Ez igen! – Mr. Gyros, Kaposvár

 

A szombati nap során, a mellett, hogy megismertem Kaposvár néhány parkját egy kedves ismerősöm révén, ki is próbáltam egy új helyet. A Mr. Gyros nevű gyros-bár viszonylag új hely lehet Kaposváron, ezt főleg azért gondolom, mert egyrészt korábbi utazásaim során még nem találkoztam vele, másrészt az asztalon még nyitási akció címén láttam februári szórólapokat, ami azért nem volt olyan rég. A hely eredeti görög gyrost, sok húst és finom ízeket ígért a plakátját, szóval az elvárásomat magasra tették. Ezt ezúttal egy gyros pitának kellett teljesítenie, aminek ára egy picit az átlag feletti, 1.550 forint, menüben egy 0.33-as üdítővel pedig 1.700. Ez utóbbi próbáltam ki.

 


A kiszolgálás kedves volt, bár a kasszánál lévő – vélhetően viszonylag új – lány picit még küzdött azzal, hogy mit kell beütnie, hogy a megfelelő összeget dobja ki a gép, de ilyen előfordul. Az külön tetszett, hogy kihozták nekem az ételt, pedig a pulthoz közel ültem és a végén is kérdezték, hogy minden endben volt-e. Apróságok, de én ezt szeretem.

 

Ami az ízeket illeti, a pitával kezdtem a kóstolást, ami egy átlagtól eltérő, helyben készült kenyérféle, ropogós, kapott egy kis pirítást, de nem éreztem sem fullasztónak, sem száraznak, nagyon ízlett. Egy picikét az zavart, hogy ahhoz túlzottan megpakolták, hogy kézbe véve egyem, így késsel-villával kellett, de lehetséges, hogyha valaki „sétálóba” kéri, akkor erre odafigyelnek. A hús is folytatta a pozitív sort, kellemesen fűszeres, jól átsült, egy picit talán túlságosan is, legalábbis 1-2 falatot már nagyon keménynek éreztem, de összességében azért nem volt ezzel sem baj. És azt az írásbeli ígéretet, hogy sok húsos gyrost fogok kapni, egyértelműen betartották.

 


Korábbi interjúm kapcsán azt hallottam, hogy a hagyományos görög gyrosban van hasábburgonya. Nos, ebben nem volt, ugyanakkor az igazat megvallva nem is hiányzott, hagyományos gyrosoknál jobb szeretem, ha a hús és a zöldségek dominálnak. Utóbbiból viszonylag kevés fajtát tettek bele (saláta, lilakáposzta, hagyma), azokból viszont nagyon nagy mennyiséget és az ízével sem volt semmi gond.

 

Végére hagytam a szószokat, amiknél 5 fajtából is lehetett választani. Én a fokhagymás és a csípős szószt választottam. Utóbbi csípősségi szintjét átlagosnak mondanám, nem veszettül erős, de azért lehetett érezni, a fokhagymás kifejezetten kellemes volt, nem túlfűszerezve, a fő alapanyag dominált benne, nálam működött.

 


Összességében különleges gyros volt, megérte ezt az átlagnál picikét magasabb árat kifizetni érte. Bár volt 1-2 apróbb hiba, de összességében mind az étellel, mind a körülményekkel meg vagyok elégedve, és ez tényleg az az étel, amit 100 másik közül is felismernék. Én pedig díjazom ezt a fajta egyediséget. Próbáljátok ki ti is!

 

Értékelésem: 9/10. (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).

 

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/MrGyros-Kaposv%C3%A1r-103628905584014/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról