Ilyen egy jó hot dog? – Tommy Hot Dog Bar, Kolozsvár, Bacon Cheese Hot Dog


A hot dogot alapvetően szeretem. Valamilyen kifli/bagett, benne a virsli, plusz ketchup/mustár/majonéz. Néha még zöldség is van benne. Nem egy nagy gasztronómiai élmény, de azért mindenképpen finom. Ugyanakkor Magyarországon szinte nem is látok olyan helyet, ami kifejezetten hot dog bárnak titulálja magát, általában gyrososok és hamburgeresek alternatív ételeként jelenik meg. Éppen ezért, amikor elmentem Kolozsváron a Tommy Hot Dog Bar mellett, rögtön kíváncsi lettem. Vajon milyen meglepetéseket tartogat nekem egy hot dogra sepcializálódott hely? Úgy éreztem, ezt ki kell próbálni.

Megnéztem az étlapját, és végül egy baconos-sajtos verziót választottam. Ez 10 lej, menüben krumplival és üdítővel 17. Gondoltam legyen egy menü, mert nem tudtam, mekkora az étel. Végigkérdezték, milyen zöldségek mehetnek bele, milyen kencéket kérek. Ez utóbbiak a klasszikus ketchup/mustár/majonéz hármasnál maradtak.

A hely egyébként egy kicsit retro amerikai fehlingű, sok képpel, egyszerű, mégis modern berendezéssel. Az ételre kb. 5-10 percet kellett várnom, aztán megérkezett. És rögtön kicsit csalódott is voltam. Hát ez nem túl nagy…sőt, azt is mondhatnám, hogy kicsi. Összesen 1 virsli van benne, plusz a bacon, a sajt, zöldségek és kencék. Ezenkívül hozzá a krumpli és az üdítő.

A krumpli klasszikus mirelit burgonya, ezzel már sokszor találkoztam. A sómennyisége oké, frissen készült, így komolyabb baj nincs vele.

A hot dog virsli kifejezetten kellemes, az átlag virslikhez képest vastag és szerintem a húsmennyisége is jobb az átlagnál. Szóval finomabb. Ez mindenképpen pozitív. A kifli (ezúttal nem bagett, hanem tényleg a klasszikus értelemben vett kifli) szerintem bolti termék, de friss, kapott egy kis pirítást, teljesen jó.

Ami a többi „belevalót” illeti, a bacon alapvetően kellemes, de kicsit kevés, nem éreztem minden falatján az ételnek. A sajtot először meg sem találtam, aztán rájöttem, hogy az étel aljában van, szerintem ömlesztett cheddar, nem volt kifejezetten rossz, de sokat nem adott hozzá az ételhez. Zöldségekből salátát, paradicsomot és savanyú uborkát kértem bele, ezek teljesen okék voltak, és a ketchup és a mustár is rendben, nyilván ez is boltból érkezett, de nem a legalacsonyabb polcokról.

Ha az egész ételt veszem, akkor összességében nem nevezném rossznak, sőt, igazából finom volt. Viszont az étellel így krumplival együtt is éppen csak jól laktam, amit egy 17 lejes kajánál semmiképpen nem tudok pozitívnak tekinteni.

Ami összehasonlítási alapként működhet, az a Mama manunak a hotdogja. Ha a kettőt egymás mellé teszem, ennek az előnye, hogy jobb a virslije, frissebb a kiflije, és van mustár is a kencék kínálatában. Ha viszont a Mama manut nézem, ott majonézből van kétféle, a zöldségkínálatuk csaknem kétszerese, kettő virslit adnak, az étel közel kétszer akkora, az ára pedig 2 lejjel kevesebb. Ezek alapján nálam a Mama Manu nyert, ami azért is elkeserítő, mert amíg ennek a helynek elméletileg a hotdog a főprofilja, addig a másik helyen csupán egy alternatíva, messze a profiltól.

Ennek ellenére sem mondom, hogy megbántam, hogy kipróbáltam, mert végülis ízlett, és egyszer jó élmény volt. De az sem véletlen, hogy többször nem mentem oda.



Értékelésem: 6/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről:  https://www.facebook.com/Tommy-hot-dog-1718286195092998/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról