Még egy török kebabos – Szeráj étterem, Budapest
Tudom,
lassan már a könyökötökön fog kijönni, hogy ennyi különböző, de hasonló profilú
helyről írok, de szerintem érdekes egymással való összevetést is jelentenek
ezek. A Vígszínháztól nem messze lévő Szeráj éttermet egy ideje már figyeltem,
de a lélek végül egyszer sem vitt rá, hogy kipróbáljam. Miután novemberben
egyszer egy kvízt vezettem nem messze tőle a Morrisonban, úgy éreztem, hogy ki
lehet próbálni, a jól végzett munka örömére.
Ezúttal
a kebabtál mellett döntöttem (végre egy hely, ahol a „kebab” elnevezés ellenére
az étlapon nem az szerepel, hogy gyros), és bár kétféle hús itt is választható,
maradtam a csirkénél, e mellett minden mást is kértem bele, és desszertnek egy
török pudingszerű ételt is kértem magamnak, aminek, ha megkínoztok, sem tudom megmondani
a nevét :). Az első, amit észrevettem, hogy itt külön is lehetett pitákat
vásárolni, nekem ez tetszett, rögtön vettem is egyet. Mondjuk egy fél pitát
magához a kebabtálhoz is adtak, így a krumplival együtt ez már kissé
szénhidrát-túltengés, de annyi baj legyen, sokat nem ebédeltem.
A
pita rögtön egy vegyes érzést adott. Az egyik, amit éreztem, hogy nem
túlságosan friss, kicsit szikkadt, nyilván a nap elején készülhetett.
Másrészről viszont az íze ezzel együtt egyáltalán nem rossz, sokkal
karakteresebb, mint a legtöbb bolti pita és tortilla, amit szoktak adni. A
másik köretelem a hasábburgonya, az korrekt volt, bolti termék, de jól készült
és egész friss is volt.
A hús
hagyományos csirkehús, normál fűszerezéssel, nem tudnék róla semmi rendkívüli
mondani, de rosszat sem, nálam ez okés. Érdekes egyébként, hogy utólag olvastam
el a hely FB értékeléseit és ott több olyat láttam, hogy a csirke nincs
rendesen átsütve. Én ezt nem tapasztaltam, teljesen elégedett voltam a
sütéssel. A kétféle szósz kapcsán kisebb kritikáim voltak, leginkább a csípős
vonalában, ugyanis, amellett, hogy csípett, éreztem egy sósabb ízt benne, ami
fokozza a csípősséget, annyira nem éreztem kellemesnek. A másik öntet sok
extrát nem adott az ételhez, de legalább kellemetlen utóíze sem volt.
Zöldségfronton ismételten működött a történet, mindenből sokat adtak és jó is
volt. Összességében a tál mennyiségében is adja azt, amit adnia kell.
A
desszert alapvetően egy tejpuding jellegű étel volt, állagra tökéletes, nem
folyik el, de nem is kemény, nagyon krémes, ízben picit már határon van a
kellemesen édes és a gejl között, de nekem ez még a határon belüli kategória,
és a kicsit sósabb tál után kimondottan jól esett.
Nem
emlékszem pontosan az árra, de a tálért, az extra pitáért és a desszertért
picivel több, mint 3.000 forintot fizettem, de ez azért két bő fogásért nem
olyan vészes. Igazából érdekes helyzet, mert ha a sztereotípiáimból indulok ki,
akkor ez megint egy pozitívabb kategóriába kerülő besorolás. 1-2 hiba azért
megjelent, de összességében szerintem nem volt rossz étel, és ha kicsit
korábban megyek, lehet a pita is adott volna egy még jobb élményt. Azt nem
mondom, hogy aki nem szereti a török kebabosokat, az itt fogja megkedvelni, de
az esély szerintem megjárt neki.
Értékelésem:
7/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://www.facebook.com/szerajofficial
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése