A türelem rózsát terem – Véndiófa Étterem, Zalaegerszeg

 

Még a nyáron kirándultam Zalaegerszegen, és sok különböző helyen kóstoltam, de eddig elég keveset írtam róluk. A jövőben igyekszem pótolni ezt a mulasztást, és megismertetni titeket pár hellyel, ahol jártam. Az egyik ilyen a Véndiófa Étterem, ahol délidőben menüvel, az esti órákban A’La Carte ételekkel várták a vendégeket. Én végül egy esti látogatást tettem náluk.

 


Az ételkínálatuk alapvetően a hagyományos fogásokra épül, ezek közül választottam egy aszalt paradicsomos csirkemellet, valamint desszertként egy madártejet. A személyzet kifejezetten kedves volt, azt ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy eléggé későn jöttek oda, pedig a vendégek száma ezt azért nem indokolta, nem volt olyan óriási tömeg.

 

8 óra körül érkeztem meg, de majdnem 9 óra volt, mire rendeltem és megkaptam az ételem. Szerencsére a minőség kárpótolt. A csirkehús panírja roppant, de belül szinte vajpuha maradt, a paradicsomos töltelék savanykás íze meg egyszerre volt karakteres, de mégis frissítő. A püré is kiváló, lágy, nagyszerű íze van.

 


A desszert egy klasszikus madártej volt, szerencsére ezúttal is kiváló ízekkel. Az alapját szolgáló sodó igazán ízletes, édes, de a vanília íze is nagyon jól jön belőle, ahogyan a benne lévő habpuffancsok is nagyon kellemes ízűek. Az a kis szárított gyümölcs, ami kiegészítőként került bele meg a savanykás ízével remekül kompenzálta a desszert édességét. Harmonikus volt, finom volt, és még a mennyisége is imponáló.

 

Sajnos a pontos árra már nem emlékszem, ha jól tudom, itallal együtt 5-6.000 forint közé jött ki, ami a mai éttermi árak mellett már nem vészes. Összességében az ételek minősége a maguk egyszerűsége mellett első osztályú, a hely kényelmes, hangulatos, a személyzet együttműködő, szóval nincs semmi gond. Illetve de, egyvalami: a várakozás. Mert arra emlékszem, hogy valamikor 21.35-kor mentem el, tehát több mint 100 percet töltöttem ott. Azért ez sok, főleg, ha az ember nem társaságban van. Csak emiatt nem tudom a maximum pontot megadni. De minden más tökéletes volt.

 

Értékelésem: 9/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)

 

Bővebben a helyről: https://www.facebook.com/vendiofa.etterem

  

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról