Erődemonstráció – Neked Csak Szofi, Campus Burger


A Neked Csak Szofinak már több hamburgeréről írtam, a duplasajtos és a Szofi burger egyaránt górcső alá került már. Ezek az ételek az 1.600 forintos árkategóriába tartoztak, de van egy 990 forintos burger menüjük is, a Campus burger, ami a nevéből adódóan felteszem elsősorban egyetemistáknak szánt menü, akik nem mindig engedhetik meg maguknak az üdítővel együtt 2.000 forint körüli étkezést. Amikor régebben egyszer megkérdeztem, miben más ez a burger, mint a többi, akkor annyit mondott az akkori tulajdonos, hogy csak a hús mérete kisebb, minden más ugyanaz. Nyilván elhittem, de a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, így nemrégiben kipróbáltam ezt az ételt is az egyik kvíz alatt.

Ezúttal is kb. 15 perc alatt érkezett meg az étel, és meg kell hagyni: ránézésre pont ugyanolyan volt, mint a sima burger, a mérete ennek is több mint imponáló. Nyilván az olyan extrák hiányoznak belőle, mint mondjuk a rántott mozzarella a Szofi burgerből, de az egyébként is csak speciálisan annak az egy ételnek a sajátja, viszont, ami mindenben benne van, az innen sem maradt ki, ott van a sokféle zöldség, pirított hagyma, szósz, sőt, még a mellette található krumpli-coleslaw-barbecue szósz hármas is, tehát tényleg nem blöff, ezen a tálon minden rajta van, ami egyébként a többi burger menü tányérján. Még a paprikát sem spórolták ki. J


Most külön-külön nem szeretném elemezni az egyes alkotóelemeket, korábban már megtettem, ahhoz képest pedig nem változott semmi, nézzük tehát az egyetlen különbséget, ami valóban a hús mérete, ez egyértelműen kisebb, mint a drágább fogásokban, nagyjából a felére becsülöm. Ezt leginkább abban lehet érezni, hogy a burger szélén nem fog az ember találkozni a hússal, csak a közepén. Ezt már volt olyan hely, ahol hibának róttam fel, itt azonban a pékáru minősége és a rengetet zöldségféle miatt jóval kevésbé zavart. De persze azért a húsos része a legjobb. Az étellel egyébként bőségesen jól lehet lakni, az összmennyiségében szinte egyáltalán nem érződik a kevesebb hús.

Miközben ettem ezt a kaját, két gondolat is eszembe jutott. Az egyik a budapesti EpicBurger kívánság étlapja (ld. kép), ahol kb. minden extra elem vagy 0 ft vagy extraként 100 ft volt, és oda is írták az étlapra, hogy az ár java részét a hús adja (ez sajnos nem olvasható). Ezt az állítást az itteni kóstolás is egyértelműen alátámasztotta. A másik gondolatom viszont, hogy ezek után kicsit döbbentem szemlélem azokat a helyeket, ahol önagában a hamburger ára mindenféle köret nélkül 1.200-1.500 ft körül van, amiért kapok egy közepes méretű hamburgert, gyakran nem is marha-, hanem sertéshúsból. Ehhez képest ezen a helyen egy komplett menüt kaptam, az amúgy is nagyméretű burger mellé 3 kísérővel.

Ez bizony igazi erődemonstráció volt, és azt hiszem innentől teljesen más szemmel fogom nézni az 1.000 forint körüli hamburgereket (meg a hasonló árkategóriájú gyrosokat is).


Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://nekedcsakszofi.hu/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról