Kebab Szombathelyről – Basarili kebab
Szombaton
egy hatalomkártya verseny keretében jártam Szombathelyen, és ha már így
alakult, egy gyorskajáldát is kipróbáltam. Kettő között hezitáltam, mert egy
korrektnek tűnő pizzéria és egy kebabos is volt a környéken, de végül az utóbbi
mellett döntöttem (1-2 nagyon szép pizzából kiindulva lehet azt kár volt
kihagyni, de talán majd máskor). Maga a hely leginkább kebabokat, boxokat és
tálakat kínál, viszont a hagyományos borjú- és csirkehús mellett tonhalas és
rántott húsos verzióban is, valamint nagyon sokféle szósz közül is lehet
választani. Szóval izgalmasnak tűnt.
Én
végül a sima kebab pitát kértem vegyeshússal (borjú + csirke), hozzá csípős és
kapros szószt. Kb. 5 perc alatt el is készült és ehettem is az ételt. A pitánál
rögtön piros pontot kapott a hely, mert nem a szokványos terméket kaptam, hanem
egy magokkal díszített, kissé édeskés, kellemes tésztát. Azt nem tudom, hogy
helyben készítik, vagy valahonnan beszerzik, de az nagy pozitívum, hogy nem egy
tucatterméket kóstoltam. Az indítás teljesen jó.
Szintén
működött mind a csirke, mind a borjúhús. A borjú nem volt sem gumis, de rágós,
sem íztelen, kellemes az egész, és a csirke is hozta azt, ami elvárok tőle.
Ugyanez a mondat igaz a zöldségekre is, mindegyikből sokat kaptam és ízletes. Ezzel
sem volt semmi bajom.
Ami
nálam talán a megosztóbb volt ebben az ételben, az a két szósz. Miközben egyik
sem volt rossz, nekem picit sok volt mindkettő. Mármint nem mennyiségében,
hanem összetevők arányában. Na jó, elmagyarázom :). Én szeretem egy kebabszószban
a kaprot, mint kiegészítő fűszert, de azt nem, ha tele van tömve kaporral és
egy teljesen natúr joghurtba szórják bele a kaprot és azon kívül semmi mást nem
érzek. Ebben a szószban rengeteg volt a kapor, nekem sok. Viszont mentségére
legyen mondva, hogy más ízeket is hozott, a majonéz, a fokhagyma, egy kis
közel-keleti fűszerezés, tehát változatos volt azért, csak nekem picit több
kaporral, mint amit szeretek.
A
csípősnél ugyanez volt. Nagyon csípős (nem a mézes chilit ettem, hanem a
hagyományos csípőset), tényleg csak azoknak ajánlom, akik szeretik, ha csíp az
étel. Viszont nekik nagyon, mert a csípősség mellett egy édes, de mégis
karakteres mellékíze volt, ami így nálam kiemelte a legtöbb hagyományos
kebabszósz közül akkor is, ha nem pont az én ízlésemnek volt megfelelő.
Az
ételért 1.700 forintot fizettem, ami nem olyan sok egy ilyen ételért a mai árak
mellett. Azt gondolom, hogy a szószok miatt lehet ez az étel megosztó. Akiknek
ezek az ízek bejönnek, azok lehet, hogy a kedvenc helyükként fognak rá
tekinteni, akik kevésbé, azok inkább mást választanak. Szerencsére nem kell feltétlenül
más helyet választani, mert hagyományos joghurtos szószuk, tzatzikijük,
remuládjuk és mézes chiliszószuk is. Nekem összességében bejött, nem 100%-ig az
én ízlésvilágom, de egyedi és markáns ízeket hoz. Ezt pedig mindenhol tudom
értékelni.
Értékelésem: 8/10
(Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://basarilikebab.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése