Ezt még nem próbáltam. – Turkish Food House, Marosvásárhely

 

Korábban írtam egy összefoglaló cikket az összes marosvásárhelyi belvárosban lévő kebabosról. Azóta lefolyt némi víz a Maroson, és egy olyan helyet is láttam, ami korábban vagy elkerülte a figyelmem, vagy nem is létezett. Ez pedig a Turkish Food House Hagyományos török "kebabosnak" nézett ki (korábban már írtam, hogy itt az elnevezések és az ételek eltérhetnek), ezért úgy gondoltam, teszek egy próbát.

 


A benti terület nem sok embernek biztosít étkezési lehetőséget, kinn egy egész igényes étkezési terület található. Az eladók közül volt aki beszélt magyarul, így nyelvi nehézségem sem volt. Egy hagyományos csirkés shaormát kértem, mindennel, és nézegettem a desszerteket is, amiből elég széles kínálat állt rendelkezésre, ám mivel az összes diós vagy mogyorós volt, ettől eltekintettem. Az étel maga nagyon gyorsan elkészült, kb. 2 perccel a rendelés leadása után már neki is állhattam.

 

A tortilla tekercs hagyományos, szerintem bolti termék volt, de abból egy jobb minőségű. A hús viszont az egyik legjobb volt, amit ettem, szinte a vajpuha kategória, nagyon kellemesen fűszerezett, szinte magában is teljes ízélményt adott. A másik nagy kedvencem a szósz volt. Éreztem benne kis majonézt, egyszerre volt meg benne egy édesebb íz, de egy kis pikáns, ízhatást is éreztem, a zöldségekkel együtt egy kis savanyú háttéríz is volt benne, és ezt lehet már csak én akarom belemagyarázni, de némi paprikás mellékíze is volt. Nagyon változatos és nagyon kellemes, és nagy örömömre jó sokat tettek bele. A zöldséget szintén rendben voltak, paradicsom ehhez nem járt, de nem baj, nem kell mindenhova.

 


Az ételt nagy élvezettel és önfeledtem majszoltam, már szinte biztosnak éreztem a maximális pontot, amikor egy harapás előtt egy picit lefagytam. Hogy képpel éreztessem:

 


Tehát esztétikai tuningként beleszúrtak egy fogpiszkálót az ételbe, mindezt azonban úgy, hogy a shaorma csomagolása alatt maradt, gyakorlatilag „elrejtve”. Ezt végiggondolták rendesen? Eleve nem gondolom, hogy egy tekercses ételhez szükség lenne erre a fogpiszkálóra, de oké, ha így akarják, ám legyen. De az, hogy ezt ráadásul még úgy teszik rá az ételre, hogy a csomagolás miatt nem látszik…hát már ne haragudunk, de ez konkrétan a veszélyes kategória. Az ember egy picit nem figyel oda, miközben veszi le a csomagolást és ráharap egy fogpiszkálóra. Jó, persze, tudom, a legtöbb ember azért odafigyel erre és biztos 1000-ből 999 alkalommal nincs baj, csak nehogy az ezredik alkalommal meg legyen. És főleg az zavar ebben az egészben, hogy igazából maga a fogpiszkáló semmit nem ad hozza az egészhez sem esztétikumban, meg szerintem az étel összefogásában sincs rá szükség.

 

Ettől függetlenül egy nagyon finom ételt ettem, az árára pontosan nem emlékszem, de valahol 20 és 25 lejt között volt, ami a mennyiségéhez képest oké, szóval elégedett vagyok, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki kipróbálja! Biztos vagyok benne, hogy ezt az előző bekezdést sokan szőrszálhasogatásnak fogják tartani, ugyanakkor azt gondolom, hogy ezekre az apróságokra is oda kell figyelni! De minőségben tényleg teljesen rendben van a hely.

 

Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről:  https://www.facebook.com/Denizefe27/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról