Hamburger a steakhouseból – Muura, Kolozsvár

 

A Muura Steakhouse Kolozsvár történelmi belvárosában található, és már több ismerősöm javasolta, hogy valamikor próbáljam ki. Ami picit távol tartott, az az étterem árkategóriája, ugyanis a legtöbb steakjük igen magas árban van (persze a marhahúsos ételekre ez általában igaz). Ugyanakkor a burgereik ára annyira nem tűnt vészesnek, így tegnapelőtt úgy döntöttem, hogy végre kipróbálom.

 




A kinti részen foglaltam helyet, és szinte azonnal hozták elém az étlapot, a figyelmesség a személyzetnél érezhető volt. Összesen ötféle burgert kínál a hely, egységáron, így csak az összetevőkre kellett figyelni. A névadó Muura burgerre voltam legjobban kíváncsi, ami a hús és a buci mellett salátát, paradicsomot, uborkát, sajtot, olasz sonkát, rántott hagymakarikát, valamint BBQ szószt tartalmaz. Megrendeltem, de mivel a rántott hagymakarikákért nem vagyok oda, helyette sima karamellizált hagymát kértem. E mellett rendeltem hozzá egy adag sült krumplit is.

 

Nem sokkal a rendelés után jött a pincér az evőeszközökkel és a „fűszeres tálcával”, amin ezúttal nem csak só és bors volt, hanem ketchup és majonéz is. Ezek persze szimpla bolti termékek voltak, viszont az, hogy kvázi ajándékba jár az ételhez, nekem mindig pozitív. A Hellmans ketchupot meg még amúgy sem kóstoltam soha. Egyébként nem rossz :).

 


Kb. 10-15 perc várakozás után érkezett meg az étel. A krumpliról sokat nem tudok mondani, viszonylag vastagon vágott, kellemes fűszerezésű jól átsült, finom, ezzel minden rendben van. Amit viszont a burger kapcsán az elején észrevettem, hogy a rántott hagymakarikát valóban nem kaptam meg, de a karamellizált hagymát sem. Nem tudom, ennek mi volt az oka, kommunikációs hiba, vagy egyszerűen nincs mód ilyen típusú cserére, de azért hozott kis hiányérzetet.

 

Mivel egy steakhouseban ettem, a jó hús egy alapelvárásom volt, de nem is kellett csalódnom. Bár kétségkívül egy húspogácsát kaptam, olyan állagút, amilyennek lennie kell, de kóstolva olyan volt, mintha egy jól készült marhasteaket ettem volna. Nem tudom, a marha melyik részéből csinálták, de mind a minőségég, mind az elkészítés első osztályú, a minimálfűszerezés meg nálam kifejezetten pozitív.

 

Ami a zöldségeket illeti, ahogy az elvárható, mindegyik ízletes, és a mennyiséggel sem spóroltak. Ami meglepett, hogy kétféle szósz is került az ételbe, a tetejére egy BBQ, az aljára egy hagyományos burger szósz. Előbbi nekem jobban bejött a sima hamburgeszósz is oké, fűszeres-paradicsomos íze volt, de a BBQ füstössége áthatotta az egész ételt, sokkal markánsabban kijött és nagyon passzolt a húshoz is. A sajt kicsit ráolvadt a húsra, sok extrát nem adott, de azért ízlett.

 

Az egyetlen, ami egy kicsit fura volt nekem, az az olasz sonka. Önmagában kóstolva tényleg prémium minőség, jó húsos, de az ételben gyakorlatilag elveszett. Ezeket a sonkákat nagyon szeretem például pizzákon, de ebben az ételben kb. észre sem vettem volna, ha kimarad belőle. Ez persze részben dicséret is, de annyira komplex volt a burger, hogy kb. teljesen feleslegesnek éreztem benne ezt a sonkát, bármennyire is ízlett.

 


Összességében ennek ellenére is egy remek ételt ettem. Az ára körettel és üdítővel együtt 45 lej, vagyis kb. 3.000 forint, ez nem a legolcsóbb, de azért megfizethető, és ízben tényleg sokat ad. Nagyon hezitáltam, hogy megadjam-e a maximális pontot, mert a hús talán a legjobb volt, amit valaha ettem, de a többi összetevő is remek, összességében azonban talán még vártam valami extrát, ami itt elmaradt. De ki fogom még próbálni a helyet, vagy a csípős burgerüket vagy ha jól fogok állni anyagilag, akkor lehet egy steaket is bevállalok J

 

Értékelésem: 9/10. (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).

 

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/muura.steakhouse/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról