5 csapat, akinek csalódást keltő volt az EB-szereplése

 

Bár a labdarúgó EB még tart, már csak két csapat van versenyben a végső győzelemért. Vasárnap eldől, hogy Olaszország vagy Anglia nyeri-e a döntőt és lesz a 2020-as EB bajnoka 2021-ben. A többi helyezés már eldőlt, így most már össze lehet rakni egy TOP-listát arról, hogy melyek azok a csapatok, amelyek teljesítménye egyértelműen alulmúlta az elvárt szintet. Egy ötös listát készítettem erről, melyet veletek is megosztok.

 

5. Hollandia


 

A holland csapat játékosállománya mindig predesztinálja őket arra, hogy potenciális esélyesként tekintsünk rájuk. És ha csak a csoportmeccseket nézzük, akkor ez meg is történt. 9 ponttal egyértelműen nyerték csoportjukat, így a 16 között egy viszonylag könnyebb ellenfelet, Csehországot kapták. Meglepetésre azonban Budapesten a a Visegrádi négyek utolsó állva maradt csapata győzelmet aratott a hollandok felett, így a 16 között véget ért a narancsszínű gárda küzdelme. Ha külön-külön nézzük a meccseket, akkor a 3 győzelem és 1 vereség egyáltalán nem rossz statisztika, de tőlük, ezen az ágon legalább a TOP 8-at elvártam volna.

 

4. Horvátország

 


Ellentétben Hollandiával a horvátok esetén nem voltam biztos abban, hogy a legjobb 8-ban lesznek, de leginkább azért nem, mert arra számítottam, hogy megnyerik a csoportjukat és az „F” csoport második helyezettje, vagyis Németország vagy Franciaország ellen fognak játszani a 8 közé jutásért. Ehhez képest simán kikaptak Angliától, majd a csehek ellen sem boldogultak és csak egy skótok elleni győzelem röpítette őket a második helyre, ami akár egy könnyebb nyolcaddöntőt is jelenthetett volna, ha a spanyolok nem botlanak szintén a saját csoportjukban. Így egy spanyol-horvát nyolcaddöntő volt, ahol a piros-kék-fehér csapat, ha szoros meccsen is, de alulmaradt. Az ág tehát nehezebb volt, mint a hollandoknál, de ezzel együtt a csoportban sokkal többet vártam volna a horvátoktól.

 

3. Németország

 


A Nationalelf számára szintén a 16 között volt a végállomás. Elsősorban az ő kiábrándító szereplésük is a csoportmeccsekre vezethető vissza. A franciák ellen ugyan csak egy góllal kaptak ki, de a meccs képe alapján még ez is nekik hízelgő, majd a magyarok ellen is csak az utolsó percekben szerezték meg a továbbjutást érő pontot, ami ha abból indulok ki, hogy mindhárom csoportmeccsüket otthon játszották, kiábrándító teljesítmény. Ezután Anglia ellen kellett volna a 8 közé jutást kiharcolni, ezúttal viszont már idegenben, ami nem sikerült nekik. Halálcsoport ide vagy oda, ennél meggyőzőbb teljesítményt vártam tőlük.

 

2. Lengyelország

 


Ha megnézzük a 24 között kiesők listáját, a csoportbeosztások alapján extrém nagy meglepetés nincs közöttük. Egyetlen kivétel ez alól talán a lengyelek kiesése. A spanyol-szlovák-svéd-lengyel négyes mondjuk egy elég kiegyensúlyozott és erős csoport lett, ám személy szerint a Sousa-féle csapatot minimum a 3. helyre vártam volna. Ehhez képest egyetlen pontot tudtak szerezni, azt is a spanyolok ellen, ami szép, de már az elején egyértelmű volt, hogy a svédek és a szlovákok elleni meccsek fognak a továbbjutásról dönteni. Ezek közül meg mindkettőt elbukták, Ezért vannak a listámon ilyen magas helyen Lewandowskiék.

 

1. Franciaország

 


A világbajnok gárda a Bahír szerkesztőségének szavazása alapján a végső győzelemre esélyes csapat volt. Ehhez képest már a csoportjában voltak kisebb botlásai, ugyanis sem a portugálok, sem a magyarok elleni mérkőzését nem tudták megnyerni. A csoportelsőség így is meglett és Svájcon kellett volna túllépni a 8 közé jutásért, ami ezen a szinten nem volt egy rossz sorsolás. 15 perccel a vége előtt már 2 góllal vezettek, ám innen sikerült elszúrni a mérkőzést. A svájciak először hosszabbításra mentették a meccset, majd kibírták a 11-es párbajig, ahol nyerni is tudtak. A franciák 16 közötti kiesése egyértelműen a torna legnagyobb blamája szerintem.

 

Ez az én listám, jövő héten jövök az 5 legnagyobb pozitív meglepetéssel. Szerintetek reális a lista, vagy van, akit hiányoltok? Írjátok meg kommentben!

 

Ha szeretnél értesülni az új cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gondolataim a Horror-Cirkuszról

10 olyan lapozgatós könyv, ami sokkal jobb lett, mint amire az alaptörténete után vártam

Horror után víz – egy újabb pécsi cirkuszlátogatásról