Pizza egy kebabostól – Mumi’s Kebab, Pécs, négysajtos pizza
A Mumi’s Kebab egyike azoknak a
helyeknek Pécsett, amiket nagyon szeretek, régen sokszor jártam oda, mostanában
viszont kevésbé gyakran térek be. Ennek igazából nincsen semmi különösebb
indoka, egyszerűen ritkábban járok arrafelé, és kevesebbszer van olyan
szituáció, amikor éppen úgy hozza a sors, hogy a városban kéne ebédelnem.
Ugyanakkor a kolozsvári utam előtt elhatároztam, hogy egy alkalommal azért
visszanézek oda is, főleg, mert a régi emlékeim egyáltalán nem rosszak.
Valamikor olvastam a neten,
hogy a helyet külsőleg felújítják. Megmondom őszintén, első betekintésre én
azért annyira erős változást nem éreztem. Nagyjából ugyanannyi asztal, a
szokásos zöldes színekben pompázó beltér. Ami viszont szemet szút, az az egyik
falnál kialakított étkezőpult. Ez mindenképpen hasznos, így több ember tud
helyben fogyasztani (kinti terasz kialakítása itt nem reális, egyrészt mert a
járdaszakasz nagyon szűk, másrészt a közvetlenül a hely mellett elmenő autóút
miatt nem is a legszerencsésebb).
A hely ételrepertoárja a
legtöbb kebaboshoz képest kifejezetten gazdag. Kebabfélék, 20 féle pizza,
lepények és töltött lángosok, nomeg jó néhány saláta is. Gondolkodtam, mit
kóstoljak meg, végül a négysajtos pizza mellett döntöttem (a helyen Ágá pizza
művésznéven található). A döntésem oka leginkább az volt, hogy korábban már
kóstoltam ezt az ételt, és akkor ízlett. Meg, ahogy a korábbi pizzás cikkemben
is írtam, úgy érzem, hogy ez egy olyan pizzaféle, ami egy hiteles tükröt nyújt
az étteremről.
Az étel körülbelül 15-20 perc
alatt készült el. A képlet egyszerű: pizzatészta, szósz, és a négyféle sajt,
konkrétan mozzarella, füstölt sajt, feta sajt, és trappista sajt. Kinézetre
kifejezetten gusztusos, a tészta érezhetően frissen készült. Megkóstoltam külön
a tésztát, és egy kicsit szokatlan, de nagyon finom ízt tapasztaltam. Ha jól tudom, akkor ugyanabból a tésztából
készül, amiből a pita, ez az ízében is érződik, kellemes, édeskés, tartalmas
tészta, egy enyhén fokhagymás ízhatással. Pizzánál ez kicsit furcsa lehet, de
valójában teljesen jó. A tészta vastagságát médiumnak mondanám.
A pizzaszósz is kifejezetten
finom volt, valódi paradicsomszósz, a fűszerezése kiváló, ez már ízig-vérig egy
hagyományos pizzaszósz.
Ami a sajtokat illeti, a
mennyiségük teljesen oké, szinte minden falaton éreztem a jelenlétüket. Külön
örültem itt is a feta sajtnak, régebben is említettem, hogy számomra – nem
vagyok vegetáriánus – leginkább ez a sajt képest a húsok funkcióját betölteni
ízben. A trappista és a füstölt sajt is nagyon jó volt rajta, és mennyiségben
is mind a kettő bőven hozta a szükséges ízt. A mozzarella sokat nem adott
hozzá, de ez ilyen sajt, nem annyira különleges ízű.
Az egész összességében egy
különleges, de nagyszerű élményt nyújt. Első kóstolásra a tésztája volt
számomra kicsit szokatlan, de egyáltalán nem a szó negatív értelmében, sőt! Én
kifejezetten szeretem azt, hogyha egy ételt, legyen az pizza vagy valami
teljesen más, akár 100 közül is felismerek (legalábbis ha ez a szó pozitív
értelmében történik J ). Ez pedig kétség
kívül ilyen.
A teljes négysajtos pizzával bőségesen jóllaktam, a húsos verziók pedig még
nagyok is egy étkezésre. Az ára az ételnek 1.230 forint volt, ami szerintem nem
vészes, sőt, az átlagos négysajtos áránál még valamivel olcsóbb is. Úgyhogy
mindent egybevetve ezúttal is maximálisan meg voltam elégedve a hellyel.
Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/mumis.kebab/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése