Vajon mit jelent a Full Extra? – Zing Burger, Budapest, Full Extra Burger
Múlt
csütörtökön szerény igényekkel érkeztem a Nyugati Pályaudvar környékére. Enni
egy jót és közben megnézni a csütörtöki Európa Liga mérkőzéseket a laptopomról
(ehhez persze kell egy wifi is, de a legtöbb vendéglátóhelyen ez már van).
Mivel nem akartam egy Pláza közepén tenni mindezt, a Séf Asztala meg eléggé
tele volt, ezért a pályaudvar környéki kajáldákat néztem meg. Ott találtam meg
egy hamburgeres helyet nem messze, ami elég jónak tűnt, így nem is gondolkodtam
sokat a választáson.
Az
étlapot szemlélve számos különleges hamburger-félét láttam, de úgy gondoltam,
hogy mivel éhes vagyok, kipróbálom a „full extra” elnevezésűt. A nevével
ellentétben egy klasszikus burgernek tűnt, a hús és a zöldségek mellett házi
ketchuppal, sajttal és bacon-nel. Mivel elég éhes voltam, kértem hozzá +390
forintért sült krumplit, 120 forintért extra szószt (ami a névadó Zing burger
szósz lett), és fél liter limonádét, amit előre palackoztak (nem igazán
környezettudatos), de boltokban ezt a terméket nem láttam, így azért az
egyediség erejével hatott.
Az
étel körülbelül 15-20 perc alatt érkezett meg, nem siettem, különösebb gond nincs
ezzel. A tálalással már apróbb problémáim akadtak, leginkább, hogy miért kapok
egy becsomagolt burgert, amikor helyben fogyasztom? Ez olyan McDonaldsos
fíling, de igazán ott sem szeretem. Tegyék szépen rá egy tányérra, fatálra,
vagy bármire, de ne csomagoljuk már, teljesen feleslegesen termelik az egyszer
használatos hulladékot! Az étel elsőre nem tűnt túl nagynak sem, ami egy picit
szintén aggasztott.
No de
kezdjük el elemezni az ételt, először a kiemelkedő alapanyagokkal. Ezek közül a
kétféle hús az, amit meg kell említenem, mind a marha, mind a bacon prémium
alapanyagokból készült, ez érződött. A hús kapcsán számos olyan kommentet
olvastam a hely facebook csoportján, hogy nyers maradt, de nálam ez nem történt
meg, tökéletes médium húst kaptam, viszonylag minimál fűszerezéssel, viszont
valósággal elolvadt a számban. A bacon hústartalma szintén imponáló. A pozitív
elemek sorát növeli a krumpli is, ami bár kevésnek tűnt, de kiöntve a
papírcsomagból azért láttam, hogy korrekt mennyiség, a sütése is rendben van és
frissen érkezett. Ennél több nem is kell.
Az
étel számos nem kiemelkedő, de korrekt elemmel is büszkélkedhetett. A sajt
egyszerű cheddar sajt volt, kicsit olvasztva, alapvetően jó. A zöldségekkel
sincs semmi gond, friss, finom, a savanyú uborkáért külön dicséret. A házi ketchupon
érződik, hogy valamivel fűszeresebb, mint a hagyományos bolti termékek, de
igazából ennyi, és nem több.
Sajnos
azonban ért az étel kapcsán több csalódás is. Leginkább a buci miatt. A
„kézműves” elnevezésből, ami a hely weboldalán is virít, nekem a házi buci az,
ami eszembe jut, amit kaptam, az viszont nagyon hasonlít arra a bolti termékre,
amit én is vásárolok, ha otthon hamburgert készítek magamnak. Ettől függetlenül
lehet, hogy ez egy helyi termék, és ha igen, akkor elnézést kérek az előbbi hasonlításért,
de sajnos ízben nagyon jellegtelennek hatott, gyakorlatilag az étel
összetartásán kívül semmit nem adott hozzá az összképhez. A másik, amivel
gondom akadt a Zing burger szósz. Tegyük hozzá, ez most kicsit szerencsétlen
szituáció volt, hiszen a hamburgerszósz szerepét töltötte be a mártás, míg az
inkább mártogatásra szánt ketchup került a burgerbe, lehet fordítva jobb lett
volna. Mindez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a szósznak volt egy
kissé savanykás, már-már fanyarnak mondható háttéríze, ami a krumplihoz
egyáltalán nem illet.
A
másik meg, amivel problémám volt, az az étel ára. A burgerért, krumpliért,
mártásért és üdítőért összesen 2.720 forintot fizettem, ami nem kevés, főleg
azért nem, mert bár éhes azért nem maradtam, messze nem ez volt a legnagyobb
adag, amit valaha ettem, kajakóma érzés nem jött. A tegnapelőtt elemzett Gyros tornyos burger mennyiségben nagyobb volt, mint ez, hogy a Szofi hamburgeréről
ne is beszéljünk. De hogy ne csak pécsi összehasonlítási alapot vegyek, az Epic burgerben, amiről szintén írtam mára, ennél 350 forinttal fizettem többet úgy,
hogy helyben készült desszertet ettem a végén, és a hamburger egyértelműen
nagyobb volt és az ízek is jobban összeálltak. Mindezek alapján nem győzött meg
a hely.
Persze
azért rossznak sem nevezném. Alapvetően rendben vannak az ízek, az étel sok
elemét helyben készítik, a kiszolgálás kedves, és abszolute tolerálták, hogy az
evés befejezése után még közel másfél órát ültem ott és meccset néztem. Szóval
azért tudja azt a hely, amit egy vendéglátóhelynek tudnia kell. Viszont kicsit
olyan érzésem van, hogy az árkategória és a mennyiség nem volt teljesen
arányban. De talán egy következő kóstolás majd más eredményt fog hozni!
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése