Egy hagyományos fogás kicsit másképp – Csülök Bár
A
Bahíron már készítettem interjút Krécsó Norberttel, a Csülök Bár Étterem tulajdonosával,
azóta viszont nem sokszor jártam ott. Azonban pár hete egy baráti társasággal
ott ünnepeltünk és választhattunk az A’la Carte étlapról. Múltkor csülköt
ettem, így most úgy döntöttem, kipróbálok valami mást, de olyat, ami nem
teljesen csülökmentes. Ezért egy csülökkel-sajttal töltött csirkemellet
választottam hasábburgonyával és paradicsomsalátával, majd desszertként egy
fagylaltos palacsintát erdei gyümölcs mártással. Szerintem sokan sejtitek, mi
volt a választásom oka, kíváncsi voltam, hogy ugyanaz a hagyományos
csárda-jellegű étel, ami nemrég Kozármislenyben nem igazán működött, vajon most
fog-e.
Az
étel körülbelül 20-25 perc alatt készült ez, nem rossz idő, főleg annak
tükrében, hogy vagy 8-an rendeltünk egyszerre. Az adag szokás szerint óriási,
bizonytalan voltam, hogy meg tudom-e enni, bár tény, hogy nem sokat ettem még
aznap. Ami a húst illeti, nagyon bejött, a panírja vékony volt és ropogott, és
ezúttal tisztességes húsmennységet kaptam (oké, a csirkemell közel sem olyan
drága, mint a sertésszűz). A belsejében a csülök tényleg sokat dobott rajta,
ízében markánsabbá tette az ételt, de mégis némi változatosság a klasszikus
sajtos-sonkás csirkéhez képest. És annak is örülök, hogy nem spórolták ki a
tölteléket, a hús mellett abból is tisztességes mennyiség volt. A krumpli is
ízlett, a tetején lévő reszelt sajt sok extrát nem adott, de azért jó volt.
Összességében
egy hagyományos és nagyon finom ételt ettem. Az egyedüli hiányérzetem az volt,
hogy talán valami mártás illet volna hozzá. Oké rántott ételeknél ez nem
tipikus, de mivel a csirkemell és picit száraz, a krumpli is, és a töltelék sem
egy szaftos, folyékony valami volt, nekem jól esett volna hozzá valami, amibe
belemárthatom a húsfalatokat. De ezt leszámítva nagyon rendben volt.
Desszertet
már nem tudtam, hogy akarok-e enni, inkább csak kíváncsi voltam rá, ezért
összesen egy darab fagylaltos palacsintát kértem. Mint kiderült, ez itt egy
házi „oreos” fagyiból készül, azzal töltik meg a palacsintát és kerül rá az
erdei gyümölcsös szósz. Ez nagyon tetszik, fagylaltból kevés helyen dolgoznak
házi alapanyaggal, óriási pozitív csalódás Érdekes volt egyébként, mert tényleg
fagylalt állaga volt, de nem éreztem mégsem nagyon hidegnek, picit volt
alacsonyabb hőmérsékletű, mint a palacsinta, de inkább egy krémes állag
jellemezte, ami viszont bejött nekem. Ízre meg tényleg az Oreot hozta. A hozzá
lévő szósz meg bár savanykás volt, de nem kellemetlenül savanyú, hanem pont
illett ehhez az ételhez, ráadásul nem maradtak benne magdarabok, ami erdei
gyümölcsnél kellemetlen is tud lenni. Szóval ez nagyon bejött.
A
pontos árat nem tudom, de a 2 étel a salátával itt is 4.000-5.000 forint között
jönne ki szerintem, ez nem a legolcsóbb, de az adag mennyisége elég nagy,
ráadásul sajnos fel kell készülni, hogy a hatalmas infláció és áremelkedés
miatt a vendéglátóhelyek sem tudják a korábbi áraikat tartani. Úgyhogy ennek
fényében nagyon ízlett és bátran ajánlom a helyet mindazoknak, akik a
hagyományos vonalat kedvelik. Ez is azt hozza, de semmilyen rossz beidegződést
nem fog tapasztalni az ember, ha ide jön!
Értékelésem:
9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://csulokbar.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése