Ez tényleg egy vadállat! – „Te vadállat” burger, Don Pepe
Mivel
tegnapra már csak tavalyi étel maradt a hűtőmben (tudom, régi és rossz vicc),
ezért úgy gondoltam, körülnézek a Netpincéren, hogy milyen izgalmas ételeket
találok, amiben nincs sem hal, sem csirkehús. A Don Pepe kínálatával kezdtem,
hiszen nekik vannak havonta változó ételeik, biztos lesz ott valami újdonság. A
hónap burgereként rögtön valami nagyon érdekeset találtam, konkrétan egy
vadhúsos burgert háromféle hússal. Nagyon szeretem a vadételeket, de viszonylag
ritkán eszem, leginkább környezettudatossági okokból. Viszont úgy gondoltam,
hogy egy alkalommal azért be lehet vállalni. Az összetevői egyébként igencsak
változatosak, őzhúspogácsa, szarvaskolbász, vaddisznócsülök, hagyma,
hagymachips, paradicsom, rukkola saláta, céklás BBQ szósz, mascarpone, füstölt
sajt, Don Pepe öntet és burgonya. Eléggé komoly monstrum tűnik már az olvasás
alapján is. Kiszállításra kértem, viszont hagymachips nélkül, azt annyira nem
szeretem.
Az
étel 45 perc alatt érkezett meg, ez teljesen rendben van, sőt, egy ünnepnapon kifejezetten
gyors. A burger ránézésre is óriásinak hatott, és nem a buci méretétől, mert az
totál átlagos, hanem azért, mert jól telepakolták. A szokásos Don Pepés
dobozban érkezett, ami szinte már tányérnak is megfelel. Ugyanakkor, amikor
áttettem igazi tányérra, kiesett a burgerből néhány hagymachips darab…igen,
abból a hagymachipsből, amit nem kértem. Múltkor is írtam, hogy a Don Pepe
szinte mindig elkövet valami hibát, ami nem az ételben van, hanem egész
egyszerű figyelmetlenség. Ez most sem volt másként. Komolyan mondom, ezt nem is
értem…lehet, hogy nem látják a Netpincéres megjegyzéseket? Vagy látják, csak
nem olvassák el? Passz...
Na de
foglalkozzunk inkább az étellel, mert szerencsére abban sokkal több jót lehet
találni! A Don Pepe öntet és burgonya a szokásos, mindkettőt szeretem, a
krumpli apró szeletekre vágott, jól átsült, a szószban pedig remekül keveredik
az édeskés, a savanyú és a pikáns ízvilág.
A
háromféle húsból mindhárom nagyon ízletes. Az őzből készült húspogácsának
tényleg húspogácsa állaga van, és ízében, fűszerezésében emlékeztetett egy
klasszikusabb marhahúsra. A három közül egyébként ízben talán ez volt a
leginkább visszafogott, a másik két húsételnél sokkal intenzívebb fűszerezést
éreztem. Ezzel semmi baj nincs, három különböző nagyon fűszeres hús már
kontraproduktív, ahogyan az a Grizzly kóstolásnál meg is történt. A háromból a
kedvencem egyébként a szarvaskolbász volt, utoljára kb. 10 éve ettem
szarvaskolbászt, de már akkor is nagyon szerettem. Tökéletes összhangban van az
étel, mind a szarvashúz ízét mind a kolbász paprikás ízét remekül ki lehet
érezni belőle. Még külön kiemelném, hogy a vaddisznóhús és a füstölt sajt a
sütés során összeállt, nem tudom, hogy tudatos volt-e, de nagyon bejött, hogy
egy kicsit keveredett a két íz.
Zöldségfronton
is minden oké. A rukkola saláta jó választás, 3 ilyen intenzív hús mellett egy
sima salátalevél nagyon könnyen elveszhetett volna, de a rukkola karakteres
ízét itt is lehetett érezni. A hagyma és a paradicsom frissítőleg hat az
ételre, a hagymachipset pedig bár nem szeretem, azt azért el kell ismernem,
hogy ropogósra megsült, és nem éreztem sem zsírosnak, sem fonnyadtnak, tehát
jól készült az is.
A
céklás BBQ szósz nekem a kedvencem volt az egész ételből. A BBQ füstösségéhez
és édességéhez nagyonis illik az a kicsit másfajta édesség, amit a cékla
hozzáad. És magába az ételbe is tökéletes választás, eddig a burgernek nem volt
igazán édeskés eleme, de ez az, nagyon jó az összhang a sósabb húsokkal. Külön
kiemelném azt is, hogy a buci tetejére és aljára is került a szószból, így
tényleg minden falatnál lehetett érezni.
Az
egyetlen összetevő, amire viszont kicsit furcsán néztem, az a mascarpone.
Alapból szinte semmi íze nincs (ez mondjuk a mascarponéra általánosan igaz), és
nem is változtattak ezen (mondjuk fűszerezéssel). Ráadásul ez a fajta krémesség
nekem teljesen idegennek hatott az összes többi összetevővel egybevetve. Az
egész kóstolás alatt azon gondolkodtam, hogy melyik összetevővel kellene, hogy
harmonizáljon ez a sajt, és nem jöttem rá. Talán egy extra textúrát akartak
belevinni az ételbe, de nekem nem jött be. Nem volt igazán zavaró, nem tette
tönkre az ételt, de ha kimarad, semmi hiányérzetem nem lett volna.
Az
ételért 2.890 forintot fizettem, ami nem olcsó, viszont azért el kell ismerni,
hogy nagyon különleges alapanyagokkal készül, egyszer belefért. Az, hogy jól
lehet vele lakni nem kérdés, sőt, szerintem 2 embernek is simán elég egy adag,
egyedül meg garantált a kajakóma érzés. Igazából az étel minden eleme jó, a
mascarpone sem rossz, csak szerintem felesleges. Ami mellett azonban nem tudok
elmenni, és ami miatt most sem tudom megadni a maximális pontot, az az, hogy
ismételten nem úgy kaptam az ételt, ahogy kértem. De ezt leszámítva minden
tökéletes. Ha ti is ki akarjátok próbálni, január 31-ig megtehetitek!
Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.donpepe.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése