Most egy ír étel jöjjön! – O’Peters ír bisztró, Kolozsvár
Nem
először írok az O’Peters étteremről, amikor Kolozsváron vagyok rendszerint
meglátogatom a helyet. Korábban a halaikat és a burgereiket már kóstoltam,
azonban amikor legutóbb ott jártam, szerettem volna kipróbálni valami mást is.
Az étlapon szerepelt egy olyan rész, hogy klasszikus ír ételek, és ezekből a
Bangers & Mash nevű fogást találtam, ami nagyon egyszerű étel, kolbász,
krumplipüré, zöldborsó és egy barnamártás az összetevői. Izgalmas volt, ki is
kértem a szokásos teámmal és desszertemmel együtt.
Apró
kritika a szervírozás kapcsán, hogy bár mindenki nagyon kedves volt, ezúttal
mintha kicsit elfelejtették volna hogy ott vagyok, közel fél óra telt el a
között, hogy megkaptam az étlapot és, hogy valaki felvette volna a rendelésem.
Azért egy törzsvendéggel nem illik így bánni (jó vicc, voltam vagy 7-8
alkalommal eddig ott J ). Ugyanakkor eléggé forgalmas volt a hely, szinte minden
asztalnál ültek és a teraszon lévő asztalok is megteltek, meg amúgy sem
siettem, szóval nincs harag. A teát utána gyorsan kihozták, ezúttal a papayás
verziót kértem, ez picit édesebb, mint a másik kettő, de a tea savanyúbb íze
ezt remekül kompenzálja, ez is nagyon finom.
Na de
térjünk rá magára az ételre! A fő alapanyag egy kolbász, amit nem zárom ki,
hogy valamilyen kevert húsból készítettek, mert hirtelen nem emlékeztetett
egyik általam ismert ízre sem. Maga az ízvilág egyébként eltér a hagyományos magyar
kolbászétól, nem annyira erős a fűszerezés, picit puhább, visszafogottabb,
kicsit a hurkára emlékeztetett, ugyanakkor nagyon kellemes, a barnamártás pedig
ad neki egy édeskésebb mellékízt is, ami nekem nagyon bejött.
A
burgonyapüré is finom volt, selymes, egyáltalán nem éreztem darabosnak sem, az
ízesítése hagyományos, de teljesen rendben van. A zöldborsóban az tetszett,
hogy bár meg volt főzve, de éppen csak, így megmarad a roppanósága, de mégsem
éreztem azt, hogy nyers ételt ennék. Egyébként ez a köretkombináció jelent meg
azon a lengyel vacsorán is, amiről pár hete írtam ott a szűzzel nagyon
működött, de itt a kolbásszal is remek. Az étlapon nem szerepelt, de kaptam az
ételhez egy kicsike salátát is, aminek örültem, mindig jó, ha van egy friss
elem a tányéron.
Az
ételért 33 lejt fizettem, ez némi áremelést jelent a korábbiakhoz képest, abban
biztos vagyok, de hát sajnos ennek az időszaknak mindenki megissza a levét.
Desszertnek a szokásos almás pitét ettem, ami megint remek volt. Kicsit nehéz
helyzetben vagyok ezzel, mert több ismerősöm ajánlotta már a sajttortájukat,
hogy az is nagyon jó, de ezt annyira szeretem, hogy nem szívesen váltok. Na,
mindegy, egyszer talán majd rávesz a lélek arra is. De összességében még mindig
úgy vagyok vele, hogy igazából nem érdekel, hogy mi volt az elején, mennyit
várakoztattak: ezt a helyet én imádom! Úgyhogy nem változott az a véleményem,
amit korábban a Bahíron írtam: ez nekem még mindig a kedvenc kolozsvári
éttermem.
Értékelésem: 10/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: http://opeters-pub.ro/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése