Palacsinta a köbön – Creppy Palacsintaház, Miskolc

 

Amikor a miskolci ismerőseim megtudták, hogy a környéken nyaralok, próbáltak tippeket adni, hogy milyen éttermeket próbáljak ki. Több ötletet is kaptam, de a Creppy Palacsintaház volt egyértelműen, amit a legtöbben megemlítettek. Megnéztem előzetesen a weboldalt is, szimpatikus volt, a kínálatában néhány leves, valamint sós- és édes palacsinták tömkelege található, amelyek azonnal meghozták a kedvem. A képek és az árak alapján feltételeztem, hogy eléggé nagy adagokkal dolgoznak, ezért gondolkodtam, mi volna az optimális, mert éreztem, hogy egy adag sós és egy édes palacsinta már sok lenne.

 


A hely – ahol egyébként érdemes előre asztalt foglalni – minden héten árul menüt, amiben lehet választani 2 leves, három sós- és egy édespalacsinta között alacsonyabb áron. Sajnos azonban pont azon a héten, amikor voltam, sikerült egy grillázs alapú palacsintát az édes szekcióba tenni, amiben mogyoró és mandula van, amit nem szeretek, és mivel az édes palacsintát semmiképp nem akartam kihagyni, ezért ezt elvetettem (természetesen nincs harag, ezt nem tudhatták). Ezért végülis egy pincegulyás és egy édes palacsinta mellett döntöttem, utóbbiból az Aphroditét választottam, ami egy epervelős palacsintatölcsér bourbon vanília fagyival és tejszínhabbal, meg némi gyümölccsel kísérőnek, üdítőnek pedig egy Shrek limonádét, ami a szokásos limonádé összetevők mellett Blue Curacao sziruppal készül.

 


A limonádét hamar megkaptam, szépen mutatott az ital alján az a kis kék szirup, megkóstolva viszont a limonádét igencsak savanyúnak éreztem. A szirup meg természetesen édes volt. Na jó, ezt keverjük össze.

 


Na, most már értem, miért Shrek a neve J. Így már ízlett az ital, a citrusos-narancsos íz nagyon markánsan kijött, de így már kellőképpen édes is volt. Ez jól esett. Kb. 15 perc várakozás után érkezett a pincegulyás, ami szintén egy igencsak emberes adag, nem spóroltak vele. A marhahús mellett füstölt csülök is volt benne és a zöldségekkel sem spóroltak, igazán tartalmas, húsos, ízletes étel volt, nekem magában egy picit sós és csípős, de kenyérrel együtt már teljesen rendben volt. Az egyetlen problémám az volt, hogy gyakorlatilag már ezzel jól laktam, nem tudtam, belém fér-e a még a palacsinta.

 


10 perccel később már érkezett is a „desszert” ami szintén nem kis adag. Két hatalmas palacsintatölcsér, benne a velő, ami egész eperdarabokat is tartalmazott, mellette pedig a fagylalt és a gyümölcsök. Sok mindent nem tudok hozzáfűzni, minden nagyon finom volt, a velőnek ténylegesen eper íze volt, érződött, hogy nem sok mindent tettek hozzá, de ez így volt jó, a palacsinta tésztája is ízletes, a vaníliafagyival külön tetszett, hogy a hideg-meleg meg az édes-savanyú ízek játéka is megvolt. Igazából érdekes, mert ez a palacsinta-eper-tejszín-vanília egy teljesen hagyományos desszert-kombináció és nincs benne semmi rendkívüli, ám a kivitelezés mégis egyedivé és különlegessé tette. Megenni viszont tényleg nem tudtam, ez már túl nagy volt.

 


A két étel külön-külön 2.190 forint volt, ami nem kevés, de igazából az egyikkel is jól tud lakni az ember. Az ízek számomra tökéletesek voltak, a kiszolgálás kedves, segítőkész (bár a mellettem lévő asztalnál kis híján flambírozás közben felgyújtották a dísznövényt, de ilyen előfordul J), az egyetlen dilemmám ez a mennyiség volt. Ugyanis egy édes palacsintát önmagában nem szeretek ebédre enni, viszont ha bármi mást kérek (levest vagy húsos palacsintát, mindegy), akkor ez az adag már rengeteg lesz (és gondolom ezzel nem vagyok egyedül). Nem tudom, lehet-e itt fél adagokat kérni, és ha igen, mennyiért, de így utólag a 2 ételből az egyiknél elég lett volna fél adag és az lett volna oké mennyiségben. De ez az ételek minőségéből és a hely hangulatából semmit nem von le.

 


Értékelésem: 10/10. (hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz).

 

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/palacsintahaz

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról