Igazi görög gyros? – Gyros Brothers, Budapest

 

A gyros az egyik kedvenc Street Food ételem, ugyanakkor, ahogyan már írtam korábban, a klasszikus görög gyros és a legtöbb itteni gyrosos között azért elég jelentős a különbség. Ez nem feltétlenül baj, de azért mindig kíváncsi vagyok, hogy találok-e olyan helyet, ahol autentikus gyrost kínálnak. Az újpesti Gyros Brothersnél ezt reklámozták, így amikor végeztem az aznapi könyvtári kutatásaimmal, biztos voltam benne, hogy ki fogom próbálni. Egy grillsajtos gyrost kértem, „sétálóba”, semmi extra hozzá.

 


Az étel szűk 10 perc alatt elkészült, a személyzet is kedves volt, e téren semmi probléma. Azt már az elején láttam, hogy pitában azt a klasszikus görög pitát használják, ami tekercsként „működik”, de vastagabb, mint a hagyományos tortilla tekercsek. Ízében abszolute rendben van. A grillsajtot az étel tetejére tették „sapkaként”, a sajt önmagában is kellemes ízű volt, de a grillezés még hozzátett, nagyon rendben van ez is.

 


Zöldségfronton itt sem volt zöldsaláta, csak paradicsom, uborka és hagyma, de azok elég tisztességes mennyiségben. Olívabogyót nem tettek bele, de az igazat megvallva nem is hiányzott, nem szeretem. A pitába itt is került hasábburgonya, ez nekem bolti terméknek tűnt, de frissen készítve, ez így teljesen oké. A hús omlós, hagyományosan fűszerezett, kellemes ízű csirke, ez is nagyon ízlett.

 

A végére hagytam a szószokat, leginkább azért, mert azt éreztem, hogy erősen egybefolyt a csípős és a tzatziki, mert egy sűrű, savanykás, joghurtos, de mégis pikáns szósz ízét éreztem. Viszont eszméletlen módon bejött nekem ez így, az egyik legkellemesebb szósz-élményem volt, amit gyrostól valaha kaptam.

 


Mindent egybevetve egyetlen egy apró kritika sincs, amit ennek az ételnek a minősége kapcsán tudnék mondani. Az árával azonban volt egy kis gondom. 1.690 forintot fizettem a gyrosért úgy, hogy az elfogyasztása után azt éreztem, hogy azért nem laktam teljesen jól. Persze az is igaz, hogy reggel 9 óta nem ettem és lehetett már vagy után 5 óra, és ami finom, abból általában többet kíván az ember, így lehet, hogy ezek is benne voltak ebben az érzésben. De azért ezt az árat kicsit soknak éreztem (grillsajt nélkül mondjuk 300 forinttal olcsóbb lett volna), bár lehet, csak elszoktam a pesti áraktól. Ezért – és csak ezért – nem tudom megadni neki a maximális pontot, de az étel íze az tökéletes volt.

 

Értékelésem: 9/10. (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).

 

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/Gyros-Brothers-107910721042930/

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról