Szendvics látványkonyhában – San Da Vinci szendvicsbár, Budapest, köfte és sajtos-csirkés szendvics

A
belső tér nem túl nagy, de azért komfortos. Ami még külön tetszik, hogy bár sok
helyen van kinn az asztaloknál só és bors, hogy a vendégek tudjanak ízesíteni,
itt azonban e mellett még egy – gondolom csípős és savanyú – paprikaféle is
megjelent. Noha nem kóstoltam meg, a figyelmesség az jól esett. Ez a
figyelmesség más helyen is megjelent. Miközben nézegettem az étlapot, a hely
tulajdonosa rögtön ajánlotta a köftét, ami – mint megtudtam – egy marha- és
bárányhúsos húsgolyó, amit szendvicsben tálalnak és még azt is megmutatta, hogy
4 húsgolyó kerül a szendvicsbe, és, hogy azok a húsok mekkorák. Hozzáteszem, ez
azért veszélyes is tud lenni, mert tapasztaltam már olyat, hogy egy
tulajdonos/szakács az ajánlások során átmegy erőszakosba, és már kellemetlennek
érzi a vásárló. Itt azonban szó nem volt erről, abszolute a tájékoztatás
szándékát éreztem a tulajdonosban, az meg külön piros pont, hogy egy közepes
árfekvésű terméket kínált, nem a legdrágábbra próbált rábeszélni. Úgyhogy
hatott is rám, és azt rendeltem, amit ajánlott.
Ezután
jött a látvány része. A kintről és bentről is jól látható rostlapon kezdték el
sütni a húst, illetve a szendvicszsemle is kapott némi pirítást. Amit még külön
pozitívumnak fogtam fel, hogy voltak olyan vendégek, akik sokkal hagyományosabb
szendvicset (pl. kolbászosat) kértek, de azok a húsok is rákerültek a
rostlapra. Ezt én is így szeretem, számomra az igényesség egy jele volt. Így
persze nyilván várni kell kicsit az ételre, kb. 10-15 percet, de ez a
legkevésbé sem zavar. A buciba aztán bekerült a hús, zöldségek, kétfatja
fűszer, és már kész is.
A
szendvics illata nagyon jó volt, és frissen, melegen kaptam. A pékáru, amit
használtak, klasszikus bolti termék, de jó nagy, sok szezámmaggal, és a pirítás
révén kapott még egy kis extra ízt. Szóval ízletes volt. A köfte intenzív
fűszerezésű hús, amiben a marha és a bárány íze is kiérezhető. Aki kicsit
ódzkodik ezektől az ízektől, annak inkább egy hagyományosabb szendvicset
ajánlok, de nekem nincs semmi bajom velük, jó volt ez. A zöldségek (saláta,
paradicsom, hagyma) frissek, finomak, ezzel sincs semmi gond. A kétféle szórt
fűszer, amit kaptam, nem tudom pontosan, hogy mi volt, de az egyik csípős volt,
a másik pedig valamilyen zöldfűszer. De jól harmonizáltak a húsgolyókkal,
szóval ez is ízlett.

De
mivel ízlett az étel, másnap – immáron tudatosan – mentem be oda. Ezúttal egy
klasszikusabb ételt, egy sajtos-csirkés szendvicset kértem. És ismét kezdődött
a látványos résszel. A csirke előre bepácolt csirkemellnek tűnt, és jó sokat
tettek a sütőlapra. A sütés során persze vesztett a térfogatából, de még így is
igen tisztességes adag maradt belőle. Ezúttal is ott grillezték mellette a
zsemlét, és most a sajtot is. Ennek örülök, ugyanis nem esnek bele abba a
hibába, amibe sok helyen, hogy a „sajtos”-nak nevezett ételre rádobnak egy
sajtdarabot mindenféle feldolgozás nélkül. Ehhez az ételhez járt szósz is,
konkrétan ketchup és majonéz.
A
buci és a zöldségek ezúttal is hozták, amit hozni kell. A csirke nagyon
ízletesre sült, puha volt, és fűszeres, a legkevésbé sem éreztem száraznak. A
sajt is jó volt, bár szerintem egy kicsit az még maradhatott volna a rostlapon,
úgy még finomabb lett volna. A ketchup és majonéz bolti termékek, de azok közül
az igényesebb fajtából, így ezzel sincs különösebb gond.
Mind
a 2 étel 990 forintba került, és abszolute jól lehet velük lakni, és még
finomak is. Nyilván az egyik étel sem tartalmaz semmi világrengetőt, de a hagyományos
szendvicsek és a török elemek egyensúlyban vannak, a hely igényes, és nem akar
több lenni annál, ami. Ezek alapján én bátran merem ajánlani mindenkinek,
sokkal jobb élmény, mint akár a török gyrososok, akár nem egy ennél lényegesen
drágább hamburger-bár.
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése