Programértékelő – Magyar Kétfarkú Kutyapárt


Amikor érdeklődtem, hogy kiknek a programjáról szeretnétek értékelést, a Jobbik és az LMP mellett a harmadik legtöbb szavazatot kapó Erő az MKKP volt. Így természetes, hogy az olvasói kéréseknek eleget téve a következőkben velük fogok foglalkozni. Előrebocsátom, az, hogy a cikk közzététele április 1-re sikeredett, pusztán a véletlen műve!

Mint ahogyan azt az M1-en adott szupertartalmas interjúból megtudtuk, a Párt 7.600 oldalas komplex programmal készül a választásokra. Szerencsére az én dolgomat megkönnyítendő készült ebből egy háromoldalas kivonat is, előre elnézést kérek, hogy az értékelésem csak erre fog kiterjedni, már folyamatban van a szuperolvasás képességem kifejlesztése, amit kizárólag az MKKP kedvéért sajátítok el, és amely lehetővé teszi számomra a tíz másodpercenkénti egy oldal elolvasását, amivel már cirka 21 óra alatt át tudom venni majd a pártprogramot. Így biztos lesz időm végigolvasni az egészet még a választások előtt, de azt már nem ígérem meg, hogy erről lesz időm még egy cikket írni.

A programkivonatnak itt is van egy pár igencsak kiemelkedő része! Ezek közül kiemelendőnek tartom, a gravitáció megszüntetését. Ez sokak szerint pusztán a kényelmesebb haladás kedvéért hasznos, de valójában más okai is vannak. Ugyanis általános jelenség, hogyha bármi leesik a földre, az emberek ösztönösen Newtont szidják, ami megakadályozza abban szegényt, hogy békében nyugodjon. Az ismert médium 93%-a, és még 20 fő, egyértelműen igazolja, hogy Newton szelleme még köztünk jár, és ennek az az oka, hogy az emberek átkai a mai napig nem engedik el. Így ennek a problémának a megoldása nem csak a testre, hanem a szellemre is – egyre biztosan – jó hatást gyakorol majd, ha már úgy alakult, hogy az örök életet neki már nem sikerült biztosítani. Ez a programpont már önmagában meggyőzött arról, hogy rájuk kell szavaznom, ha pedig ezt kibővítik azzal, hogy a folyó sodrására is immunissá válunk, akkor ezúton – az olvasóim előtt – felajánlom nekik valamennyi szavazatomat az elmúlt 8 évből.

Az örök élet, mint programpont, szintén nagyon szimpatikus, annak meg külön örülök, hogy ez nem csak ígéret, én már meg is kaptam az örökélet-kuponomat, és garantálják, hogyha mégsem jön össze, akkor egy életre szólóan kártalanítanak! Sajnos a rendszer még nem tökéletes, ugyanis egyelőre csupán a halált követően, személyesen lehet élni ezzel a joggal, de bízom benne, hogy a rendszer e tekintetben is fejlődni fog. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogyha örök élet lesz, akkor a túlnépesedés miatt – tekintettel arra, hogy a nemzetközi szervezetek révén előbb-utóbb az egész világ részesülni akar belőle – a bolygóközi kapcsolatok fejlesztését és a lakatlan bolygók felhasználását (mindenekelőtt a lakattal történő ellátásukat, ha már lakatlanok) fel kell gyorsítani. A programban van erre irányuló törekvés a szegedi űrállomás fejlesztése kapcsán, de ennél több kell!

Fontos és kiemelendő programpontnak tartom az állatok szavazati jogának kivívást. Helyesebben annak a kiterjesztését, hiszen a közösségi fórumokon mindenhol azt hallom, hogy ma már minden birka szavaz. Hát kérdem én, miért csak a birkák? Mi a helyzet a marhákkal, tevékkel, cápákkal, sasokkal, pandákkal, ocelotokkal és a kiribati nyestkutyákkal (utóbbiakkal nyilván csak akkor, ha felveszik a kettős állampolgárságot, ezért szükséges az egyszerűsített állampolgársági eljárás kiterjesztése rájuk is)? Igenis minden állatnak meg kell adni a szavazati jogot, és lehetővé tenni az anyanyelvükön történő szavazás lehetőségét, akár levélben is! Csodálkozom, hogy ennek szükségességét csak egy párt mérte fel reálisan!




Van sajnos a programpban néhány igencsak átgondolatlan rendelkezés is. Ezek egyike a kátyúkon történő sárga gumikacsák elhelyezése.  A célt, amit szolgál még értem is, de könyörgöm, miért sárga??? Már megint Ázsia felé akarunk nyitni? Mit fog ehhez szólni Brüsszel, Oroszország és Amerika? Nem, a multikulturalitás jegyében mindenféle színű kacsa kell, fehér, barna, fekete, sárga, kell kicsi is és nagy is, ruhában lévő és meztelen is, és férfi is meg nő is (utóbbiakból 1-2-nek szakálla is legyen)! Mert e nélkül ez a rendelkezés nyilvánvalóan diszkriminatív és alkotmányellenes!

Sajnos az MKKP sem tudott szakítani azzal a hagyománnyal, hogy csak a szavazati joggal rendelkező polgárainak ígérget (igaz, nekik bármit). Értem én, hogy ingyen sör…de mi lesz a gyerekekkel? Azért, mert nem szavazhatnak, ők már smafuk? Ezúton követelem megfelelő korosztályokra bontva az ingyen tej-, ingyen tea-, és ingyen narancslé biztosítását is! Az absztinenseknek meg törvényi úton biztosítsák, hogy ezek valamelyikét felnőttkorukra is fenntarthassák!

Végül pedig szintén aggályosnak tartom a hazugságvizsgálók bevezetését a parlamenti WC-kben. A céllal ezúttal is egyet tudok érteni, de tartok tőle, hogy nem érné el a kívánt hatást, ugyanis politikusaink nemes egyszerűséggel lesz.rnák őket.




Azért remélem senki nem várta el tőlem, hogy komoly értékelést adjak a programról J Egy icipicit komolyra fordítva a témát nyilván ez a program választási programként értékelhetetlen, ugyanakkor nekem mégis nagyon tetszik. Remek paródiát ad, a legtöbb mondat pontosan úgy kezdődik, ahogyan a választási kampánykijelentések szoktak kezdődni, majd egy olyan kijelentéssel zárul, ami meglepi, ledöbbenti az olvasót, majd egy jót nevet rajta. Mindezt 3 oldalas terjedelemben folyamatosan. Van benne 1-2 gyengébb poén, de összességében az egész nagyon jó, és hangulatos, a személyes kedvencem a „megszüntetjük az egészségügy legnagyobb problémáját, a betegségeket” volt.


Mindezek alapján mindenkinek ajánlom a program teljes elolvasását, ilyen jól rég nem szórakoztam.


A következő írásomban a Demokratikus Koalíció programjával fogok foglalkozni. De az is lehet, hogy csinálok előtte egy Fidesz program-elemzést, csak azért, hogy Orbán és Gyurcsány megint egymás mellé kerüljön. J


Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról