Az Aquacinemában is jártam

 

Ha már Kelet-Magyarországon nyaraltam, szerettem volna több élményfürdőt is kipróbálni. A debreceniről nemrégiben írtam, viszont érdekelt egy másik is. Korábban gyakran voltam átutazóban Kisvárdán, és már messziről látszódott az ottani fürdő csúszdaparkja. Így most, hogy közel voltam a településhez, és nincs semmi dolgom, úgy döntöttem, ezt is meglátogatom. Rövid beszámoló következik az itteni élményeimről is (belül sajnos nem fotóztam, így csak egy külső képem van, többet a fürdő honlapján találhattok).


 


Ami nagyon pozitív:

 

Erről a fürdőről is elmondható, hogy elég komplex, van benne termálmedence, élménymedence, sportmedence, hullámfürdő, nagyrészt külterületen, de egy kisebb beltéri terület is van szintén termálvízzel, jakuzzival, gyermekmedencével. Szóval nagyon sok mindent talál az ember, ha úgy dönt, hogy kipróbálja. Ez nálam már önmagában véve pozitív, hiszen így mindenki megtalálja a maga számításait.

 

De az igazi húzóereje a fürdőnek egyértelműen a csúszdaparkja. Ha jól néztem, az országban a 3. legtöbb vízi csúszda található ezen a helyen. A pontos szám érdekes, a honlapon 14-et találtam, az sehogy nem jön ki, ha a pontosan ugyanolyan csúszdákat egynek vesszük, akkor ez a szám 13., ha külön, akkor viszont több (16), de ezen nem veszünk össze. Kisvárdán találtam olyan egyedi csúszdákat, amiket eddig soha. Debrecenben láttam először gömbcsúszdát, ahol egy gömb egyik oldalán érkezünk be, egy másikon távozunk. Itt kettő ilyen is volt, a nagy sárga színű csúszda már messziről látszik, de a kicsivel lejjebb induló kék nekem még jobban elnyerte a tetszésem, gyorsabb, jobb sodrású, az lett a nagy kedvencem. De találkozhattunk a hagyományos csúszdák mellett a klasszikus UFO csúszdával, valamint azzal is, amit eddig csak Harkányban láttam, ami felviszi az embert a magasba, majd onnan a csúszda másik oldalán érkezik a célba. Szóval tényleg nagyon komplex, kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvencüket.

 

Ami még szimpatikus, hogy bár tényleg a csúszdák a legjobbak az egész helyen, de akit ez nem hoz lázba, annak lehet csúszda nélküli jegyet is vásárolni, ami lényegesen olcsóbb, így aki csak kicsit csobbanni szeretne, az igen kedvező áron mehet be. Amit még kiemelnék, az a termálvizes rész, sokkal jobban árnyékolt, mint mondjuk Debrecenben és van egy külön csobogós kismedence is a termálvízzel, ami szintén nagyon tetszett, remek relaxáló hatása volt.

 


Ami kevésbé hozott lázba…

 

Az árat egy szempontból dicsértem, egy másikból viszont kritikával kell illetnem. Én kb. 3 órát voltam benne, délután fél 3 és fél 6 között…és semmilyen kedvezmény nem vonatkozott rám. Tehát a 4.900 forintos jegyet (ami teljes árú jegynek annyira nem vészes azért) meg kellett fizetnem, sem 2-3 órás jegy vásárlására nem volt lehetőségem, sem a phd. diákom után nem járt kedvezmény, sem olyan opció nem volt, hogy egyes részek kihagyásával megyek be olcsóbban (illetve de, a csúszdapark nélküli, de azt azért mégsem akartam kihagyni). Ezt viszont így ebben a formában kicsit drágának éreztem, főleg, hogy a szekrénykulcsért is külön kellett fizetni (nem sokat, 500 forintot, inkább az elv zavar). E téren szerintem abszolute helyénvaló volna még egy kis differenciálás.

 

A másik, ami zavart, az az élménymedencék hőmérséklete. Nyilván alapvető, hogy a sportmedencék legyenek hidegek, ott mozog az ember, a termálvíz értelemszerűen meleg. Az élménymedencét én valahol a kettő közöttinek tartom optimálisnak, amikor nem sül meg a fürdőző, de azért egy helyben is kényelmesen tud ülni/feküdni. Nos, ez a víz hőmérsékletben sokkal közelebb volt a sportmedencékéhez, mint egy optimális középértékhez. Egyáltalán nem éreztem kényelmesnek az amúgy jó élményelemeket egy ennyire hideg vízben.

 

 Végezetül meg kell jegyeznem, hogy az épületben két öltöző volt, egy régebbi és egy új, az új az nagyon szép, korszerű, de a régi tisztasága finoman szólva sem érte el a kívánt szintet.

 


Konklúzió

 

Összességében picit olyan érzésem volt, mint amikor először jártam a felújított harkányifürdőben. A csúszdapark teszi ezt a helyet számomra pozitívvá. Az nagyon élvezetes, sokszínű és látványos is. A többi része viszont jóval kevésbé győzött meg, azok között bár volt 1-2 jó elem, összességében csak közepesnek mondanám. Ennek ellenére nagyon szívesen megyek oda a jövőben is, ha a fenn megjelölt hibákat kijavítják, akkor összességében szerintem egy nagyon korrekt kis Aquapark lesz belőle. Én drukkolok nekik!

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról