Lejátszottam a Vb-t


Most már eljutottunk addig, hogy mindenki tűkön ülve várja a foci VB negyeddöntőit, majd az elődöntőket, végül a döntőt. De vajon mi lesz a vége? Megpróbálom megtippelni a meccsek eredményeit, és hogy hol ki fog továbbjutni. Természetesen ez nem több mint egy egyszerű tipp. Ezzel lehet vitatkozni és egyet nem érteni, de kérem, mindezt kulturált hangnemben tegyük! No, de vágjunk bele!


Negyeddöntők:


Franciaország – Uruguay:

A két meglehetősen gólerős támadójátékot képviselő csapathoz méltó meccset fogunk látni. A dél-amerikaiak viszonylag korán megszerzik a vezetést, a franciák azonban a félidő végén egyenlítenek. A lendületet továbbviszik a második félidőre, és hamar vezetést szereznek, de Uruguaynak is lesz tartása, és kiegyenlítenek. A mérkőzés az utolsó percekben fog eldőlni, amikor a franciák még egy góllal a legjobb 4 közé kerülnek.

Tippem: 3-2 a franciák javára.


Brazília – Belgium:

A Japán ellen nagyot küzdő belgák nagy lelkesedéssel kezdenek, valósággal lerohanják a dél-amerikai ellenfelüket, és viszonylag hamar vezetést is szereznek. A brazilok ezt követően igyekeznek egyenlíteni, ám nem sikerül, sőt a belga válogatott egy kontrából meg is duplázza az előnyét. A mérkőzés végefele a brazilok még tudnak szépíteni, de az egyenlítés már nem fog összejönni nekik.

Tippem: 2-1 Belgium javára


Oroszország – Horvátország:

Az oroszok nagyon taktikus, szervezett játékkal ejtették ki a spanyolokat, akik kicsit talán le is becsülték ellenfelüket. A horvátok azonban, akik a dánok ellen majdnem pórul jártak, már nem fogják megtenni ezt a szívességet nekik. A mérkőzés elején kialakítanak pár veszélyes helyzetet, és már az első félidőt kétgólos előnnyel zárják le. Az oroszok próbálnak egyenlíteni, de támadásaik meddők lesznek, sőt a meccs vége fele egy harmadik horvát gól mindent eldönt.

Tippem: 3-0 a horvátok javára


Anglia – Svédország:

A negyedik, talán leggyengébb, ágon az angolok fognak támadóbban fellépni, azonban a svédek szervezetten játszva el tudják fojtani az angolok játékát. A második félidő derekán aztán egy ellenakcióból megszerzi a vezetést a skandináv ország. Az angolok próbálnak egyenlíteni, de a Svájc elleni meccshez hasonlóan itt is sikerül kivédekezni a szigetország támadásait.

Tippem: 1-0 a svédek javára


Elődöntők:


Franciaország – Belgium:

Az elődöntő slágermérkőzése a vártnál sokkal unalmasabban fog alakulni. Mindkét inkább támadójátékáról ismert csapat itt a biztonságra fog játszani és a félidő egy unalmas 0-0-al fog zárulni. A második félidőben gyors francia vezetés után percekkel később egyenlítenek a belgák, majd mindketten folytatják a maguk biztonsági játékát. Így végül eljutunk a büntetőkig, ahol Curtois 2 tizenegyest is hárítani fog, ami a döntőig juttatja őket.

Tippem: 1-1, büntetőkkel a belgák jutnak tovább.


Horvátország – Svédország:

A horvátok ezúttal is támadólag lépnek fel, a svédek inkább kontrákra próbálnak majd építeni. Az első félidő viszonylag eseménytelen játéka után a szünet előtt nem sokkal a horvátok megszerzik a vezetést. A svédek ezután megpróbálnak felpörögni, sikerül is nekik pár helyzetet kialakítani, a horvátok azonban mindezt kivédekezik, sőt, egy kontrából még egy gólt lőnek. Ezután további gólszerzésre nem kerül sor.

Tippem: 2-0 a horvátok javára.


Bronzmeccs: Franciaország – Svédország

A két ország közül a franciák nehezen pörögnek fel a meccsre a bukott elődöntő után, a svédek meg nem tudják igazán a saját játékukat játszani, így a bronzmeccs egy unalmas 0-0-ba fullad, egészen a tizenegyes-párbajig. A franciák az első büntetőjüket elrontják, de aztán összekapják magukat és a többi tizenegyest értékesítik, miközben a svédek kettőt is hibáznak. Így Franciaország bronzéremmel vigasztalódik.

Tippem: 0-0, büntetőkkel a franciáké a bronzérem.


Döntő: Belgium – Horvátország:

A fáradt, ám lelkes Belgium, és a könnyebb ágon magabiztosan bejutó horvátok izgalmas, sok helyzettel tarkított döntőt fognak játszani. Horvátország fogja megszerezni a vezetést, de Belgium még a félidőben egyenlít. A második félidő derekán ismét szomszédaink szereznek vezetést, de Belgiumnak még erre is lesz válasza. A hosszabbítás első 15 perce eseménytelenül telik, ám a második felének közepén a horvátok ismét vezetést szereznek. A belgák minden mindegy alapon kitámadnak, de gólt nem szereznek, sőt a meccs végén még egy kontrából a horvátok újabb gólt szereznek. Ezzel a világbajnoki címet is megszerzik.

Tippem: 2-2, hosszabbítás után 4-2 a horvátoknak.


Végeredmény:

1.       Horvátország
2.      Belgium
3.      Franciaország
4.      Svédország

Ti mit gondoltok? Kik fogják játszani a döntőt és kik állhatnak fel végül a dobogóra?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról