Ebédmenük – Gulyás II. Étterem


A tavalyi évben ugyan elkezdtem az Ebédmenük rovatot, de bevallom, nem nagyon próbálkoztam ebédmenükkel. Hétvégén azonban kis betegséggel küzdöttem, és nem volt ebédem, ezért nem kívántam igazán a street food ételeket, inkább egy meleg levesre meg valami húsfélére vágytam. Ezért körülnéztem a Netpincéren, hogy melyik éttermeknek vannak ebédmenüi (régebben mintha lett volna az oldalon egy külön link, amivel ezeket meg lehetett nézni, de sajnos most már nincs). Klasszikus 1.200 ft körüli menüt nem találtam. Ugyanakkor a Gulyás II. étterem kínálatán több állandó menüt láttam. Ezek közül a nagymenük és a Szuper menük is 1.850 ft-ba kerülnek (kiszállítással, lehet helyben fogyasztva más az ár), a nagymenükben hagyományosabb ételek (rántott hús, sertéspörkölt, grillcsirke), a szuper menükben extrább fogások vannak (gondolom a mennyiségben van némi különbség a kettő között). Ezenkívül – hiszen mégiscsak menü – mindegyikhez jár sertésragu leves is. Választékra sem lehet panasz, 10 különböző főételből választhatunk egységáron Eléggé szimpatikus volt, ezért kipróbáltam, egy sima egyszerű rántott sertésszelettel, sült krumplival és zöldsalátával (ez választható, lehet káposztasalátát is kérni, és benne van a menüárban).

A kiszállítás kb. 45 percet vett igénybe, ez nagyon korrekt. Az is érződött, hogy mindkét étel frissen készült, még mikrózás nélkül is fogyasztható állapotban voltak. A levesnek rögtön neki is álltam. És meg kell hagyni, nagyon finom. Egyszerű, hagyományos alapanyagokkal dolgoznak, sertéshús, sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, csipetke. És mindegyikből igen tisztességes mennyiség. Ízben is nagyon finom, kellemes fűszerezése van, a sertéshús íze a levében is érezhető. Pont egy ilyenre volt szüksége a torkomnak! J




A rántott húsos doboz súlyra elég nehéz volt, amikor kinyitottam, megértettem, miért. 2 szelet rántott húst is adtak, és mindkettő igen emberes. A „nagymenü” kifejezés itt nyert igazán értelmet nálam (ki is tettem tányérba, hogy érzékeltessem a mennyiségét, meg, hogy picit melegítsem, mert a leves megevése után egy 30 másodperc mikro már nem ártott neki). A krumpli amit hozzáadtak ehhez képest „csak” átlagos mennyiség, de elég volt a húshoz. Egyébként sem szeretem, ha néhány deka húst adnak és a körettel akarnak jól lakatni. Szóval ez így teljesen jó. Visszatérve a krumplira, ezt a burgonyát már tavaly is dicsértem, most ugyanazt kaptam, és megint nagyon ízlett. A harmadik összetevő a saláta, amin meglepődtem. Már első ránézésre azt gondoltam, hogy ez a saláta eltér azoktól a köretek mellé adott salátáktól, amiket általában látok, szinte már önálló köretként is megállja a helyét. Uborka, salátalevél, paradicsom, még egy kis újhagyma is, rajta joghurtos öntet, és még egy kis sajt is a tetején. Hát én teljesen el vagyok kényeztetve, kérem szépen! Ízre egyébként nagyon jó, a zöldség friss, az öntet ad egy kellemes savanykás ízt neki. A mennyiségéről meg annyit, hogy a krumplival ellentétben ez több volt, mint ami kellett, vacsorára is még ezt ettem pirítóssal :).

A rántott húsról még nem is írtam, de igazából nem is nagyon kell, lényeg, hogy jó. Ropogós bunda, korrektül átsült hús, nem is kell több. Utolsó néhány falat meg is maradt belőle, tényleg hatalmas az adag.

Ez a menü 600 forinttal drágább, mint az átlag ebédmenük, viszont a mennyisége bőven kompenzálja ezt, nem sok ember van, aki ne lakna jól ezzel az étellel. Ez egy nagyon egyszerű menüsor, húsleves, rántott hús, és igazából nincs benne semmi extra. Ugyanakkor azt gondolom, fel kell tenni egy nagyon egyszerű kérdést: van ebben az ételben bármi hiba? És erre a válaszom az, hogy nincs. Ez így volt jó, ahogyan megkaptam. Márpedig ebben az esetben nem tudok mást mondani, mint, hogy:




Értékelésem: 10/10

A helyről bővebben itt: https://www.facebook.com/gulyasetterem2/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról