Célnak megfelelt – Il Treno, Budapest, Aréna Mall

 

A Plázaéttermek alapvetően nem a kedvenceim, de azért adott esetben én is igénybe szoktam venni a szolgáltatásaikat, főleg, ha gyorsan szeretnék valami ehető, meleg kaját enni. E téren az Aréna Pláza kézenfekvő, hiszen közvetlenül a Keleti pályaudvar mellett található és nem mondanám, hogy a közelében van olyan étterem, ahol annyira szívesen eszem (a Hari kebab már kicsit messze van, ha vonatút előtt vagyok, már nem nagyon van rá idő). Az étteremláncok közül többek között a McDonalds-Burger King-KFC hármas, a Guru, és a Mevlana kebab is megtalálható az Arénában, nomeg az Il Treno is. Ez utóbbiban már elég régen ettem, ezért gondoltam, hogy újra megnézem, milyen is. Gondolkodtam mit válasszak, mert nem akartam egy előre elkészített hideg salátát enni, de nem tudtam, hogy a tésztaételek milyen gyorsan készülnek el. Ezért az egyik csirkeételüket kóstoltam meg, ami talán a Diego nevet viselte. Ez elvileg egy csípős-paradicsomos csirkemell, burgonyakrokettel és salátával. Nem hangzott rosszul, plusz desszertként mellé egy vaníliás brownie pohárkrémet kértem.

 


Az ételre szerencsére nem kellett sokat várnom, 10 perc alatt elkészült. A főétel három részből állt, a csirke, a krokett és a saláta. A három közül a csirke a legérdekesebb, ami egy kis lecsós körítéssel érkezett, amiben azonban (szerencsére, mert annyira nem szeretem a lecsót) elsősorban inkább a paradicsom íze dominált, nem egy klasszikus lecsóé, ez nekem ízlett. A csirke is nagyon puha, omlós volt. A ragu tartalmazott még némi bacont, ám ennek az íze egy picit elveszett, valamint jalapeno paprikát, ami eléggé erős volt. Ezzel persze nincs baj, a felirat jelezte, hogy csípős az étel, csupán a szokásos kijelentést teszem: gyerekeknek nem ajánlom.

 

A két köretelem közül mindkettő ízlett, ami azért is volt fontos, mert igazából a kettő együtt volt elég a húshoz. A burgonyakrokett ízletes, jól fűszerezett, de azért mennyiségében ez az 5 kis krokett-szelet nekem picit kevés volt, eléggé be kellett osztani az ételhez. A saláta hagyományos zöldségekből állt, amikhez én a fokhagymás joghurtos öntetet választottam, igazából teljesen oké, nem tudnék nagyon kiemelni belőle semmit, de negatívat sem tudok róla mondani. Mennyiségben ez azért valamivel több volt, mint a krokett. Az étel könnyen elfogyasztható, nem nehéz, és, fogjuk rá, jól is lehet vele lakni.

 


Az utána lévő édesség tulajdonképpen egy csokoládés krémből (öntetből) egy vaníliás tejszínes krémből és némi csokis piskótából áll. Állagra valóban inkább pohárkrém, mint sütemény, de ennek örültem, a sütemények – főleg a brownie – rosszul elkészítve tud száraz lenni, én jobban szeretem a krémesebb állagokat. Itt ezt kaptam, de azért a piskótára ráharapni is rá lehetett. Összességében ez is egy teljesen jó fogás volt.

 

A főételért 1.590, a desszertért 690 forintot fizettem, a mai árakon ez azért annyira nem vészes. Alapvetően pozitív a véleményem a helyről a kóstolás után. Nem kaptam olyan ételt, amit napokig tudnék dicsérni, és az eredeti ízvilága miatt életem végéig emlékezetes marad. De kaptam egy frissen készült, korrekt kaját megfelelő áron, amivel komoly problémám nem volt. És végülis nem kell mindig gourmet-ételeket enni, van, amikor ez is bőven megteszi.

 

Értékelésem: 8/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről: https://www.iltreno.hu/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról