Ázsiai étel helyett… - Kijárat, Pécs

 

Hétfőn este pár ismerősömmel elmentünk volna egy japán étterembe. Csakhogy Pécsett úgy tűnik, egy ilyen sincs L Ha valaki tud egy jót, írja meg. Így egy „B” tervet kellett kieszelni. Kb. 2 órával korábban hallottam a Kijárat nevű helyről, amely ironikus módon éppen egy ázsiai étterem helyén nyílt. Úgy voltam vele, hogy talán érdemes tenni egy próbát vele. Barátaimat végülis meggyőztem és már mentünk is megnézni a hely ételkínálatát.

 


A Bisztro elsősorban italos hely, nem túl nagy ételkínálattal, de azért pár érdekes fogás van, kínálnak hamburgert, csirkés szendvicset, pljeskavicát, sült krumplit szószokkal. Szóval azért, ha falatozni akar az ember valamit, akkor talál. Az ételekhez pedig menük társulnak. Az egész csapatunk úgy döntött, hogy egy hamburger menüt kóstol meg. Ehhez egy burger mellett sült krumpli, coleslaw saláta és egy sör/üdítő jár. Tehát azért elég korrekt és komplex menü.

 

Ahhoz képest, hogy 5 tálat kértünk, elég gyorsan, kb. 15-20 perc alatt megérkezett mindegyik tányér, ami egyáltalán nem rossz, és kinézetre is elég egységesnek is tűntek (bár a saláta tetején lévő csírák egyikünknél lemaradtak). A tányérok önmagukban is szépek, központban a burger, kicsit rusztikusan, körülötte a burgonya, kis tálkában a saláta. Szóval egy szimpatikus ételnek tűnt.

 


A krumpli kóstolásával kezdtem, és ezzel eljutottam ahhoz a részhez, ami számomra a leginkább negatív volt és egy kicsit megosztotta a csapatot. A frissességével nem volt baj, viszont a fűszerezése inkább „sörkorcsolyás” volt, nagyon intenzív, sós. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egy krumplin ne legyen fűszer (sőt, kifejezetten bosszant, ha valahol íztelen burgonyát kapok), de az legyen harmóniába az egész étellel. Itt nekem ez nem volt meg, amikor együtt ettem a burgerrel, akkor konkrétan elnyomta a hamburger ízeit. Ráadásul nekem külön kellemetlen volt, hogy amíg a többiek fél literes sört kaptak, addig én csak egy 2 decis üdítőt, ami nem is volt elég ehhez az ételhez.

 

A másik kísérőelem azonban sokkal jobb élményt adott. A coleslaw saláta nagyon finom volt, kicsit édeskés, kellemesen pikáns, a káposzta ropogott, az egész saláta meg pont annyira volt szaftos, amennyire én szeretem. Nekem nagyon ízlett, és ahogy a többiek kritikáját hallom, hasonlóan pozitív a véleményük.

 


A burgerben a buci egy közepes méretű, enyhén édeskés, jól pirított pékáru volt, nekem bejött. Hasonlóképpen a hús is hozta, amit kell, minimálfűszerezés, a marha íze kiérezhető, nagyon ízlett. A zöldségekből a saláta kicsit nekem sok volt mennyiségben a többihez képest, de komolyabb kritikám nincs, mindegyik friss és finom. Végére hagytam a szószt, ami egy hagyományosabb, édeskésebb kence volt, nem mondanám kifejezetten kiemelkedőnek, de komolyabb problémám sincs vele, ízletes és illet a húshoz.

 

A menüért 2.600 forintot fizettünk, van ennél olcsóbb a városban, de azért egy ennyire komplex menüért nem vészes ár. Az már kicsit ront rajta hogy még egy italt muszáj volt mellé venni. De mindent egybevetve azért a krumplit leszámítva én komolyabb hibát nem tudok mondani, szóval bátran merem ajánlani a helyet.

 

Értékelésem: 8/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/kijaratbar/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/


Update: Nemrégiben beszéltem a Kijárat egyik tulajdonosával, aki arról tájékoztatott, hogy - figyelembe véve a kritikát is - immáron a kis üdítők mellett limonádéval lehet kérni a burger menüt. Köszönöm a visszajelzést és az intézkedést is, örülök, ha a kritikámat nem bántásként veszik, hanem tanácsként fogják fel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról