Most egy ír étel jöjjön! – O’Peters ír bisztró, Kolozsvár

 

Nem először írok az O’Peters étteremről, amikor Kolozsváron vagyok rendszerint meglátogatom a helyet. Korábban a halaikat és a burgereiket már kóstoltam, azonban amikor legutóbb ott jártam, szerettem volna kipróbálni valami mást is. Az étlapon szerepelt egy olyan rész, hogy klasszikus ír ételek, és ezekből a Bangers & Mash nevű fogást találtam, ami nagyon egyszerű étel, kolbász, krumplipüré, zöldborsó és egy barnamártás az összetevői. Izgalmas volt, ki is kértem a szokásos teámmal és desszertemmel együtt.

 

Apró kritika a szervírozás kapcsán, hogy bár mindenki nagyon kedves volt, ezúttal mintha kicsit elfelejtették volna hogy ott vagyok, közel fél óra telt el a között, hogy megkaptam az étlapot és, hogy valaki felvette volna a rendelésem. Azért egy törzsvendéggel nem illik így bánni (jó vicc, voltam vagy 7-8 alkalommal eddig ott J ). Ugyanakkor eléggé forgalmas volt a hely, szinte minden asztalnál ültek és a teraszon lévő asztalok is megteltek, meg amúgy sem siettem, szóval nincs harag. A teát utána gyorsan kihozták, ezúttal a papayás verziót kértem, ez picit édesebb, mint a másik kettő, de a tea savanyúbb íze ezt remekül kompenzálja, ez is nagyon finom.

 


Na de térjünk rá magára az ételre! A fő alapanyag egy kolbász, amit nem zárom ki, hogy valamilyen kevert húsból készítettek, mert hirtelen nem emlékeztetett egyik általam ismert ízre sem. Maga az ízvilág egyébként eltér a hagyományos magyar kolbászétól, nem annyira erős a fűszerezés, picit puhább, visszafogottabb, kicsit a hurkára emlékeztetett, ugyanakkor nagyon kellemes, a barnamártás pedig ad neki egy édeskésebb mellékízt is, ami nekem nagyon bejött.

 


A burgonyapüré is finom volt, selymes, egyáltalán nem éreztem darabosnak sem, az ízesítése hagyományos, de teljesen rendben van. A zöldborsóban az tetszett, hogy bár meg volt főzve, de éppen csak, így megmarad a roppanósága, de mégsem éreztem azt, hogy nyers ételt ennék. Egyébként ez a köretkombináció jelent meg azon a lengyel vacsorán is, amiről pár hete írtam ott a szűzzel nagyon működött, de itt a kolbásszal is remek. Az étlapon nem szerepelt, de kaptam az ételhez egy kicsike salátát is, aminek örültem, mindig jó, ha van egy friss elem a tányéron.

 


Az ételért 33 lejt fizettem, ez némi áremelést jelent a korábbiakhoz képest, abban biztos vagyok, de hát sajnos ennek az időszaknak mindenki megissza a levét. Desszertnek a szokásos almás pitét ettem, ami megint remek volt. Kicsit nehéz helyzetben vagyok ezzel, mert több ismerősöm ajánlotta már a sajttortájukat, hogy az is nagyon jó, de ezt annyira szeretem, hogy nem szívesen váltok. Na, mindegy, egyszer talán majd rávesz a lélek arra is. De összességében még mindig úgy vagyok vele, hogy igazából nem érdekel, hogy mi volt az elején, mennyit várakoztattak: ezt a helyet én imádom! Úgyhogy nem változott az a véleményem, amit korábban a Bahíron írtam: ez nekem még mindig a kedvenc kolozsvári éttermem.

 

 

Értékelésem: 10/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről: http://opeters-pub.ro/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról