Epikus vacsora – Epic Burger, Budapest, Bacon-Cheesburger + Churros
Az
Epic Burgerről egyszer már egy Közeli Konkurencia cikkemben írtam, jó benyomást
tett akkor rám. Tegnap pedig úgy alakult, hogy Budapesten vacsorázom, mert a 6
órakor indultam el Pécsről Pestre telekocsival, előtte nem akartam enni. Mivel
a végállomás a Corvin Negyed volt, nem sokat gondolkodtam a helyválasztáson.
Azon már igen, hogy mit is egyek. Noha egy burger bárról beszélünk, e mellett
hot-dog, csirkeszárny és még pár másfajta húsétel is található a
repertoárjukban. Most vettem észre egyébként, hogy a burgereken kívül kicsit a
mexikói konyha megy el a hely, talán érdemes egyszer ezt is megkóstolni. Most
viszont elég éhes voltam ahhoz, hogy ne kockáztassak és a bevált burger mellett
döntöttem. Ezúttal a bacon-cheesburgerre esett a választásom.
És
itt jött a dilemma: milyen szósz legyen hozzá? Ez elvileg nem kérdés, mert a
menü alapján a cheddar szósz jár hozzá, de múltkor is engedték, hogy váltsak,
és nekem a cheddar sajt mellé nem kell még cheddar szósz is. Múltkor a
fokhagymás-majonézes nem volt rossz, de keveseltem. A múltkori tapasztalatom
alapján a hús inkább a minimál fűszerezésre és a marha ízére megy rá, ebbe
tökéletesen beleillik egy intenzívebb szósz. Ezért a BBQ-t kértem mellé
(megjegyzem, van külön BBQ burger is az étlapon, csak azt a Lyoni hagyma miatt
nem akartam). Ezúttal is menüben kértem krumplival és üdítővel, és most
gondoltam kipróbálom a desszertet is, a Churros-t, bár fogalmam sem volt, hogy
mi az, de az eladótól – aki ezúttal kifejezetten kedves és segítőkész volt –
megtudtam, hogy egy fánkszerű tésztából készült étel. Kérhettem hozzá vaníliás
vagy epres öntetet, de felajánlották, hogy felesben is mehet, ha úgy akarom.
Éltem ezzel a lehetőséggel.
Apró
változás a múltkorihoz képest, hogy a ketchupos-mustáros-majonézes tubusok ott
vannak továbbra is, de most már kis műanyag tálkákat is tettek mellé, így ha
akarta, az ember rögtön mártogatóként tudta használni ezeket a termékeket. Ez
szintén pozitívum.
Ezúttal
is kb. 15 perccel a rendelés után kaptam meg a kaját, ami kell is egy frissen
készült burgerhez. A burgonya ez alkalommal is ízlett, aranybarna, ropogós, jól
fűszerezett és friss. Ez utóbbit egyre inkább becsülöm, ugyanis Romániában sok
helyen van olyan, hogy folyamatosan készítik a sült krumplit és ahogy jön a
vendég, úgy adják neki. Mivel szinte az összes ételhez jár, nem várakozik
sokat, de azért mégsem olyan, mintha a szinte még gőzölgő krumplit kapjuk a
tányérunkra. Szóval nagyon jó pont.
A
hamburgerben nagyjából ugyanazokat az ízeket éreztem, mint múltkor, a hús
egyszerű fűszerezésű, de ízletes, a buci és a zöldségek hozták, amit a múltkor.
A BBQ azonban magasabb szintre vitte az ételt. Ehhez az egyszerű és őszinte
húshoz kifejezetten ez az édeskés-füstös íz illet, remekük kiegészítette a
kettő egymást. Annak is örültem, hogy a szósz ezúttal nem a húsra került, hanem
a buci aljára, így jobban, intenzívebben kiérezhető volt az ételben (meg
szerintem mennyiségileg is többet kaptam belőle, mint a múltkoriból). A
lehetőséggel élve egyébként a buci tetejére nyomtam egy kis majonézt, így
rögtön kétféle szósz került az ételembe, ez is adott hozzá egy kis extra ízt.
Végére hagytam a bacont, amiből szerencsére tisztességes mennyiséget tettek az
ételre, kapott egy kis sütést, nem mondom, hogy világrengető, de kivette a maga
részét a kajából.
Összességében
ezúttal is nagyon jó élmény volt az étel, még jobb, mint a múltkor. Aminek meg
továbbra is örülök, hogy nagyon tisztességes mennyiségű kaját adnak. Mialatt
egyre több helyen kóstoltam már hamburgert Pesten, úgy érzem egyre inkább, hogy
sok helyen rámennek a minőségre, a nagyon esztétikus tálalásra, aztán meg nem
lakok jól az étellel. Ez viszont egy egyszerű és őszinte hely. Nincs
túlspirázva, de ami van, az nagyon ízletes és nagy mennyiségű. Ennél pedig nem
is kell több…ja, de, egy jó desszert.
Mielőtt
azt elemezném, meg kell jegyeznem, hogy a hely próbált nagyon figyelmes lenni
és úgy időzíteni, hogy kb. mire megeszem a hamburgert, pont addigra készüljön
el a desszert így se várnom ne kelljen, se a frissesség ne csökkenjen. Ez nem
sikerült tökéletesre, mert kb. 5 perccel a burger befejezése előtt már kihozták
az édességet, de annyi baj legyen, a szándékot kell értékelni és nyilván ezeket
nem lehet percre pontosan kiszámolni.
A
tálalás itt most kifejezetten esztétikusra sikeredett, a virágszirom alakú kis
sült tésztákkal és középen a szószokkal. Azóta utánanéztem és láttam, hogy a churrost
sokféleképpen készítik, van, ahol töltik, van, ahol kocsiban mártják, van,
ahogy fahéjas cukorral borítják be. Itt ezt kaptam, ami egyébként a mexikói
churros jellegzetes elkészítési módja. A fahéjat nagyon szeretem, úgyhogy
éreztem, hogy ezzel nem lesz gond, és nem is volt. A tésztája nagyon ropogós,
de könnyed, nem érzi az ember azt a zsíros utóhatást, ami a fánkfélénknek
egyébként a jellemzője. A két öntetből mindkettőt meg tudtam kóstolni és
szerintem merek eredményt hirdetni: nálam az epres öntet nyert. Leginkább
mondjuk az étel jellege miatt, mivel mind a tészta, mind a fahéjas cukor az
édeskés vonalat képviseli, jól passzol hozzá az eper savasabb ízvilága. A vanília
sem rossz, lágy és krémes, de annak az ízvilága jobban hasonlít tésztáéhoz, így
kevesebbet tud az ételhez hozzáadni. De ez mindenképpen egy nagyon finom édesség.
A mennyiségével itt sincs baj, egyáltalán nem kevés, de még bőven az a
kategória, amit egy jó étvágyú ember desszertként meg tud enni egy street food
menü után.
A
teljes ételért 3.070 forintot kellett fizetnem, ami már mondjuk kicsit
határeset, de ebben benne volt a burger, a krumpli, az üdítő (ami fél literes),
és az édesség, így azért szerintem vállalható. Már csak azért is, mert sem a
minőségére sem a mennyiségére nem lehet semmilyen panasz. Nekem a maximális
megelégedést általában kétféle burger szokta hozni. Az egyik, ami meglep és
olyan alapanyagokkal, ízekkel dolgozik, ami nem hagyományos. A másik, amiben
nincs semmi meglepő, de mind minőségben, mind mennyiségben odateszi magát. Ez a
burger egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik, de a többi féle hamburgert
nézve látom, hogy 5-6 különböző buci, vagy 10-féle szósz és még sok extra elem
rendelkezésre áll. Szóval simán el tudom képzelni, hogy ezen a helyen az első
kategóriába tartozó ételt is találnék. De ez már a (remélhetőleg nem túl
távoli) jövő zenéje…
Értékelésem:
10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megtekintheted)
Bővebben
a helyről: http://epic.co.hu/corvin-setany/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése