Van itt minden – Trófea Grill étterem, Újbuda
Általában
a sima A’la Carte éttermekről szoktam írni, ahol két- vagy háromfogásos menüket
kóstolok. A Trófea Éttermek koncepciója némiképp más: egy nagyobb összegért
(azt hiszem 10.000 forint, de erre meghívást kaptam, így nem néztem meg) 3 órán
keresztül a svédasztalos kínálatból azt eszünk és iszunk, amit akarunk. Ez nem
annyira az én stílusom, mert nem tudok annyira sokat enni, hogy nekem ez
megérős legyen. De ha már itt voltam, ezt kell kipróbálni!
Végül
egyféle levest, kétféle főételt és kétféle desszertet próbáltam ki, igyekeztem
semmiből sem túl nagy adagot enni. Maga a kínálat egyébként 4-5-féle levesből,
ugyanennyi készételből áll, ezenkívül hideg húsok, köretek és saláták is vannak
az asztalon, valamint van egy grillpult, ahol kb. 15 különböző húst és néhány
köretet lehetett süttetni. E mellett egy kisebb ázsiai konyha, egy olasz
részleg, valamint számos desszert- és gyümölcsféle is megtalálható. Szóval aki
ebből nem tud válogatni, annak tényleg nem tudom, mi a jó.
Elsőnek
a levesek közül egy barackkrém-levest kóstoltam meg. És bevallom, ez volt
számomra az egész menüsor legrosszabb része. A barack ízét alig lehetett benne
érezni, ellenben volt egy nagyon gejl édessége az egésznek, és bár szeretem az
édes ételeket, ez azért nagyon a határon volt már nálam is. És ezen
gyümölcsdarabokkal sem próbáltak javítani. Nem mondom, hogy vállalhatatlan, de
ez sokkal inkább volt egy desszert, mint egy leves.
A
második fogás, amibe belekóstoltam, az egy készétel, konkrétan a szarvashús
volt, áfonyás barnamártással, amihez köretként burgonyafánkot és egy erdei
gyümölcsös lekvárt választottam. Na ez már egy sokkal jobb étel volt, a
szarvashús jól fűszerezett és alig-alig lehetett érezni a vadakra jellemző
szárazságot, amit a mártás remekül kompenzált. A szósz az áfonya ellenére nem
volt édes, így a gyümölcslekvár is jó volt mellé. A fánk picit kemény, csak nehezen
lehetett vágni, de ízében tökéletes. Ez remek folytatás volt.
Ezután
picit nem ettem, és úgy gondoltam, hogy a hideg húsokat kihagyom, abban nem
láttam annyi izgalmat, hogy kipróbáljam. Viszont készíttettem magamnak
grillkaját, amibe egy dijoni mustáros tarja, egy görög csirke, két hal és egy
baconbe tekert sajt szerepelt (de mindegyik kisebb szelet, mint amit egy
étteremben kapunk, így ez együtt sem volt egy degeszre evős adag). Itt most már
taktikáztam és ehhez nem ettem krumplit vagy más szénhidrát-tartalmú köretet,
helyette a zöldségekből, valamint a mellette lévő joghurtos öntetből, illetve
majonézből készítettem salátát.
A
húsokból mindegyik ízletes volt, sem a halat, sem a csirkét nem szárították ki,
hanem szaftos maradt, a friss grillételnél meg csak kevés jobb van. A dijoni
mustáros tarja egyedi, pikáns íze nagyon bejött, de a többivel sem volt semmi
baj. A zöldségek jól harmonizáltak egymással, vagyis ügyes vagyok :), a két
öntet közül egyikről sem tudnék ódákat zengeni, de különösebb baj sincs az
egyikkel sem, mindegyik ellátja a funkcióját.
A
desszertek közül először a profiterolt kóstoltam meg (a kép nem sikerült jól, ezért a gyümölcsösről tettem csináltam), abból mind a csokis, mind
a vaníliás (tejszínes?) verziót kipróbáltam. Az égetett tészta oké, bár a rajta
lévő mártás egy kicsit megáztatta. A krémek közül a csokis enyhe kesernyés íze
működött, a másik kissé naturális volt nekem. Összességében teljesen rendben
volt ez a desszert, de szerintem a profiterolból ennél többet is ki lehet
hozni.
Végére
már csak pár aprósütit és egy kevés gyümölcsöt ettem. Ezek szintén a korrekt
kategóriát képezték nálam, nagy bajom nincs velük, de ezekre nem fogok évek
múlva emlékezni. Az egyetlen kivétel a kávés sütemény volt, ott a piskóta
édessége és a krém kissé keserűbb, igazi kávés íze nagyon jó harmóniában voltak.
Az nálam kiemelkedett az összes többi közül.
Láttam
még a többieknél néhány tányérban sushit meg más távol-keleti ételt, ez nekem
nem a világom, nem is kóstoltam, de a többik szerint, akik ettek, nagyon finom
volt, én hiszek nekik. Volt még ezenkívül egy pizzás részt is, de mivel az
elmúlt napokban sok pizzát ettem, ezt sem akartam kipróbálni.
Végülis
mindent egybevetve jót ettem. Ez egy olyan hely, ahol a mennyiséget és az árat
nehéz értelmezni, mert nyilván nem olcsó, de gyakorlatilag korlátlan fogyasztásra
van lehetőség. Aki ezt szereti, az imádni fogja. Egyébként ami nekem pozitív,
hogy a legtöbb étel számomra abszolute megugorja azt a szintet, amit én
elvárok. Egyedül a leves, ahol volt hiányérzetem, a többi területen a korrekt
és a nagyon jó ételek váltották egymást. Szóval mindent egybevetve elégedett
vagyok.
Értékelésem: 8/10 (Hogy ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben
a helyről: https://trofeagrill.com/hu/ettermek-2/ujbudai-etterem/
Ha
szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához:
https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése