Torony a belvárosban – Gyros Torony, Pécs, kis gyrostál pitával

Az
étlap elég egyszerű, gyrosok, tortillák, tálak, a különböző féle ételek inkább
csak a nagyságukban térnek el, talán a sajt az egyetlen „extra” cucc. Magában
az étteremben egyébként a fehér szín dominál, a falak, az asztalok egyaránt
fehérek, szerintem túlzottan is, kicsit kórházi beütése volt a helynek. Sokat
javított rajta azonban, hogy a falra Pécs nevezetességeit festették, és az alap
gyrosok is pécsi hegyekről lettek elnevezve. Ez a fajta lokálpatrióta
megközelítés nekem mindig szimpatikus volt.
Az
ételek közül végülis egy kistálat rendeltem pitával. Ami azonban egy meglepő
volt, hogy rákérdeztek, milyen szószt kérek, csípőset, fokhagymásat, vagy
kaprosat. A legtöbb gyrosonál csak kétféle szósz van, sőt, a csípőst is néha
porral oldják meg, ez a háromféle választék
egyedi és szimpatikus. Mivel a fokhagymás szószokat általában szeretem, ezért
azt választottam, de csípőset is kértem mellé.
Várakozni
sokat nem kellett, kb. 5 perc alatt kész lett az étel. A tálalás nagyon
esztétikus, a zöldségek egy szép saláta benyomását keltik, mellette a hús,
mellette a pita. Ez nagyon tetszett. A szószból a húsra és a zöldségekre is
jutott, szintén piros pont Az első elem, amit megkóstoltam a pita volt, ez
azonban sokat nem tett hozzá az ételhez. Egyszerű, jellegtelen bolti pita kis
mikrózással, pirítás, grillezés vagy bármi extra nélkül. Igazából leginkább
tunkolásra volt jó a végén, egyebet nem tudok róla mondani.

A két
szósz kapcsán már vegyesebbek az érzéseim. A csípős szósz
narancssárgás-rózsaszínes színe (biztos van erre hivatalos színelnevezés, de
nem értek ezekhez) nem igazán jött be, csípet, sós volt, de ízben igazából
semmit nem adott hozzá az ételhez. Ráadásul gyanúsan emlékeztetett egy
kaposvári gyrosos szószára, akinél tavaly ettem, őszintén remélem, hogy ez az
egyezés csak a véletlen műve. A fokhagymás szósz finom volt, valóban
fokhagymás, enyhén édeskés, kicsit pikáns, meg úgy összességében harmonikus. A
szószból jó sokat tettek az ételre, így az alján is maradt kicsi, ami a maradék
salátadarabokkal és a pitával „tunkolva” egy kellemes végjátékot adott az
ételnek.
A
mennyisége oké, teljesen jól laktam vele. A tálért 1.050 forintot fizettem, ami
sem pozitíve, sem negatíve nem lóg ki az eddigiek sorából. Azért ha azt a
kérdést teszik fel, hogy ez-e Pécs legjobb gyrososa, nem hinném, hogy igent
mondanék. De ha az eddigi 3 belvárosi helyet nézem meg, akkor itt kaptam a
legfinomabb húst, itt volt először 3 választható szósz, igaz, a csípős eléggé
feledhetőre sikeredett. Mindazonáltal én sok sikert kívánok a helynek, mert az
étel amit kaptam finom volt, és szerintem van létjogosultsága a kajáldának.
Úgyhogy biztos fogok még ott enni.
Ha szeretnél értesülni az új cikkekről,
csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
UPDATE: Nemrégiben tudtam meg a hely egyik tulajdonosától, hogy a beltér festése jelenleg folyamatban van, ez még nem a végleges állapot. Úgyhogy a túlzottan fehér hely miatt tett kritikát ezúton visszavonom, majd megírom a véleményem róla, ha véglegesen elkészült.
UPDATE: Nemrégiben tudtam meg a hely egyik tulajdonosától, hogy a beltér festése jelenleg folyamatban van, ez még nem a végleges állapot. Úgyhogy a túlzottan fehér hely miatt tett kritikát ezúton visszavonom, majd megírom a véleményem róla, ha véglegesen elkészült.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése