Tévézős kaja – Pizza Di Casa, pizzagolyók

 

A Pizza Di Casáról korábban írtam már néhányszor, de maradjunk annyiban, hogy nem estem tőlük hasra, eddig eléggé középszerű kajákat ettem csak ott. Nemrégiben azonban egy alkalommal olyan ételt kerestem, ami vacsorára rendben van, de egy másnapi utazásra is el tudom vinni. A Foodpandán keresgélve találtam egy „pizzagolyók” elnevezésű ételt a Pizza di Casánál, amiből többféle is volt. Egy menü 10 golyót tartalmaz és lehet választani kettő szószt is hozzájuk. Az elképzelés tetszett, de mivel nem voltam biztos abban, hogy 10 pizzagolyó elég egy étkezésre + a másnapi egész napos útra, ezért kétfajtából i rendeltem, az egyik egy csupa húsos (sonka, szalámi, szalonna, csirke), a másik egy vega (négyféle sajt, paradicsom) változat volt. Mártásokból is négy különböző félét választottam, kapros, joghurtos, ezersziget, fokhagymás.

 

A rendelés kb. egy óra alatt érkezett meg, nem túl gyors, de nem is vállalhatatlan. Kinézetre nem annyira golyók voltak, inkább a pizzás csiga elnevezés tűnne találóbbnak, de ez részletkérdés. Aminek örültem, hogy még friss maradt az étel, és a tésztája mindkettőnek finom volt. A bennük lévő töltelék alapvetően hagyományos, bolti összetevőkből állt, de nem volt velük különösebb gond. Ami az ízüket illeti, nekem a vega verzió valamelyest jobban tetszett, legfőképpen azért, mert ott az összes csigában éreztem minden sajtnak és a paradicsomnak az ízét, a húsosban az volt az érzésem, mintha nem minden összetevőből kapott volna mindegyik csiga. Nyilván ezeknél a viszonylag kis termékeknél ilyen előfordul, szóval nagy problémának azért nem éreztem.

 


A négy mártás közül nekem legkevésbé a kapros jött be, bár ez lehet a saját ízlésem miatt, én azt szeretem ugyanis, ha a kapor csak kiegészítő elemként jelenik meg a mártásban, és nem dominál benne. Itt viszont az volt a benyomásom, hogy a kapron kívül semmilyen más ízt nem érzek az ételben. A joghurtos mártás nekem kicsit naturális volt, ízében visszafogott, de azért nem volt rossz. A fokhagymás mártásról a korábbi töltött lángos tesztemben írtam már. Egy lángoshoz nekem az a krémesebb-édeskésebb íz nem illett, ide tökéletes volt, és szerencsére a fokhagymát sem spórolták ki belőle. A kedvencem azonban az ezersziget öntet volt, nagyon jó, pikáns, de mégis változatos ízvilága volt, bejött.

 


Egy ilyen 10 pizzagolyós két mártásos csomag, ha jól emlékszem, 1.900 forintba került. A kettő együtt 3.800, de ez egy vacsorára és gyakorlatilag másnap reggelire és ebédre elég volt. Összességében a korábbi kóstolásokhoz képest azt mondom, hogy ez nekem bejött, a maga funkciójában oké volt, így valószínűleg megadom majd az esélyt a helynek, hogy talán egyszer valamikor újra kipróbálok tőlük valamit.

 

Értékelésem: 8/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről:  https://www.facebook.com/pecsipizzadicasa/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról