Szülinapi lakoma a javából


A Mr. Remy Gyros Bárról korábban már írtam. Akkor az ételbárban kapható egyik gyrostálat vettem górcső alá. Mészáros Csabának, a hely tulajdonosának és szakácsának, azonban van egy másik vállalkozása is. Rendezvényekre készít ételeket (igény esetén akár helyszínt is biztosít rendezvényekre Bicsérden). Amikor a nagymamám 80. szülinapja közeledett, gondolkodtunk a családdal, hogy az étel kérdését hogyan oldjuk meg, mert a faluban nincs étterem, főzni nem akartunk. Végül én javasoltam, hogy rendeljünk a Csabától ételt, és ennél is maradtunk. Ennek az élményeiről fogok most írni.

A partin összesen 16-an vettünk részt. A fatálakat, amin az ételek voltak, a szüleim vették át és hozták el Fekedre. Amikor megláttam az elsőt, egy kicsit megrökönyödtem. Íme:




Csak a rend kedvéért nézzük meg, mi van rajta:
-         4 szelet rántott csirkehús
-         4 (mézes?-)chilis csirkeszárny
-         6 mangalica fasírt
-         6 halfasírt
-         6 kapros-juhtúrós csirkemell
-         4 Rántott sajt
-         2 Vargánya gombával és májjal töltött csirkecomb.


Plusz a tálhoz volt sült krumpli, zöldsaláta és lilakáposzta. Ez már önmagában nem gyenge, de amit most leírtam, az volt a 4 személyes adag. Magyarul 4 ilyen tálat kaptunk. Mivel a vendégek fele ráadásul 60 év körüli vagy a feletti volt, nekik már nem volt akkora étvágyuk, így még másnap ebédre is bőséggel maradt az ételből. De ha 16 jó étvágyú férfi lett volna itt, akkor sem biztos, hogy ez elfogy. Magyarul nem gyenge adag volt.

A hétféle ételből én 4-et kóstoltam meg, mivel a kapros túrót és a gombát annyira nem szeretem, a sajtot meg meghagytam azoknak, akik ténylegesen nem esznek húst.

A rántott csirke teljesen jó volt, kívül ropogós, belül puha, az íze is kiváló, maga a hús meg egyáltalán nem száraz. Ez egy jolly joker a tálon, a legtöbb étel magyaros-görögös fűszerezéssel és ízesítéssel készült, így lehet, hogy egyeseknek megosztó lesz, de ezt biztosan mindenki szeretni fogja.

Az én igazi kedvencem azonban a csirkeszárny volt. Ezzel az étellel kapcsolatban általában vegyes érzéseim vannak. Szeretem, jóval kevésbé érzem száraznak, mint a csirkemellet (ha nem készítik el jól), viszont sokszor bajlódok vele, mert nagyon sokszor a szárny csontján alig van hús, és azt már lerágcsálni is kihívás.  Ezek a szárnyak azonban szép nagyok voltak, és még késsel is le tudtam vágni róla a húsfalatokat. De mégsem emiatt volt igazán különleges. Csípős volt, de nem veszettül erős, hanem a csípősség mellett lehetett érezni a hús ízét is, és azt az édeskés mellékízt is. Jó néhány helyen ettem már csirkeszárnyat, de eddig messzemenőkig ez viszi a prímet nálam.

Mivel a családban én vagyok leginkább halas, borítékolható volt, hogy a halfasírtok elfogyasztásából oroszlánrészt kell vállalnom J. A fasírt belseje lazaccal volt töltve, az egy kifejezetten ízletes része volt, de a külső része is nagyon-nagyon jó. És még olívabogyó is van benne.

A mangalica fasírt is nagyon jól elkészített, és érződik a disznóhús íze benne. Megmondom őszintén ez volt az, aminek az íze nekem kissé sósnak tűnt, de az is igaz, hogy ezt egy nappal később, hidegen ettem csak, így lehet ez is befolyásolta az ízét. Édesapám a szülinapi ebédkor evett belőle, ő nem érezte sósnak, azt mondta, tökéletes az íze.

A másik 3 ételt én nem kóstoltam, de akik ettek belőle, azok nagyon dicsérték őket. A köretek közül a krumpli héjában sült, de kis ropogóssága azért volt a szélén, nagyon ízlett, a saláta az alján is jól sikerült, valamint a lilakáposzta is, bár én nem vagyok annyira a párolt lilakáposzta híve, de azért megkóstoltam, karakteres, kellemesen fűszeres íze volt.

Mindent egybevetve embertelen módon jól laktunk, valószínűleg kétszer ennyi embernek is elég lett volna ez a 4 tál. Az ételért fejenként 2.900 forintot fizettünk, de ezért a minőségért és mennyiségért ez egyáltalán nem volt nagy ár. Úgyhogy ha valami rendezvényre szükségetek van ételre, bátran ajánlom!


Értékelésem: 10/10 (hogy ez mit jelent, azt itt megnézheted)

Bővebben a helyről:  https://www.facebook.com/mr.remy.gyros/

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról