Én a vízilóval vagyok – Happy Hippo, négysajtos pizza + Churros
A
Happy Hippo pizzériát régóta látom a Netpincéren, néha a hirdetéseibe is
belebotlok, sőt, a gerillamarketing jegyében jópár matricázott oszlopot is
láttam a klasszikus vízilovas logoval a pécsi utcákon. De eddig nem nagyon
kóstoltam, amiben az is benne volt, hogy csak pizzát kínáltak sokáig. Most
viszont amikor ránéztem az étlapjukra, azt láttam, hogy sokkal komplexebb, mint
eddig volt, immáron desszertet, hamburgereket és sok másfajta ételt is kínálnak.
Így egy szombat este már úgy gondoltam, hogy kipróbálom a helyet.
Bár
általában nem pizzát szoktam rendelni, a klasszikus főételeket és a burgereket
jobban szeretem, aznap azonban egy meccsnézős napot tartottam, így mégis a
pizza mellett maradtam. Azok közül is a négysajtosat választottam (itt cheesio
néven fut), ami itt kéksajtot, márványsajtot, camembert sajtot, mozzarellát és
trappistát tartalmaz, valamit egy kedvenc desszertemet, a churrost is
kipróbáltam, a választható mártások közül a csokoládé mellett döntöttem.
A
helynél 50 perces kiszállítási időt láttam, és ez be is jött, sőt, egy perccel
még jobbak is voltak, mert a rendeléstől számított 49 perc után már a kezemben
volt az étel, ami kinyitva elég látványosan hatott. A négysajtos pizzáknál mindig
az egyik legelső dolog, amit vizsgálok, az a sajtok mennyisége, hogy vajon négy
összetevőnek kezelik a sajtokat, vagy a négy sajt összesen annyi, amennyi
trappistát tesznek egy sima pizzára. Szerencsére itt a mennyiséggel semmi baj
nem volt. A trappista és a mozzarella sajt kb. betöltötte a teljes pizzát, a
másik kettő a pizza egyes részein voltak megtalálhatók, de azokkal sem
spóroltak. Sajnos múlt pénteken tropára ment a telefonom, és a készített fotók
még rajta voltak, így nem tudom a képeket mutatni, ezt most nagyon bánom,
tényleg jól nézett ki.
És
szerencsére ízben is hozza, amit kell. A tésztája az átlagnál picit vékonyabb,
de nem papírvékony, és kellemes ízű. Az igazi kedvencem azonban a szószuk volt,
egyértelműen a paradicsom dominált benne, de e mellett is kellemesen fűszeres.
A sajtok mindegyike jó minőségű, az igazi kedvencem az volt, hogy a márványsajt
krémes állaga elütött a többi sajttól, így egy kicsit olyan érzésem volt,
mintha kétféle pizzaalap lett volna az ételen, egy sajtos és egy paradicsomos,
és a kettő nagyon passzolt egymáshoz. De a többi feltéttel sem volt semmi baj.
Nagyjából
a pizza kétharmadát ettem meg, utána már jól laktam, de valamennyit a churrosból
is megkóstoltam. 8 darabot kaptam belőle, ugyanolyan szirmokat, amiket korábban
az Epic Burgerben, itt most nem csináltak belőle szép virágformát, de kiszállításnál
ezt amúgy sem lehetett volna kivitelezni, szóval nincs harag :). Egyébként ízre
és állagra is jó, édes, ropogós, a hozzákapott mártás külsőleg kicsit a
McDonaldsos csokiöntetre hajaz, de annyi baj legyen, az íze kellemes, nem túl
édes, ami ennél a desszertnél nagyon jó. Ami a mennyiséget illeti, a fele bőven
elég volt, a maradékot másnap ettem meg, addigra nyilván a frissességéből
veszít az édesség, de még ezzel együtt is ízletes volt.
A két
ételért együtt 3.280 forintot fizettem, ha jól emlékszem 2.290 volt a pizza, és
990 a churros, de a hely étlapján meg lehet nézni. Összességében nagyon pozitív
benyomást keltett bennem ez a hely, sokkal jobb ételeket kaptam, mint amire
számítottam és igazából semmibe sem tudok belekötni. Azért érdekes persze az
összehasonlítási alap, mert néhány nappal később ettem az Elefántos étteremben,
ami azért egy másik kategória volt, de árban is az. Viszont azt gondolom, hogy
azon az áron, amiért ez a hely dolgozik, nagyon minőségi ételeket ettem, amiket
bátran ajánlok másnak is. A hamburgerüket pedig majd kipróbálom egy másik
alkalommal.
Értékelésem:
10/10 (hogy ez mit jelent,
azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://happyhippo.hu/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog
facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Imádom a pizzáikat! Csak ők vannak éjszaka nyitva és minőségi ételeket kapok bármikor. Mindenki talál ízlesének megfelelőt! Sok sikert és jó munkát Nekik! Köszönöm a cikket! Üdv
VálaszTörlés