Hotdog hamburgeresen – Batranu Sas (Street Food Festival)


Korábban már volt egy élménybeszámolóm a kolozsvári Street Food Fesztivál egyik kajáldájáról. Azonban 3 hasonló rendezvényen is voltam, így elég sok helyet ki tudtam próbálni. Ez azért is jó, mert olyan városok helyeit ismerhettem meg, ahol egyébként vagy nem tudtam járni, vagy legalábbis az adott helyet nem próbáltam ki. Ezek közül volt az egyik a Batranu Sas nevű hely, ami így a facebook oldala alapján nem is egy étterem, hanem egy hentesbolt. Ugyanakkor Romániában több helyen is láttam (a Petry üzlet kapcsán már utaltam is erre a hamburger-tesztemben), hogy egy hentesbolt étkező sarkot alakít ki és némi éttermi szolgáltatással is kedveskedik az éppen éhes vendégeinek. Gondolom ez a hely is hasonlóképpen működik.

A Fesztiválon a helynek elég egyértelmű volt a kínálata: hotdog minden mennyiségben az alap virslis verziótól a komplexebb sült kolbászos ételig mindenféle. Az egyik izgalmasnak tűnt. Noha a román nyelvvel még mindig hadilábon állok, de láttam, hogy egy vegyes zöldségekből álló étel, így úgy gondoltam, kipróbálom azt. A sorban állás ezúttal kicsit hosszabb időt vett igénybe, de hát sokan voltak, így bőven belefér. Azért kb. 15-20 perces várakozás után megkaptam a kajámat.

Amikor megláttam az ételt, nagyon bejött. Kicsit hamburgeres fehlingje volt, amit leginkább a rajta lévő narancssárgás-rózsazsínes szósz adott (ez a hotdog belsejében volt, így a képen sajnos nem látszik). Ilyet tipikusan hamburgereknél láttam korábban, hotdogban kevésbé. Megkóstolva egy édes, fűszeres paradicsomszósz ízét éreztem, bejött. Kaptam bele egy kis csípős szószt is, ami tényleg eléggé csípett, nekem bejött, de gyerekeknek már nem ajánlanám.

A hotdog kifli is rendben volt, bolti terméknek tűnt, de abból egy jobbfajta minőség. A sült kolbász nagyon nagy volt, kilógott mindkét helyen a kifliből, ami azért szép, mert maga a pékáru is volt vagy 30 cm hosszú. Egyébként sertéskolbász, a fűszerezése átlagos, de jó, és frissen készítették, ahogy az ilyenkor elvárható. A zöldség repertoárt a saláta, a paradicsom, az uborka és a hagyma adta, mindegyik ízlett, én személy szerint jobban szeretem a savanyú uborkát a hot dogban, de ezen nem veszünk össze. A korábban említett szósz mellett a ketchup-mustár-majonéz hármas is megjelent, átlagos bolti termékek, de azok közül a jobb minőség, szóval ez is oké.

Az ételért köret nélkül 25 lejt (kb. 1.650 ft) fizettem, ami tény, hogy nem túl olcsó, de az adaggal maximálisan jól lehetett lakni, ízlett is, és azért a Street Food Fesztiválok árai a hagyományos ételek árai felett vannak, szóval azért ez sem volt vészes. Mivel maga a hely nagyszebeni, így sajnos nem tudtam helyben megnézni, de az élmény pozitív, így ha arra járok, biztos megkóstolom az ottani húsok valamelyikét is.


Értékelésem: 9/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megtekintheted)

Bővebben a helyről: https://batranusas.ro/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról