Ha ennél is kebabot, meg nem is – Best Food Grill, Duna Chef saláta

 

A belvárosi Best Food Grill étteremről írtam már korábban és időnként eljárok oda enni egy kebabot. Egy alkalommal azonban hezitáltam. Elegáns ruhában voltam, ezért nem akartam sima kebabot enni (azt nem lehet szépen), viszont a tálat meg túl nagynak éreztem, annyira nem  voltam éhes. Akkor jutott eszembe, hogy kipróbálok valami más ételt, mondjuk egy salátát. A Duna Chef mellett döntöttem, mert úgy láttam, hogy az egy húsos sali, gondoltam, hasonló alapanyagokból, mint a kebabjaik, de valami más csak van benne. Nos, próbáljuk ki!

 

Az alapkérdések megegyeztek: kérek-e csípőset ill. hagymát, valamint csirke vagy borjú. Végül a csirkét választottam és a csípős kihagyása mellett döntöttem, de hagymát kértem hozzá. Innentől csak pár percet kellett várnom és az asztalomon is volt az étel.

 

És valóban sok tekintetben hasonlított a kebabtálra, de azért voltak eltérések is. Az egyik a tálalás, itt egy mélytányért kaptam, alján a zöldségek, tetején a hús és mellé egy fél pita, hogy azért minimális szénhidrát mégis legyen. Ami a húst illeti, egy korrekt csirkehús, jól fűszerezett, puha, rendben van. A szósz sem volt ismeretlen, ugyanaz a kebabszósz, amit használnak, de ezt szeretem, alapvetően édeskés, de mégis van benne pici savanykás íz, majonézes alapú, tetszik. Ami még növelte a pozitívumok sorát, hogy a zöldségekre és a húsra is jutott belőle, így jó szaftossá tette a salátát.

 

Ami a saláta összetételét illeti, azt láttam, hogy egy vegyes salátakeverékből is tettek bele és még ahhoz raktak hozzá más zöldségeket. Így azonban valamivel változatosabb volt, mint a kebabban lévő zöldségek, talán többféle leveles saláta is volt benne, de amiben biztos vagyok, hogy a paprika extra zöldségként megjelent. Ami viszont igazán pozitív meglepetés volt, hogy két igen emberes feta sajt is belekerült a salátába a hús és a zöldségek mellé. Na, ez nagyon jól esett, és még egy extra íz. Komolyan, ez egy sokkal változatosabb étel, mint a kebab-tál, mostantól ilyet eszek helyette!

 

Az egyetlen elem, ami a tálhoz képest kimaradt ebből az ételből, az a hasábburgonya, de összességében nekem az annyira nem hiányzott, sőt, kifejezetten zavarni szokott, ha egy tál fele vagy nagyobb része egy boltban is megvehető krumpliból áll. E mellett talán ez az étel mennyiségében minimálisan kisebb, mint a tál, cserébe viszont van hozzá pita, feta-sajt és több zöldség. Nekem emiatt nagyon bejött, könnyedebb, ízesebb étel volt, ami nem telíti el az embert, de bőséggel jól lehet vele lakni. És ez 2.000 forintban került, ami a mai árak mellett egyáltalán nem sok.

 

Ugyanakkor sajnos van valami, ami a végén kikívánkozik. Néhány nappal az első kóstolásom után visszamentem, és ugyanezt kértem, csak borjúhússal. Most attól tekintsünk el, hogy a csirkehús jobban ízlett, a borjú picit rágósabb volt, mert ez ízlés kérdése. Attól viszont nem tudok elvonatkoztatni, hogy sok tekintetben más volt ez a salátatál, mint a másik, és nem az előnyére változott. Itt kb. az egész szószt a húsra öntötték, emiatt a saláta bizonyos része száraz és picit íztelen volt (azért a zöldségeket önmagában ízesítés nélkül nem a legnagyobb gasztronómiai élmény rágcsálni). E mellett a pitát egy az egyben lehagyták róla, és a hagymát is, pedig mondtam, hogy kérek. Ezek hiánya ízben azért jóval egysíkúbbá tette a kaját.

 


Mivel a kettő között olyan kis különbség volt időben, hogy ennyi idő alatt nem történhetett ekkora változás, két dolog lehetséges: az egyik, hogy az ételt készítő személytől függ, hogy ténylegesen milyen alapanyagok kerül a tányérra, a másik, hogy másodszor a nagy forgalomban nem figyeltek oda a salátámra, lemaradt pár dolog és kicsit hanyag munkát végeztek. Őszintén remélem, hogy a második eset áll fenn, mert hibázni emberi dolog, de az azért szerintem egy alapelvárás, hogyha kétszer ugyanazt az ételt rendelem, akkor ne 25-30%-ban más ételt kapjak függően attól, hogy épp ki van benn. Egyelőre az értékelésemben ezt nem veszem figyelembe, és vélelmezem, hogy egyszeri hiba volt, de ha megint ilyet tapasztalok, akkor azért változtatni fogok. De mivel az első étellel nagyon elégedett voltam, most még egy szép magas pontszám jön.

 

Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/bestfoodgrillpecs/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról