelésem:
9/10 (hogy ez pontosan mit jelent,
azt itt megnézheted)
A
helyről bővebben itt: https://www.facebook.com/erzsebetsorhaz/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése