Ebédmenü…és más – The Pointer Pub & Restaurant Budapest
Azt azért már egy ideje tudom,
hogy Budapest szűk értelemben vett belvárosában olcsón kajálni nem könnyű,
ugyanakkor úgy voltam vele, hogy érdemes körbe nézni ebédmenük terén a
belvárosban, hátha találok valami jó. A The Pointer Pub angolos és magyaros
ízeket ígért és egy 2.500 forintos menüt, amihez előétel, főétel és egy adag
szörp jár. Az előételekből akkor épp két leves és egy tonhalkrém közül lehetett választani, míg a
főételek között egy rizottó, egy sült csirkecomb, illetve borsófőzelék volt a
lehetőség. Gondoltam, egy próbát megér.
És sajnos szinte az elején egy
kellemetlen élménnyel gazdagodtam. Amikor bementem, a felszolgáló leányzó
mosolyogva fogadott, leültetett egy asztalhoz. Majd amikor közöltem, hogy csak
egy menüt kérek, hirtelen minden megváltozott. Eléggé közönyössé vált, szinte
az alapvető tiszteletet sem adta meg nekem. Mondjuk amikor körülnéztem, láttam,
hogy nagyon kevesen vannak az étteremben, akik menüt esznek, de mivel menüt 3
óráig lehet kérni és még háromnegyed 2 sem volt, amikor beültem, ezért e téren
nem lehetett belém kötni. Persze értem én, hogy nem fizetek közel sem annyit,
mint a többi vendég, de nem gondolom, hogy az udvariasság ennek függvénye
kellene, hogy legyen.
Végül leadtam a rendelést, ami a
tonhalkrém volt pirítóssal, valamint sült csirkecomb hasábburgonyával. A levesre
kb. 6-7 percet kellett várni…és sajnos nem elírás az előző mondatom, mert
kaptam egy adag sajtlevest. Rögtön jeleztem a pincérnek, hogy nem ezt kértem,
mire visszavitte, de egy olyan szúrós tekintetet kaptam cserébe, hogy szavakat
nem találok. Elnézést, hogy nem tudta felírni a rendelésem!
Ezután megkaptam az előételt, a
tonhalkrémet és a pirított kenyereket…bár ezek nekem a legkevésbé sem tűntek
pirítósnak, inkább egy részekre vágott baguette-nek lehetne őket nevezni, talán
azért, mert az is volt. A tonhalkrém viszont ízlett, ízében jól fűszerezett,
picit a mustár ízét is lehetett rajta érezni, e mellett pedig nagyon krémes
állaga maradt (ez nem szokott nekem általában sikerülni), szóval az tény, hogy
jó volt enni, kár, hogy ilyen előzmények után…
A főétel nem sokkal később
érkezett, sült csirkecomb, hasábburgonya…és bár oké, hogy nincs az étlapon
feltüntetve, én valami egész minimális zöldséget/salátát/savanyúságot el tudtam
volna képzelni. Ezzel együtt ízében bejött a dolog, a hús jól készült, bőre
ropogott, ízesítése intenzív és a krumpli is kapott egy a szokványostól eltérő,
markánsabb, de mégis kellemes fűszerezést. Úgyhogy jó ízzel el lehetett
fogyasztani.
Az étel 2.490 forintba kerül,
plusz egy 10%-os szervízdíj, így a pécsi árakhoz képest azért egyértelműen borsos,
de azt azért tudtam, hogyha Budapest belvárosát a pécsi árakhoz akarom
hasonlítani, akkor csalódni fogok. Ha mindent összegzek, az étel ízlett,
tetszik, hogy nem csak leves, hanem másfajta előétel közül is lehet választani.
A mennyiséggel már voltak gondjaim, de fogjuk rá, hogy oké, a személyzeti
viselkedés viszont kritikán aluli. Ha egy étterem a menüt fogyasztókat
nemkívánatos vendégnek tartja, akkor ne tartson menüt! Ha meg az adott
felszolgálóval van csak a baj, akkor beszélgessenek el vele alaposan! De ha
valamire nagyon hepciás vagyok, akkor az ez, hogy konkrétan viselkedésbeli
különbséget tesznek egy menüt fogyasztó és egy étlapról fogyasztó vendég
között. A pontszámom leginkább ennek szól.
Értékelésem: 6/10 (Hogy
ez pontosan mit jelent, azt itt megnézheted)
Bővebben a helyről: https://pointerpub.hu/
Ha szeretnél értesülni az új
cikkekről, csatlakozz a blog facebook-oldalához: https://www.facebook.com/velemenyes/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése