Sokan voltunk jelen – Jelen Bisztró, Budapest


A Jelen bisztróról korábban még sosem hallottam, azonban a Tarisznya Táborok során az egyik nap oda vittük ebédelni a gyerekeket, így volt lehetőségem arra, hogy ott is kipróbáljam, hogyan főznek. Ez azonban kissé speciális helyzet volt. Ahogy megnéztem a hely étlapját, ott kb. 1.700 forintért lehet háromfogásos menüt rendelni, amiben, ahogy néztem, elég különleges ételek is megtalálhatók, a desszertek között volt egy olyan is, amiről fogalmam sincs, hogy az pontosan mi. Ezúttal azonban nem ezt kóstoltuk, hanem egy a gyerekek igényei szerint összeállított menüt: almalevest, valamint rántott húst, sült krumplit. Ezzel persze semmi gond nincs. Mivel a vendégek többsége gyerek volt, fontos, hogy olyan ételeket készítsenek, amit általában a gyerekek szeretni szoktak. És nem mellesleg én is szívesen kóstolom eszem ezeket az ételeket. J

A megérkezésünk után alig 10 percet kellett várni az ételre, ez pozitív. Az almaleves kis csészékben érkezett, ahogy az sok étteremnél szokás. Megkóstoltam, és nagyon ízlett. Az alma íze dominált, és nem éreztem benne aromát, aminek a kismarosi gyümölcslevesek (erről még fogok írni) után nagyon tudtam örülni. A leves fűszerezésében a fahéj dominált, ami az egyik kedvenc fűszerem, így ez egy újabb pozitívuma volt az ételnek. Ezenkívül egész almadarabok is voltak a levesben. Annyira ízlett, hogy még az egyik gyerekét is megettem, akinek a fahéj miatt nem ízlett (ez mondjuk egy kisebb kritika is volt a leves mennyiségére, ami lehetett volna több is).

Mielőtt megkaptuk volna a főételt, szép nagy tálakban tettek az asztalainkra csalamádészerű salátát (vagy lehet, hogy csalamádé volt, csak nálunk máshogy készül). Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni, mert a rántott hús és a sült krumpli klasszikus menüétel, de nekem gyakran hiányérzetem van, ugyanis szerintem ez a két sósabb étel nagyon kívánja, hogy vagy egy friss zöldsaláta, vagy valami savanyúság legyen mellette. De nagyon sok helyen ez kimarad. Szóval pozitív, hogy erre is gondoltak. Sőt, még ennél is többre! A gyerekeknek hoztak ki ketchupot a sült krumplihoz. Általában nem szoktam a bolti ketchupot pozitívumként értékelni, de az, hogy egy hely képest a vendégek igényeit ilyen formán kielégíteni és így még gyerekbarátabbá tenni az ételt, nekem szimpatikus volt.

Maga a hús egyébként jól elkészített volt, a bundája ropogós, belseje finom és puha. A krumpli szintén oké volt, friss, finom. A legtöbb tálon egy nagy szelet hús volt, néhányon két kisebb. Összességében ez a mennyiség a gyerekeknek oké, a  nagyobb étvágyú felnőttek azért ettek a gyerekek maradékából.

A vegetáriánusok lecsót kaptak, ami számukra márcsak azért is volt felüdülés, mert Kismaroson folyamatosan rántott ételeket (gomba, karfion, sajt) ehettek. Ezt nem tudtam megkóstolni (annyira nem is akartam, mert a lecsó nem tartozik a kedvenc ételeim közé), de akik azt ettek, azok dicsérték nekem.

Az ételért fejenként 1.200 forintot fizettünk, ami a pécsi menüárakhoz képest nekem kicsit borsosnak tűnt, valójában viszont ha a pesti menük árát nézzük, akkor egyáltalán nem nevezhető kiemelkedőnek, sőt!

Mindent egybevetve ettem egy kiemelkedően finom levest, egy jó főételt, amihez saláta és ketchup is dukált, a mennyiségével úgy, hogy dupla adag levest ettem, jól laktam, és a kiszolgálás kedves, és a gyerekek igényeit kielégítő volt. Még nem akarom azt mondani ez alapján, hogy a hely tökéletes, de egyértelműen felkeltette az érdeklődésemet és szeretném kipróbálni a hely további ételeit is. Ha az is ízleni fog, akkor megadom neki a maximális pontszámot is.



Értékelésem egyelőre: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/jelenbisztro/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról